Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 20 Disember 2008

BERITA PENTING !!!! MARA GUNA RM1.2 BILION TAJA PELAJAR – berita hairan



KUALA LUMPUR: Mara memperuntukkan RM1.2 bilion bagi menaja kira-kira 36,000 pelajar yang melanjutkan pelajaran ke institusi pengajian tinggi (IPT) di dalam dan luar negara, tahun depan.

Ketua Pengarah Mara, Datuk Nam Marthinin, berkata penajaan itu mencakupi 1,000 pelajar yang akan memasuki universiti luar negara di bawah Skim Pelajar Cemerlang, manakala kira-kira 35,000 lagi dalam program pengajian peringkat diploma, ijazah pertama dan pascasiswazah di IPT tempatan.

“Mereka yang memperoleh tajaan di bawah Skim Pelajar Cemerlang akan memasuki universiti terkemuka di luar negara seperti United Kingdom, Amerika Syarikat, Jerman, India, Jepun, China, New Zealand, Australia, India dan Indonesia.


woit…. cuba baca…ini baru 1.2bilion ringgit dah dapat sponsor 35,000 pelajar….kah kah kah….1000 belajar di luar nagara….

woit… bayangkan ….kalau TAK BELI KAPAL SELAM ??? ….berapa warga boleh belajar….

woit…. buat congak…. kalau TAK BELI SUKHOI???.... berapa lumayan
warga boleh belajar….

kah kah kah…. cuba kira…. kalau tak beli kapal selam dan sukhoi…. bik mama tak dapt komisen…. bik mama susah hati tak dapat beli jam…. mesti turun lima kg…. kah kah kah




9 ulasan:

penulis berkata...

I agree there should not be any commission to any third party in the transaction but I must say I appreciate the move of strengthening our military power for defense besides education.

ariff sulaiman berkata...

basted btol la
kalo taun dpm aku x dpt biasiswa siap barisan!
duit belambak bazirkan
padehal bole tampung ramai org
dak cine pandai x dpt blaja
bodoh umno!

ajipp berkata...

isham

madey tak jadi dedah nama perasuah umno

apa komen lu??

dia tipu melayu lagiiiii

Tanpa Nama berkata...

betul la syam...kalau tak beli yg bukan2 dpt
gak budak aswara buat projek akhir mewah2 sket..
syhh..jiran aku baru ckp semalam..bln satu nanti 40 000 pekerja tm bakal kena kick!

Tanpa Nama berkata...

Nasib baik tak jadi beli eurokopter... Bik mama bolih buka badan biasiswa bik mama namakan kerusi mat monggol untuk pelajar pelajar.
Nak strengthen military buat apa? nak perang dengan sape? Semua kerja penipu...kita bolih debate isu pertahanan negara dan setakat mana kita perlu. Jangan dengar cakap Mat monggol dan general kamgkong nak berlagak jadi macam super power.
Woi tambahkan la ilmu rakyat, baru lah tak kalah perang ini asyik nak buat duit sampai beli jet fighter tanpa injin.... hahahahahaha Malaysia saje yang buat kerja sebab mesti nak beli juga sebab commission......brader tak caya pegi chek dengan General Udara kang kong sebab beli dengan harga 80 juta Euro, berapa ramai boleh pergi belajar./?????
Hahahahahahaha....kakakakakakakaaah mampus la baik ikut kerajaan langit.

Khun Pana aka johanssm berkata...

Belajar jangan tak belajar.
Kalau tak belajar , kes seperti Pulau Mata Puteh akan berlaku lagi.

Ada seekor munkee cakap " win - win situation ". Win apa ya?
Pada hal, Malaysia bergantung pada Singapore punya info.
Baca ni, Batu Mata Puteh case:malaysia relied on Singapore documents.>>>http://www.themalaysianinsider.com.my/index.php/malaysia/14531-batu-putih-case-malaysia-relied-on-singapore-documents
Berita hairan tak cetak berita ni ke , Utusan Meloya tak cetak berita ni ke?


Ini contoh terbaik umno/bn dalam Project tipu orang melayu dan bodoh-bodoh kan orang Melayu .
Belajar, jangan tak belajar.
Saifool tak pi ambil scholarship ke?

***
Tun Mamakthir tak jadi dedah money politics sebab terdapat nama anak nya dalam senarai Top 10.

Towkey FunFair berkata...

Tuan,

Dahlah tu jangan memalukan Bangsa Melayu lagi.
Cukup-cukup lah tu.

Tak ada kesudahannya dunia ni.
Tetapi MARA jangan sentuh!!!

Meraum rimau dalam hutan,karang!!

Tanpa Nama berkata...

first time menyinggah sebab tajuk menarik perhatian.

tajuk berita tu cam tipu..1.2billion tu belom tentu diorang guna...kitorg budak2 mara ni sangkut kat cni tho dpt offer uni berjela2...dak2 jpa senang nikmat jpa hntr asalkan dpat offer uni...

and yg gempar, duit2 mara terlebih duit plak taun ni..juta2 wa cakap lu...wawawa!!!

Tanpa Nama berkata...

tuan saya rasa more to 36,000. 35,000 dah dlm negeri.
byk tu 1.2 billion.