Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 12 November 2008

PELAJAR MALAYSIA DI LUAR NEGARA BERPERANAN PROMOSI NEGARA – SATU LAGI PROJEK BODOH TIPU MELAYU - PURTAN

LONDON 12 Nov. —Pelajar Malaysia yang sedang melanjutkan pelajar di luar negara memainkan peranan penting dalam mempromosi negara kepada masyarakat setempat, kata Menteri Pelancongan Datuk Seri Azalina Othman Said.

Beliau berkata mereka merupakan pihak paling baik untuk mempromosi produk dan tempat-tempat menarik di Malaysia dalam usaha membantu pertumbuhan ekonomi negara.


kah kah kah…. semenjak bila pulak pelajar buat kerja jadi ajen pelancungan…. kah kah kah….

patutlaaa ramai pelajar katoi….. kah kah kah…. bukan belajar…. buat kerja jual produk malaysia….. kah kah kah…. jual produk kerja supermarket….. jual tempat tempat menarik kerja travel ajensi…… bodoh …. ngoooook…..kah kah kah

cukuplaaa… tipu melayu…. dah 50 tahun tipu melayu…. hentikanlah projek membodohkan melayu…. dah ramai melayu bodoh….. kah kah kah



19 ulasan:

rozali53 berkata...

Den orang Jelobu smuj kk warikh kocik-kocik diap-uk apo citoea
minah pelancungan ni dio tak do nak samo selamatkan bokeh pelajar-pelajar yang tolacur dapek gak % imbuhan

hafiz berkata...

hahahaha promote malaysia?
bodoh bodoh bodoh azalina bodoh azalina bodoh hahaha

ajipp berkata...

tak baik bro lu kutuk orang purtan

kesian kat dia, kutuk sikit2 cukuplah

ilovebudu berkata...

hahaa...duit pelancongan n sukan dah agih2 ka?

PAYE/PRSI berkata...

Bangang ke apa nak suruh student jd tukang promote..Apa punya statemnt la yg kuar dr mulut menteri pompuan sorang ni..
Apa tak cukup dh ke wakil² kementerian yg melancong promote Msia.
Tolonglah!! cukup lah tu perbodohkan Melayu..student diberi elaun kt sana utk belajar,cari pengalaman,majukan diri dan yg penting belajar berfikir secara waras!!
Takde pn wakil aku tgk org kementerian dtg Ireland promote Mesia,sampai kn ramai tak tau M'sia tu kt mana.padahal ramai yg dh melawat s'pore dan thailand.Mane M'sia? takde dlm peta dunia ke?
Yg selalu ada pn dlm paper kt sini,semua cite pasal politik M'sia dan keputusan² bodoh yg kerajaan buat.
Jarang skali aku tgk travel agent kt sini buat promosi melancong ke M'sia terutamanya masa musim sejuk ni yg mana ramai ingin lari dr kesejukan.

Farid Abu Talib berkata...

pak isham, masa kamu mengembara di beberapa negara selama 20 tahun tak pernah diorang ambil jadi promoter ke? kahkahkah. apa la. eh, masa tu menteri pelancongan orang lain. kahkahkah

Hayati berkata...

ontah lah bai..kekadang den nengok menteri bilo becakap sodap ikut mulut dio jer...apo dio ingat bebudak kito kat situ sonang hati jer belajar...dah nak disuruh buek kojo marketing dan promote malaysia..hehehe...bingai pulak den mandang si Azalina nie...

Tanpa Nama berkata...

Aku pun dah tak paham habiskan duit rakyat beratus juta dengan segala macam misi.
Aku tau misi nurse nak buat injection.Misi yg menteri ni bawak memang kaki pelingkup negara lah jawabnya.

Pill not Kills berkata...

bro,
a) Menteri puritan ni selalu buat statement pelik2 bila dah tak diculankan oleh wanita umno...
b) Kenapa menteri puritan ni tak kawin lagi...(hmm..aku rasa dia tunggu tukar tiub pinang dia kot) kah kah kah kah

nan berkata...

ini purtan taknak ketinggalan kumpul duit selagi boleh maaaaa...takkan nak tengok je geng2 lain sapu licin...cuba check kot2 dia jemput bik mama sekali pergi makan angin...boleh dapat 2 in 1...

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Nak blaja ke nak jadi promoter...

Indirectly, mungkin la...

Takde elaun tambahan ke jadi promoter??

Ke free je??? pelajar2 yg ahli Putera UMNO tak leh free2 ni??

Senior2 diorang ajar klu nk ape2 khidmat, fulus kene masyuk

Kah kah kah

Khun Pana aka johanssm berkata...

shhhh,...Hati-hati !

Jangan buat si lesbian tua bermuka kecut tu amok!

pakcik Smith berkata...

eden promote agenda pakatan rakyat jo kt UK nun..kah kah kah..takdo maso den nk promote gonting tempat judi tu...tak payah torai la kah kah

aPuN berkata...

aku dok oversea, tak rasa bodoh pon promote negara aku.

anak jemapoh berkata...

salam...
Bodoh ke ape Purtan sekor ni, La ni kat Mesia ni top tarikan tukang urutnya kalah Siam, Takan kau nak suruh pelajar tu promote demo camna urut-urut kat Mesia ni. dulu kata kalau poe blaja oversea blaja yo, ni buat kerja lain, sesumpah betul. pas ni kalau tak cukup belanja ( darurat ) bolehlah ikut saranan ustzah UmNo plak, Dibolehkan mengangkang jadi pelacur. Hancur UmNo ni, kalau dah penyamun Bapaknya, Maknya Ibu Ayam

Tanpa Nama berkata...

bodoh bodoh PURTAN ni..

nak juga aku TRY TEST seentot dua dengan purtan ni!?..ntah baik punya goyangka? atau aku pula barangkali yang kena bedal oleh PURTAN ni???..

dengar crita..masa perhimpunan agung gerombolan United Malays National Organisation dulu..siap bawa 'girlfren' kihkihkih...tak minat 'batang sedap' PURTAN ni?!

kucingsiam berkata...

~meow

sejak bila pelajar kena jadi salesman pulak?

janji berkelakuan elok mesra bergaul maka secara semulajadi akan berborak dengan teman asing tentang keadaan di Malaysia, apa yang sedap dimakan, apa yang menarik dilihat. Tak yah susah susah pergi ketuk pintu orang tanya : "Hello ! I would like to promote Malaysia as a tourist destination to you. Please give me 5 minutes." Bangang ler .... siapa ni Azalina mengapa bagi idea bodohhhhhh

Khun Pana aka johanssm berkata...

Saudagar Tukar Tiub , this i kena cakap " i beg your pardon " .

Ada juga pelajar di luar negara promosikan negara lah. Dengan jaya jugak. Sampai umno pun beli tiket kapal belon untuk tengok pelacur ehh bukan pelacur tapi perlajar di luar negara.
Perlajar sofiah yusuf atau dengan nama manis nya Shilpa Lee , berjaya promosi kan nama harum negara dan boleh untung lebeh RM (Rupiah Malaysia) 800 sejam dengan jual badan nya opps bukan badan tapi promosi negara.
Wow , sugguh berjaya. Sampai ramai tok agama umno berbaris beli tiket ke kota London.

Hayati berkata...

wau...pomosi mesia mcm jual body...sapa bilangg gadis mELAYU TAK MENARIK...tak mcm2 tak laa