Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 27 November 2008

SKIM PENCEN DIBERI SEMULA KEPADA KAKITANGAN AWAM - melayau


PUTRAJAYA 27 Nov. Kerajaan bersetuju supaya opsyen mengambil skim pencen diberi semula kepada semua anggota sektor awam yang telah memilih skim Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).

Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, tempoh opsyen tersebut bermula dari 1 hingga 31 Januari tahun depan dengan tarikh kuat kuasanya pada 1 Februari.

Beliau mengumumkan demikian ketika berucap pada majlis penyampaian anugerah kualiti sektor awam di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) hari ini.


kah kah kah…. gamin tak tak ade duit…. kah kah kah…. mat mongol nak rompak KWSP…

kah kah kah…. kalau simpan KWSP boleh ambil keluar sekali harung… kalau pencen keluar bulan bulan… dan nasib tak baik… kah kah kah…..

woit …. mat mongol cakap OUR ECONOMY IS STABLE….. kah kah kah



11 ulasan:

Izwan berkata...

Aikk.. ADa lagi wak dol nih..

Ingatkan dah K.O. dok melanguk tidug..

Hidup lagi noee..

Iskh iskh....

Ada ka orang dengag dia kata apa tuh?

Kah kah....

Izwan berkata...

Isham.. Lepak bau-bau tak malam nih?

huhu ;)

Tanpa Nama berkata...

Monyet ni betul-betul tak serik dan tahu malu. Mana azimat u di Permatang Pauh? You buat negara amat malu kerana semasa kempen PR duk asyik membicara ekonomi, ekonomi,ekonomi u asik sodomi,sodomi,sodomi...Tak ada kelas langsung, muka tebal guna Quranlanlah siapa yang caya sama lu? kecuali Ketuanan Melayu dan Madey aje.

hafiz berkata...

dia baru aja pulih setelah dimakan sumpah. dengar khabar bontotnya bernanah. hmmm tu la berani sangat jadi lembu. kan dan sakit.

ilovebudu berkata...

kakka..ada gear gostan?

cencurut berkata...

itu kira kecik tue... duity KWSP tak hebat sangat.. nih depa (PNB) dah kuarkan 1 Billion saham Amanah Saham tambahan.... kira kerajaan dah takder duit amik duit rakyak la pulak.. hehehe

mental kelas 2 berkata...

TT!ni apa muslihat diorang ni??habis duit epf aku,cittt..

BoyDontUcry berkata...

Isham, cuba ulas tentang munkee teksi nih?

nampaknya dia nih tengah cuba nak jilat pungkok munkee madey... hehehe

Johan berkata...

"tak apa laaahhh"

"ok laaahhh"

"saya pak Laaahhh"

zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Farouk berkata...

Kalau benda yang elok dan bagus apa salahnya Pak Lah buat kenyataan macam tu.

Tanpa Nama berkata...

Untunglah yang sign KWSP dan dah nak pencen. Ada option tukar balik and merasa pencen. Sebab duit dulu2 yg masuk KWSP tak hilang. Cuma, caruman gomen dlm KWSP tu kena tarik balik. Tak rugi lagi. Sebab anda dapat gratuity. So orang macam ni paling untung.
Yang rugi mereka yang siang2 dah kuarkan duit dari KWSP and dah joli sakan. Masa nak pencen ni kuranglah duit sebab selama lebih 25 tahun x der duit masuk dan disimpan dalam KWSP and now cuma harap duit pencen 1/2 gaji and duit gratuity.
Tapi yang peliknya kenapa Pak Lah tiba2 jer bagi option yang bagus macam ni?
Macam ada kepentingan orang2 tertentu yang nak dijaga?????