Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 10 Januari 2009

TIPU !!! BERITA TIPU PAGI SABTU DARI P36



Polis telah tidak membenarkan ceramah di adakan di Kuala Terengganu.

Alasan: Sabtu dan Ahad adalah hari cuti hujung minggu.

Sebab sebenar: Ceramah Pakatan beribu-ribu yang datang mendengar. Ceramag BN taraaak orang datang.

PRK ini dijalankan olih polis atau SPR?





21 ulasan:

abdul halim mat jais, kg mak cili berkata...

Apa bengap punya polis malaysia ni.
Weekend la lagi patut ada ceramah. Esoknya orang tak kerja.
Ramai sikit boleh datang.

Cuba cek biodata ketua polis terengganu tu. Entah-entah ahli gerombolan...

gotahlantun berkata...

salam..

CERAMAH PR..

MULA2 BILA DENGAR KITA SEMACAM TERPEGUN.. KITA NI BERADA KAT NEGARA ARAB KE.
MUKADIMAH DENGAN SELINGAN AYAT2 ALQURAN YANG SEKERAT...MENGASYIKAN.., TAPI SELEPAS ITU..! KATA2 NISTA, FITNAH, PEMBOHONGAN, ISU2 TANPA FAKTA.. TERHAMBUR DARI MULUT PAK2 LEBAI YANG BERPAKAIAN AMAT SOPAN..
SIKAFIR LAKNAT YANG DIJEMPUT TERSENGEH GEMBIRA...
BAGUSNYA ORANG MELAYU ISLAM NI.. BERCAKAR SESAMA SENDIRI..

HAAA KAU FIKIRLAH SENDIRI..

gotahlantun berkata...

tak payah edit post ni!!! siarkan jee terus biar dapat bloggers lain baca..dan nilaikan sendiri...
salam..

Tanpa Nama berkata...

uik, bro sham, bukan ahad bukan 'weekend' ke kt terengganu?

dan gotahlantun,
islam itu syumul, lengkap, merangkumi semuanya...

politik adalah sebahagian dari islam,Nabi Muhammad saw dh tunjukkan dh mcmane politik care islam...

bila ada orang yg berpolitik dgn cara islam, sangatlah x patut orang islam sendiri yg menghantam gerakan islam ni...

bila orang umnoputra berpolitik dgn cara orang putih, (belum termasuk fitnah, penipuan, rasuah etc. yg terlibat) orang umnoputra kata "takpalah dia rasuah dan kaya, janji orang umnoputra kita, bukan cina"

bila orang islam (berbilang bangsa dan warna) berpolitik cara islam (nik aziz orang takleh nk fitnah rasuah pun wpun dh jd mb 18 thn), orang orang umnoputra kata "ini mempolitikkan islam, mane boleh campur adukkan"

wahai umnoputra (dan ya, gotahlantun, awak jugak) kalau xnak ikut cara NabiMuhammad saw berpolitik, nak ikut sape lagi?

pas sebagai parti xdak harga, TGNA sebagai orang xdak harga, tapi sape2 yg memperjuangkan islam tu la yg paling berharga di antara semua...

bukaklah mata anda gotahlantun, cermin diri anda dan geng2 umnoputra anda dulu sebelum menunjuk2 ke orang lain...

malcolm_x

Tanpa Nama berkata...

kenapa dgn c gotahlantun tu? dah kena sampuk antu gerombolan ke? sape yg mulakan org2 melayu bertelagah? sape juga yg selalu mainkan sentimen perkauman?

samiah jamal from scotland berkata...

Bila masa pulak bercakar. Kan ke itu pilihanraya? Bertanding pun tak boleh ? Nak kasi menang percuma ?

Yang bercakar itu kat UMNO Seremban.
Yang bercakar itu kat serata banyak cawangan-cawangan umno di seluruh negara
Yang bercakar (bukan setakat cakar) itu ADUN UMNO yang kena kerat 18 oleh ahli UMNO bernama Mona Fandey
Yang bercakar itu Si Penembak iaitu seorang ali MKT UMNO yang menembak Datuk Taha Talib di Negeri Sembilan
Yang bercakar itu Datuk Sulaiman Taib Mahmud dengan GRO-GRO
Cakaran2 itu wujud dalam semua bahagian UMNO di negara ini

Tapi cakaran-cakaran itu ada duit dan ada makna..

Anak speaker bernama Norhayati Onn juga bercakar-harimau dengan ketua bahagian UMNO
Sharizat ? kau tau dan aku pun tau siapa lelaki yang dia pertama kali blow-job

Gotahlantun,
cuba senaraikan apakah yang you kata sebagai:
1) fitnah dan pembohongan
2) Isu tanpa fakta

jawab dua ni dulu.. ahakss..

Tanpa Nama berkata...

gotahlantun,

Orang politik bila bercakap memang macam tu gotahlantun ! Kalau cakap tanpa selingan maka ceramah tu tiada daya tarikannya.

Kalau ceramah tidak boleh diadakan, Ketua Polis Kuala Terengganu tidak boleh dipersalahkan kerana dia dan anggotanya hanya berlagak hebat saja tapi mereka semua adalah pencacai yang menurut perintah !

Orang yang mesti dipersalahkan adalah orang yang menguasai ketua polis itu.

Apakah orang itu berfikiran seperti kau gotahlanton..? Sehingga sanggup menghalang perjalanan kempen pilihanraya...? Apakah telor orang UMNO-BN lebih kecut dari telor penyu..?

Kenapa penduduk Kuala Terengganu tidak mahu dengar penceramah dari UMNO-BN...?

Dan kenapa pula penduduk dari berbagai tempat di Kuala Terengganu berduyun-duyun berkumpul mendengar penceramah dari Pakatan Rakyat PAS ...?

Aku nak kau jawab dalam blog ini gotalantun, supaya rakyat tahu apa sebenarnya yang menakutkan UMNO-BN terhadap pilihanraya kecil ini.

sisakeramat berkata...

hahaha...sungguh kukuh alasan polis tu..tp kte xleh wt pape..da die yg pegang...

Tanpa Nama berkata...

Orang Islam yang otak melantun lantun elok dicakar jer.Cakap pun macam getah lantun jugak....boleh blahhhhhhhh

abubakaromar berkata...

adeh..loteh la mcm nih..
patut la org marah,sbb ada 'polis2 yg mcm nih' kt Msia nih..
all of these juak are bastard...!!!

alifx59 berkata...

Pa Ali pn tak ndak buat ceamah besar jg macam Polis !!!!!

pak brahim berkata...

Saya lihat komen getahlantun macam memusuhi ISLAM saja kerana mengecil-ngecilkan penceramah PR memulakan ceramah mereka dengan membaca ayat-ayat Al-Quran dan hadith nabi.

Sebagai penganut agama Islam dan apatahlagi pemimpin umat Islam sudah tentulah kita diwajibkan berpegang teguh dengan ajaran Al-Quran dan Sunnah Rasulullah saw. Dalam apa jua amalan dan pekerjaan kita maka Al_Quran dan hadith nabi saw. adalah panduan kita.

Jika sekiranya seseorang pemimpin itu memulakan ucapan dengan membaca ayat-ayat Al-Quran dan dari hadith saw. maka itu mencerminkan bahawa pemimpin itu benar-benar memenuhi syarat sebagai saorang pemimpin Islam.

Disini saya agak hairan dengan masaalah sdr. gotahlantun, apa penyakitnya.

asmo berkata...

Bro...helikopter polis kat ruang udara KT ni dah macam nak perang pulak...Pastu depa berkubu dekat Pantai Batu Buruk (PBB) macam tentera israel nak serang Gaza..Siap leh wat kawalan lagi kat umah johor di jalan kamaruddin takut orang pas serang rumah ameno johor..dasyat kampungku...bro TT lu katne..malam ni izzah ceramah..moh le..

master berkata...

Hoi polis @ Ketua Polis Negara,

Baik engkorang settlekan jenayah yang makin menjadi-jadi kat Malaysia ni. Tak Payah nak sibuk-sibuk la pilihanraya kat KT tu. Orang ramai semua dah matang. Tak payah nak sampai 10000 polis kat KT.

Bila suruh settlekan jenayah, kata tak cukup kakitangan la apa la. Eh, bila musim pilihanraya bukan main banyak polis? Polis-polis ni datang dari mana ni? Sebelum ni tido ke?

Ini lah Ketua Polis Negara @ MUSA AMAN.

Tanpa Nama berkata...

master, bukan musa aman tapi musa hasan! getahlantun tu patut digetahsekerapkan aje. Macam bagus bagus sangat.Piiiirrrahhh!

Tanpa Nama berkata...

salam bro isham,

satu fakta: kat terengganu weekend depa hari jumaat dan sabtu. So ahad besok buleh la buat ceramah.

Polis2 tu ngok ka? Sampai taktau hari apa weekend kat t'ganu. Tah tah bukan polis t'ganu tak... check jgn tak check bro! Semoga PR beroleh kemenangan!

-pisang maih-

ts malaya berkata...

Polis Malaysia yang terbaik dalam dunia.Dia nak semuaaaa orang.Sebab tu orang kata polis malaysia bengap.Sekiaan.

Khun Pana aka johanssm berkata...

Jikalau betul Pakatan Rakyat jadi kerajaan persekutuan, kita syok kan semua polis-polis di buang kerja dan di ganti dengan yang baru.
Kalau tidak , pasti anjing anjing polis masih dengar arahan gerombolan.
PR mesti siap sedia dengan semua rancangan untuk ambil alih kerajaan sekarang .Orang imigresen pun mesti di ganti, sebab lanun-lanun gerombolan pasti cabut jika DSAI jadi PM .

fazemy berkata...

Standartla BN...tang dia lebih2..tang pembangkang smua disekatnya..

El-Besuty berkata...

itu BERITA TIPU la.. bukannya betul.. brader kita buat joke jer tu...

asparados berkata...

gotah lantun org negeri 9 yg buduh...bnyk makan nasik kangkang edarah gerombolan..tu pasal n9 xjatuh ke PR pasal ramai yg blom dpt kesedaran sivik akibat perluasan ilmu disekat oleh surat kabar mlayu oleh gerombolan...
hahahaha lantun2..ko ni sedar x ko tgh hidup zaman cyber...bkn zaman negeri2 tanah melayu bersekutu!