Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 21 Disember 2008

KERAJAAN JAMIN TIDAK AKAN SWASTAN, JUAL IJN - melayau



KUALA TERENGGANU 20 Dis. Kerajaan hari ini memberi jaminan tidak akan menjual atau menswastakan Institut Jantung Negara (IJN) selagi tidak ada alternatif pusat rawatan jantung yang boleh memberi khidmat serupa kepada rakyat, kata Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad Sambil menyifatkan idea menswastakan atau menjual pusat itu adalah sesuatu yang baik memandangkan kerajaan tidak perlu lagi menanggung bebanan kos yang tinggi setiap tahun, beliau berkata bagaimanapun masa untuk itu masih belum sesuai.

Ideanya bagus kerana kerajaan tidak lagi terbeban dengan beban kewangan tahunan yang tinggi. Tapi nasib kakitangan awam dan golongan terpinggir macamana, terjamin ke tak kalau dah diswastakan atau dijual nanti, ini kerajaan nak kena pastikan dulu,� katanya.

Bercakap kepada pemberita selepas berdialog dengan kakitangan Jabatan Kesihatan Terengganu di sini, hari ini, Dr Abdul Latiff berkata rakyat tidak perlu risau kerana cadangan itu tidak akan dipertimbangkan sehingga kerajaan mempunyai alternatif lain iaitu mempunyai pusat yang memberi khidmat sama seperti IJN.


woit … munkeeee… IDEA NYA BAGUS? …. kah kah kah….memanglaaa bagus kerna munkee ini jadi pemilik saham…. kah kah kah…

kah kah kah…. memanglah idea bagus …. rompak harta rakyat memang bagus…. rakyat susah perompak senang…. Kah kah kah…. munkeee ni mesti ada share dalam rompakan ini…. kah kah kah..

woit… suruh laaaah kong go kongo merat tu buat kerja sendiri…. jangan asik nak rompak harta rakyat…. kah kah kah…




6 ulasan:

p.kuatkuat berkata...

suruh lah sime barbi tu buatlah institut jantun DUNIA,IJD bukannya nak beli yg kecik kecik IJN ni,,,,

Tanpa Nama berkata...

panasss je aku...time high time tu la nak beli....kalau ade duit byk sgt buat la satu ijn sendiri...mangkuk sime darby!

Tanpa Nama berkata...

Kita tumbangkan sahaja kerajaan yang tamak dan perompak ini.

fecto berkata...

setakat ini kita boleh menarik nafas lega kerana Kerajaan sudah membatalkan niat untuk memberi 51% konsesi saham kepada Sime Darby.Kerajaan juga kena buktikan yang telahan Anwar Ibrahim yang ini semua adalah permainan politik dan ia akan bersambung selepas pilihanraya kecil nanti adalah salah.kerana jika apa yang Anwar kata betul maka ia adalah bad sign buat BN.

Khun Pana aka johanssm berkata...

Itu janji palsu.
Cuma rancangan jualan IJN tergendala sebentar .Orang di KT pun sudah cukup marah bila tahu IJN akan dijual.
Kini, Semi darby dapat project $ beliyon ringgit bina LCT di Labu.
Labu ni di mana? naik Asia punya angin (airasia)mesti ke Labu ke?
Siapa punya tanah di Labu?
harga sawit jatuh mahu mampus.
darby-darby ni tak dapat untung.tak ada untung , maka umnoputra akan amok.
Babi tak naik amok, cuma umnoputra naik amok.

Lepas buang undi di KT, maka semua harta rakyat akan di jual.Rancangan Si bibir pink lips memang begitu.
Rancangan beli eurokopter bukan di batal.Tapi cuma ("put on hold" dengan izin), tunggu Bik Mama balik dari berjogging.

Ada lagi kisah helikopter belum habis.Kisah PIG polis inspector general mahu sewa helikopter berpuluh-puluh biji dari company sejenis dengan nya. Dah kena kantoi , maka project Put On Hold.

Nampak dengan jelas, bahawa umno dan mca mahu rompak. mic tak rompak, sebab mic masih monopoli lesen jual toddy.
Betapa senyap nya gerakan dan ppp dalam isu jual IJN , rompak 5 Beliyon wang EPF ,eurokopter, PIG nak sewa helikopter dan basmi akta ISA. Mana ada orang bn yang bantu mangsa-mangsa ISA?
Kerajaan apa ni yang panggil Sultan sebagai "natang"?
Kerajaan apa ni yang galakan orang buang kasut?
kerajaan apa ni yang tunjuk lubang tahi Saiful di seluruh negara?
kerajaan apa ni yang tak mahu harga diesel dan petrol turun ikut market price?
kerajaan apa ni yang tak buat IPCMC?

banyak lagi lah..tapi jari saya naik cramp.Sampai sini aje aku taip komen ni.

Afnanhassan berkata...

Bila IJN dijadikan profitable company, apa lagi yang boleh dibanggakan dengan nama IJN lagi. Apapun kita harus bersyukur kerana penswastaannya ditangguh. Adalah lebih 'canteq' lagi kalau cadangan tersebut dihentikan terus. Kerajaan perlu tegas dalam keputusan ini. Kerajaan harus segera mencantas dakwaan politik busuk Anwar bahawa penswastaan akan diteruskan selepas PRK Terengganu... Jaminan bahawa IJN tidak akan diswastakan harus dibuat supaya rakyat lebih yakin bahawa ia bukan isu politik...