Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 5 Februari 2009

IPOH - I POOOH - E POOOOOH !!



TERBARU! TERNOW! OU CURRENT! MAINTENANT! TERKINI! AHORA!!!(Jam 10.27 tt)


PULUHAN RIBU RAKYAT SEDANG BERKUMPUL DI PERKARANGAN RUMAH MENTERI BESAR PERAK.

UCAPAN SOKONGAN TERHADAP KERAJAAN PAKATAN DATANG DARI SETIAP GULUNGAN.

KEDENGARAN LAUNGAN NAMA ARWAH ALTANTUYA.

DIMANA-MANA KEDENGARAN ORANG MELAUNGKAN NAMA ALTANTUYA!

WARGA ENTAH DARI MANA TELAH TURUN BERPUSU-PUSU
SEHINGGA MENGALAH SEMUA PERHIMPUAN
YANG PERNAH DIADAKAN.

DI LUAR ADA ANASIR GEROMBOLAN CUBA BIKIN KACAU.

DALAM MASA YANG SAMA SEMUA TOL KE IPOH DAN UTARA TEALH DI TAHAN. RIBUAN TERSANGKUT DI LUAR IPOH.

SEMUANYA INGIN DATANG UNTUK MENUNJUKKAN SOKONGAN TERHADAP
KERAJAAN PAKATAN.

RAMPASAN KUASA NAJIB RAZAK TIDAK DIREDAHI.




--------



SILA LAYARI LAMAN :
sultan.perak.gov.my - LIHAT DAN BACA RIBUAN SEMBAH RAKYAT
KE YMM SULTAN PERAK.





21 ulasan:

Pak Brahim berkata...

Sdr.,

Telah bermula episod yang rakyat melahirkan rasa hilang hormat kepada sultan/raja-raja Melayu diatas tindakan dan kelakuan mereka yang tidak menyebelahi/ disukai rakyat jelata.

Penyakit UMNO/BN telah berjangkit kepada raja-raja.

Ini seolah mengambarkan bahawa usia kedua-dua dendalu ini akan hampir pupus.

Tanpa Nama berkata...

let rakyat decide. period!!!

Riyaz berkata...

setuju dengan Pak Brahim..

pilihanraya akan datang kita akan nesankan BN buat selama-lamanya..

hilang hormat kepada sultan @ raja melayu hanya angkara seorang sultan yang 'agak' bijaksana...

apapun suara rakyat telah kembali..

KEMBALI kemana??

KEMBALI ke atas tanah melayu yang subur....yer, tanah milik kita bersam!!

Tanpa Nama berkata...

pandangan rakyat terhadap sultan perak kini berubah.Raja dil disembah, raja zalim disanggah

Enche' Eyezoodean berkata...

Buat penat je pak Isham kita mengomen di website Sultan tu. Sultan bukannya baca pun.
Buat penat tangan menaip je.

Ayuh jadikan Malaysia sebagai Republik Malaysia!
Biar Raja Raja Melayu ni tahu apa itu kuasa rakyat.

Daulat Raja dari rakyat,
Tiada rakyat tiadalah raja,
Oleh itu Raja jangan lebeh lebeh..

mohd jamizal berkata...

apa da isham english pun tak paham...cuba baca betul betul

Tanpa Nama berkata...

saya tunggu berita selanjutnya.. teruskan melaporkan sham.. terima kasih berat untuk info2 ini.. cheers

Pyanhabib berkata...

gua isytihar gencatan tidak balik perak hingga gua tercabul sendiri!

Tanpa Nama berkata...

Wah gua tunggu update nie dari pukul 8 lagi...kah kah kah, mari berdemo ramai ramai , tunjukan yang rakyat tidak setuju dengan keputusan sultan ....... bloody mambo punya sultan

Tanpa Nama berkata...

Aku raser ader gegaran kecil lah... mesti bik mama on the way utk beri nasihat kepada isteri nya............kah kah kah ( sory lah guna tedmark lu janggut)

TAIPINGMALI berkata...

Lompat Parti?
"Melompat parti itu satu tindakan yang bijaksana" meminjam kata TGNA. maka selepas ini lebih ramai ADUN dan MP Pakatan Rakyat akan melompat parti masuk ke BN kerana bersetuju dengan TGNA.

Terima kaseh Tuan Guru, Jasa mu , tutur kata mu akan dikenang sepanjang hayat.

dragsuperstar berkata...

Aku yang ada kat KL dengan harapan rakyat yang datang berhimpun jgn balik...tunjukkan kepada raja..ini kuasa rakyat..

Bubar DUN

http://dragsuperstar.blogspot.com/2009/02/najib-abdul-razak-ingatlah-tarikh-ini.html

ingatlah najib..serangan terhadap anda akan dimulakan..

semua para bloggers serang insan jahat ini semahu - mahunya

paspenang berkata...

Cara UMNOBN sama saja mcm Yahudi Israel laknatullah. Bermula dari lepas PRU12 lg, mcm2 UMNOBN lakukan di Perak. Lepas satu isu, satu isu lagi ditimbulkan sampai masuk dalam sidang DUN pun bawak isu-isu yang tak ada kepentingan kepada rakyat langsung!semata-mata nak jatuhkan kerajaan PR Perak saja.
Sama saja mcm Yahudi Israel laknatullah yang tidak mengiktiraf kerajaan HAMAS, mcm2 diorang buat…Fikir la sendiri, rakyat yang mengundi 3 org tu atas dasar pe?semestinya atas dasar parti dan bukannya atas dasar batang idung diorang.
Jgnla bg alasan lagi, konon2 dgn adanya peralihan kuasa ni demokrasi lebih baik..BAIK APA??mcm ni punya kemaruk nak ambil alih bleh ckp pasal demokrasi lagi?? WALLAHUA’LAM

fudzail berkata...


Perak sultan had written on the monarchy, the sultan should follow my advice as leader of the house to dissolve the assembly. Sultan Azlan Shah has written in Constitutional Monarchy, Rule of Law and Good Governance in 2004 that no sultan or agung had withheld consent to dissolve legislative body, except in Kelantan in 1977

mgy berkata...

najib pakai lipstick bik mama ke atau sebaliknya? kibut betul lah orang-orang tua umno ni. geli betul generasi 20-an macam aku. korang tunggu le umno, sok lagi 6-7 tahun hangpa tu very out-of-date! tak cool, macam spender Scuba longgar. orang tak cool je support umno nanti. bwekk

Tanpa Nama berkata...

Hidup rakyat!!!terus berjuang jgn biarkan diri kita tertempias dgn barisan najis..dn jg2 bik nk turun ipoh smbut mb baru..cewahh bik mama..elok2 kaki tu dh xlarat kang tergolek lk..

JWW BITCH berkata...

Berapa Kupang Najib offer elaun Raja Azlan ha?

Tanpa Nama berkata...

MAKA DENGAN INI, AKU TAK AKAN MENGAMINKAN DOA UTK ORANG TUA TU MASA SOLAT JUMAAT NANTI. AKU JUGA AKAN SURUH ANAK AKU BUAT MCM TU JUGA.

mat indera berkata...

Salam abang isham,

Laman web-sultan.perak.gov.my sedang berasap

Apakah sejarah Datuk Bahaman berulang kembali ?

Azlan,azlan... sudahlah keturunan deris kau cantas habis-habis dengan pertolongan GEROMBOLAN, inikan pulak PR.......

Zaman menyembah raja dah berlalu azlan !
Balik le ke kampung Pisang dan Kampung Dobi (Segedup)
Disitulah asal kamu..........

Teman rasa kali ini mike pulak kena simbah ayor panas......

Terkenang teman dengan cerita orang-orang tua akan kisah Raja Takyah......
Pekung udah nak meletop Azlan !
Jangan lupa asal-usul !

Tanpa Nama berkata...

apa kata kita tukar sistem pemerintahan raja berperlembagaan kepada sistem republik Islam. sebab sistem beraja ni x sesuai digunapakai lagi. menyusahkan rakyat. berapa banyak raja yang ada kat malaysia ni?, baguskah akhlak mereka? apa sumbangan mereka terhadap rakyat jelata? sultanlah,raja mudalah, raja hilirlah, tunku besarlah,undanglah.. ntah apa2. elaun kerabat sumer kerabat diaorg dapat, asal jer nama tengku,tunku, raja...dapat elaun. raja dan sultan ni hanya lambang peradaban melayu saja. tak ada raja pun orang melayu tak akan pupuslah.
"bak kata Hang Tuah takkan melayu hilang di dunia last-last dia pun hilang entah kemana, kubur pun x ada,cuma tinggal nama kat perigi buta jer. Hidup republik Islam!!!!

Muhd Aizat berkata...

Aku sebagai org yg anti establishment agak teruja dgn idea negara republik..kah..kah..kah..