Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 22 Februari 2009

JAMES JAMIN DAN CLINT KAYU TIMUR


MANHUNT FOR DETAINEE FACING DEATH PENALTY - MKini



Malaysian police have launched a manhunt for a Singaporean detainee facing the death sentence, who escaped from custody in handcuffs while being escorted to court.

The New Straits Times said the Singaporean man was being taken to a court lock-up in a police vehicle with two other detainees on Friday, when he shoved an officer out of the car and escaped.

The remaining officer could not give chase as he had to guard the other detainees.

A two-hour search at the scene, involving two police dogs, proved fruitless.

Khalid Abu Bakar, police chief of central Selangor state, told the daily that an investigation would be conducted into how the man managed to escape.

"The two policemen are also being investigated as certain procedures were not followed," he said.

The Singaporean, who was not named in the report, was arrested several years ago and charged with drug trafficking, which carries the death penalty.-
AFP


PELIK .... MACAM CERITA JAMES BOND DAN CLINT EASTWOOD.... TETAPI BENAR... TAMBAH PELIK SIAPA MAMAT SINGAPURA INI ?...




7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Sana pasang rasuah, sini kena rasuah boleh membuat tindakan kilat berlaku yang seakan-akan tidak mengikuti peraturan ketat. Jangan main duit dong, semua kemustahilan boleh berlaku. Jika terjadi katakanlah saja : kesilapan dan kealpaan manusia sejenak! Ingat penyangak dadah kelas tinggi ada banyak "protection' wang. Wang boleh merasuahkan siapa saja mengikut skala dan peringkatnya. Si bodoh akan mengatakan : si penyangak ada ilmu batin, ilmu bomoh dan kehandalan James Bond!

cucu kwantung berkata...

Cis... PDRM adalah pasukan polis terbaik di dunia boleh terLEPAS seorang pesalah. Ini gua tak caya ni... Mungkin PDRM asyik sibuk servis watercanon utk menghadapi PRK berbukit bukit sehingga tak cukup anggota. Walau bagaimana pun gua yakin PDRM akan dapat menangkap semula pesalah tersebut dengan menggunakan pengalaman & teknik mencari bulu dan angkut tilam.

Tanpa Nama berkata...

belajar dari prison break pun bleh ...

Sudin berkata...

ini posting bikin gua gelak 3 jam lebih.....

lu punya komen bikin pecah perut....
Clint kayu.......
waaaaaaaaaaaaaaa.............
berguling-perin.........

Tanpa Nama berkata...

Brader, bolih percaya ke cerita polis ni. Satu lagi siri political deception.....karut betul lah, orang bergari pun bolih chau, kalau di bandingkan dengan peristiwa tembak di Kedah, mereka penembak yang cekap dan kebal......semua musuh mampus!!!
Kita tunggu apa helah mereka!!!!!

Tanpa Nama berkata...

PDRM polis terbaik dunia, deme mesti boleh dapat itu penyangak. PDRM leh guna helikopter,water canon tank dan kerahkan beribu-ribu polis kepong lokasi macam deme buat kat k.terengganu. Budget jangan takut RM15 million leh keluar kantong rakyat

Tanpa Nama berkata...

Pesalah tu pakai gari plastik celup cat silver, yg budak2 duk main, yg harga 14.90 sen, sekali ngan pistol mainan tu, aku pun kadang2 tumpang main brg cucu aku punya..