Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 20 Disember 2008

ROMPAKAN GAGAL - melayu



PUTRAJAYA 19 Dis. Kabinet hari ini menangguhkan cadangan pengambilalihan Institut Jantung Negara (IJN) oleh Sime Darby Bhd. sehingga satu kajian mendalam selesai dilakukan, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Timbalan Perdana Menteri berkata, kerajaan pada dasarnya cuma memberikan persetujuan kepada cadangan tersebut tertakluk kepada aspek tanggungjawab sosial yang tidak akan dikurangkan sama sekali.

kah kah kah…. kah kah kah… kah kah kah…. KANTOI…. KANTAT…. kah kah kah… rompakan gagal…kah kah kah…

kah kah kah… ini rompakan mat mogol yang ke dua gagal…. kah kah kah…

kah kah kah… rompakan pertama eurokopter…. kah kah kah…

RAKTAT BERSATU TIDAK AKAN DI TIPU….
kah kah kah




8 ulasan:

Tok Uban berkata...

Belum tentu lagi woi.....itu baru tangguh...
Dia orang nak cari strategi lain pulak tu...
Dah dasar perompak...kalau tak merompak...tak sah..
Aku nak cadangkan pada perompak tu semua...apa kata kalau SWASTAkan....POLIS,KASTAM,JPJ dan IMIGERESEN....tentu boleh dapat banyak duit....
Macam...ada setuju...kahkahkah

chee kai berkata...

Lepas by-election ia akan on balik

broooo... berkata...

1. Tengku Abdul Rahman - Bapa Kemerdekaan
2. Tun Abdul Razak Hussein - Bapa Pembangunan
3. Tun Hussein Onn - Bapa Perpaduan (zaman dia PAS kena hambat macam anjin kepala buruk dari BN - bakaq a.k.a. ~penarik beca)
4. Tun Dr Mahathir Mohamad (Bapa Pemodenan)

5. PAK LAH ("Bapa Jual Borong Malaysia")

uh... huu..... sesuai lah tuh...
rimau pergi meninggalkan belang, Pak Lah pergi meninggalkan "Jahanam".

aku nk minta tlg Pakatan Rakyat & kuncu2nya, inilah masanya skali lagi nk tolong kami rakyat yg miskin & susah payah nih...
jalan kan gerakan besar2an, demo, perhimpunan ka, hantar memo ka, buat kecoh dlm Parlimen ka,... pokoknya apa2 saja yg boleh mengagalkan rancangan "bakal perdana menteri" tu...
yg pasti dia dah nampak rablah (mengelabah) bagaimanan nk menjayakan bajet perihatin 2009???????

kita lihat saja "janji"2 penipu BN,

sebelum PRU12... kerajaan "janji" tk akan menaikkan harga minyak, "itu cuma dahyah pembangkang & fitnah DSAI"

selepas PRU12 & sebelum kenaikkan mendadak harga minyak... mentri rambut putih albino tu kata, esok perdana mentri akan mengumumkan cadangan penstrukturan semula subsidi minyak & harga minyak baru dijangkakan akan berkuatkuasa pada Ogos (lebih kurang 2 bulan untuk buat kajian teliti). "janji" bulan Ogos tapi berkuatkuasa serta merta????

Keesokan harinya... kerajaan terpaksa menaikkan harga minyak disebabkan harga minyak global meningkat tinggi & kerajaan tak mampu menggung subsidi yg besar, walau bagaimana pun kerajaan "janji" akan mengekalkan subsidi minimum RM0.30.

hari berikutnya... TPM (bakal perdana mentri) kata kerajaan "janji" akan mengikut harga minyak mengikut harga pasaran global.

tapi hari ini... mentri rambut putih albino a.k.a "mentri putar belit" setiap hari memberi macam alasan untuk mengelakkan penurunan harga minyak mengikut harga pasaran global. "janji" lagi kerajaan akan mengekalkan subsidi RM0.30 tapi dgn berbagai tapi & tapi & tapi lagi.....

masa kerajaan susah terpaksa menanggung subsidi yg besar... rakyat diminta berkorban dan bersusah payah bersama kerajaan... tapi bila rakyat susah kerajaan masih tidak mahu bersusah payah bersama rakyat.... ape cerrrrrr?????

masa ni lah peluang kerajaan untuk membantu rakyat dimana harga minyak global yg begitu rendah membolehkan kerajaan menurnkan harga minyak untuk dinikmati oleh semua rakyat!!!
bukannya memberi pelbagai alasan ketidakbolehan kerajaan menurunkan harga minyak di pam?????
barulah nk pikirkan pendapatan kerajaan terjejas & macam2 lagi?????? ...
msa nk naik dulu kenapa tk pikir semua tu pakai kepala hotak yg warasss????????
masa nk buat bujet dulu kenapa tk ambil kira semua nih??????
pembankang & bekas mentri kewangan bagi idea kenapa di templak, "pembangkang cuma pandai bercakap".?????
peluang rakyat nk menikmati sedikit kesenangan harga minyak yg rendah, kerajaan tidak mahu berkorban sedikit pun.???????
sabaliknya masih lagi mencari jalan untuk membeban kan rakyat (dgn erti kata lain mencuri duit poket rakyat untuk tujuan pembangunan oleh kerajaan perihatin BN untuk rakyat)

mana semua "janji"2 diatas

tak mampu katakan lah tak mampu....
bagi lah peluang org lain memerintah...
InsyaAllah... nasib rakyat akan terbela.
Aminn.....

Tanpa Nama berkata...

Betul, betul, betul.Mereka tangguh sebab takut kalah pilihanraya Tenganu kite.Tapi lepas tu kata hasil kajian teliti mendapati kerajaan dapat kurang kos belanja IJN dan khidmat kepada rakyat akan diteruskan (dalam tempat kosong akan diisikan ...khidmat kepada rakyat Arab, orang putih yang kaya-kaya macam apa yang dibuat dengan hospital swata yang ada)

Kita rakyat marhain mati katak dalam usia muda sebab kita tak dapat servis kesihatan yang baik dan murah.Dalam hal ini, saya tabik Tun Mahathor sebab jahat macamana pun orang kata dia, ada juga benda-benda yang rakyat dapat kemudahan dan keadilan.IJN ialah salah satu darinya.

Najib sangat bahaya.Lepas Pak Lah turun..kita pun mungkin kena jual (pakai kati) Mac depan.Secara berperingkat.

Ipin

Tanpa Nama berkata...

Spot on! "rakyat bersatu tidak akan di tipu..."!!! I think we should use this as our tagline to bukakan mata especially orang-orang Melayu yang masih mudah di tipu oleh gerombolan!
I hope this is just the beginning of many more where we the rakyat agree to together-gether 'expose and dispose'!!! Ini baru betul "Malaysia boleh"!!! WE dictate what is right for us!!!

Adajantung berkata...

Sebenarnya rompakan itu masih dalam perancangan. kerana kabinet hanya menangguhkan saja cadangan pengambilalihan institut jantung negara oleh sime darby bhd.

Najib kata rompakan akan diteruskan setelah satu kajian mendalam selesai dilakukan.

Maknanya kita masih tidak boleh bergumbira diatas kegagalan ini.

Tanpa Nama berkata...

SAKAN PUNYA KAYA RAYA LA DEPA LEPAIH TU ....KALAU BOOLEH BERJAYA DEPA RAMPOK MERAMPOK ... AKU HERAN YG AYAM KATEK BETINA TU CUKUP GILA KIRA NAK SHOPPING MCM DIA NAK KAUT SATU DUNIA BOK MASUK KEDALAM RUMAH DIA ... BADAN TEMBAM KEMETOT PENDEK KATEK SEMUA ADA KAT DIA ... PUN TERINGIN NAK MAMPOIH NAK MELARAM MCM MODEL2 PERAGAWATI INTERNATIONAL ....(DENGAN LOCAL PUN TAK TERLAWAN - JAUH BEZA).... PATUT SURUH DIA BERJALAN 'CAT-WALK' NAK TENGOK ..... BOOLEH TERGELAK HABIH SATU DUNIA NANTI... THE WHOLE WORLD WILL BE LAUGHING OUT LOUD AT YOU AS THE MOST PLUMP BOTOXY FACE-LIFT FATTY AS WELL AS KATEK OF ALL THE KATEKS... DOK TENGOK TERKEDEK2 BERTATEH ATAS 'CATWALK' MCM ZAMI (PAK UDA of HAFSHAM'S PI MAI PI MAI TANG TU fame)PUNYA STYLE PUNYA JALAN .... KHAKHAKHAKHAKHAKHAKHAKHAKHAKHAKHAKHA

akutakata berkata...

Lahabau Jang

Rompakan belum gagal lagi ......perompak ada strategi

Kenapa rompakan dibuat sebelum PRK Kuala Terengganu...ini tanda-tanda awal BN akan kalah teruk.

Rompak sebelum kalah teruk..