Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 22 Februari 2009

ZAMBRY : SAYA DILANTIK OLEH SULTAN –mStar




Dr. Zambry Abdul Kadir hari ini sekali lagi menjelaskan bahawa kedudukan beliau sebagai ketua kerajaan negeri Perak adalah jelas tetapi telah cuba diberi tanggapan yang sebaliknya oleh pihak tertentu.

"Saya Menteri Besar yang dilantik oleh Sultan Perak, ini proses yang jelas tetapi ada yang putar belitkan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan program Membina Negara Bangsa peringkat negeri di sini hari ini.



kah kah kah…. kah kah kah…. DILANTIK OLEH SIAPA ?.... kah kah kah

woit…. MENTERI BESAR JADI BESAR JIKA DIA DI LANTIK OLEH RAKYAT….kah kah kah…

woit… KALAU TIDAK BUKAN MENTERI BESAR…kah kah kah…

kah kah kah…. MUNKEE NI BUKAN DI LANTIK OLEH RAJA….kah kah kah…

woit…. MUNKEE NI DILANTIK OLEH AGUNG…. kah kah kah…

woit… BERAPA BEG AGUNG LANTIK MUNKEE NI ?.... kah kah kah



24 ulasan:

Baginda Reformasi berkata...

die menteri besar yang serve raje je... mb nizar menteri besar yang serve rakyat...
http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/02/kisah-benar-nizar-dan-paduka-seri.html
http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/02/siapa-sprm-hebat-benarkah-sprm.html
http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/02/merc-suda-volvo-suda-kini-evo-10-lak.html

Khun Pana aka johanssm berkata...

Kalau rakyat tak setuju makna nya tak setuju.
Walaupun di lantek olih sultan ke, setan ke,ratu Elizabeth ke,Obama ke..
Get out means get get.
Get lost means get lost.
Biar rakyat Perak sendiri yang pilih.

Tanpa Nama berkata...

Datok Nizar juga dilantik oleh Sultan dengan sokongan raayat

Tanpa Nama berkata...

Zambri ni apabila bercakap sama seperti KAMBING HUTAN mengunyah sirih. Malang sekali tak tahu beza perlantikan Menteri Besar oleh Sultan atau rakya? Inilah kualiti pemegang PhD kita, cakap merapau. Sama juga orang UMNO tak tahu beza siapa yang mencabut atau derhaka Raja, Mahafiraun atau rakyat yang berdemo di Kuala Kangsar dulu. Apa makna derhakapun tak faham. Hai apo nak dekato?

Tok Uban berkata...

Dei tambi...lu ada maruah ke tak?...lu fikirlah...

Dulu lu worang kutuk Sultan..kutuk Raja-Raja...macam-macam lu worang kutuk...SUDAH LUPA KA?...sekarang ni...sikit-sikit Sultan..sikit-sikit Raja...podahhhh...tuihhhh.

Tak apa zambry...kat akhirat nanti..hang jawablah...

Mohd berkata...

MB Zambie .. hahahha . takut kat rakyat sendiri... semua ucapan di sandarkan kpd sultan ... dilantik oleh sultan konon.. knp tak kata dilantik oleh 'rakyat'. Jd la dia MB kpd sultan dan kerabat puak istana ja .. hahah ... nak pi menjelajah ke serata negeri pun tak berani .. kena bwk ramai polis tolong cover .. dok la MB Mat Black nie.. dlm ketakutan.. nak balik pangkor pun guna polis, nak balik setiawan pun takut dikejar warga kampung ... alih2 dok la kat pejabat SUK tu.. nak buat apa pun tak tau ... digantung sidang DUN, dibuang rakyat, kambing lembu pun menghina dia, lalu kwsn kmpung ayam itik 'meludah' ja ... serangga pun pdg sblh mata ja tgk dia.....kesian... hanya mampu meraung dgn Najib. Pak lah buat tak reti ja .. yg heboh menipu d tv1 dan tv3 suku tu ... ingat pandai la tu .. dia tau rakyat pun semakin pandai.. jd dia kembali bodoh la.

Enche' Eyezoodean berkata...

Menteri besar dilantik oleh raja...
Raja diangkat menjadi Raja oleh siapa ??

kah kah kah kah...
apa ingat dia ni ketua darjah ke cikgu yang lantik..
kah kah kah...

tok ggawo berkata...

Salam !

zombie tu bukan dilantik oleh agong.

dia mencari dan nak buat agong banyak banyak, lepah tu pakat bbagi agong ngan najis tu.

setakat ni dah berapa banyak agong dia kebas.

Tanpa Nama berkata...

Inilah dia MB HARAMJADAH ...bila ju mpa Sultan kata mendapat sokongan
rakyat....bila jumpa rakyat kata
disokong SULTAN. Sekarang mamak kutty
tidor tak lena , makan tak kenyang mandi tak basah....nak berangan jadi MB...duduk rumah MB...duduk kat pungkok..(Pangkor) nanti makin hitam.Pergi tokong derma RM100 ribu ...tengok persembahan budak2 tadika china ...bagi RM30 ribu(komen pulak tuu...hebat persembahan budak tadika nii...saya
belum pernah lihat seumur hidup..bodek konon). Apasal tak pergi lawat mesjid ke surau ke bagilah kat aktiviti mesjid dan surau kan lebih nampak kamu MB Islam....atau jadi imam sembahyang ke...ini tidak pergi tok kong....
'TOW..TOK KONG"

SL Chan berkata...

mamat bangang ni memang pundek betul...mb sultan saja....YB Nizar masih MB Perak yang sah oleh rakyat Perak mengikut Perlembagaan Perak...

Tanpa Nama berkata...

Sultan dgn kroni UMNO je yg iktiraf ko..Rakyat PERAK tak...NGOK

untuk dpt penjelasan selanjutnya kes MACC sila ke pahangdaily.blogspot


ramai gak pencacai UMNO yg baca..x puas ati dorang...kih..kih..kih..

jebatderhaka berkata...

kiranye klu sultan yg lantik dh kira kukuh la ye?
so, pasni xpayah la bt pilihan raya...bior sultan negeri masing2 lantik MB mane sultan suke...duit rakyat pun save....camne pilihan rakyat???
pedulikan rakyat...apa rakyat boleh buat ye tak????
paling hebatpun rakyat cuma boleh bt demo jer...penat rakyat diam la depa...ye tak..??
rakyat malaysia mane berani bt mcm CHE bt kat cuba....rakyat malaysia cakap jer gempak..mulut berbuih2 ckp tapi xde telo..

Sudin berkata...

Salam abang isham,

Dah kata dah !
Desperate !

PEKEMBAR terbang ke LONDON berjumpa tuannya.
Minta nasihat QC kemelut politik di Perak.
Kah,kah,kah..........

Wahai orang melayu,tak nampak lagikah ?
Sudah 50 tahun kena tipu hidup-hidup.
Kata dah merdeka !
Alih-alih berkiblatkan England !
Kah,kah,kah,............

Dah kata dah !
PEKEMBAR adalah kader-kader British.
Pusatnya MCKK Kuala Kangsar,yang belot akan dihumban ke Kamunting (ISA)

ISA ?
Patriot Act ?
Darurat 1948 ?
13 Mei ?

Senapang pusaka dah tak ada !
Nak renew lesen PDRM tak kasi !
Beribu-ribu senapang pusaka kat tangan PDRM.
Apa nak kata !

Nun diutara ada rejimen ke-10,
dah bubar !
Senjata dah di bakar.
Maka bermaharajalela orang siam menyembelih orang melayu.
Nak lawan senjata dah di bakar !
Licik,licik,licik......
Dey ! Madey hang memang licik !!!

Peristiwa TAK BAI ?
Tak nampak lagi ?

Yang kaya-raya penjual senjata dan kapal selam.
Sukanya hati anak didik British dapat komisen.

Mati-mati percaya,hidup-hidup percaya !
Dah mati baru nak percaya ?

PEKEMBAR = UMNO = BRITISH = USA = YAHUDI.

Kah,kah,kah,kah.............
(pinjam gelak abang isham)
Kah,kah,kah..........kah,kah,kah...

Orang melayu kena tipu,
padan muka !

Tanpa Nama berkata...

Penyokong kuat Dr Zambry tu SUK Perak. PhD jugak ... Dr. Abdul Rahman.

Samudera Tinta berkata...

Salam ziarah bro isyam,

jemput baca saga ringkas Persatuan Kebangsaan Munafik Kebangsaan (PEKEMBAR) di samuderatinta.blogspot.com

amanlegend berkata...

Petikan Dari Article Harakah.

Dalam seminar bersama seorang peguam Singh,saya sempat mengajukan soalan tentang isu perak dengan spontan beliau berkata politic and money is the same thing.soalan itu tidak dijawab dengan panjang lebar sebaliknya dengan begitu mudah.

Kwang..kwang..kwang..

Tanpa Nama berkata...

Buat apa nak susah2, mb zombie le, haram le serba tak kena...paling mudah serah pada rakyat, siapa yang mereka hendak......kambing hitam ke orang?

Sivakumar berkata...

Semua ni PhD beli.

Kalau mintak citer pasal tesis PhD dia tergamam bisu punya si Zambry dengan Abdul Rahman tu. English pun setakat 'I is no speeking Engles very the much', ni pulak boleh buat PhD senang-senang.

Beli dari university chow-kia mana ni PhD diorang?

Sedara aku pun sorang tiba-tiba nama dia ada "Dr." kat depan... dia setakat pegang diploma dan tiba-tiba PhD pulak...

Kelentong punya manusia semua ini...

Miss-peninG berkata...

eleh.... DS Nizar Jamaludin pon dilantik oleh sultan..

beza antara nizar dan zambri,

zambri di lantik oleh sultan perak.

DSNizarJamaludin di lantik oleh Sultan Perak dan Rakyat Perak.

sapa lagi powerful?

gmusang7 berkata...

woi tambi...hang dilantik oleh sultan ye,abis tu sape byar gaji hang?sultan ke rakyat?

Tanpa Nama berkata...

Dey mamak pulti kacang..lu ingat sultan mydin blh tolong hang kah?Lu sudah mampuih dah..Si hari2 glug glug mera naam johny walker hay tu sekarang hari hari kena makin hamun..tak henti henti..lebeh baik,lu booking Air Asia flight to Chennai lah..podah mairendi!!

mat bangla berkata...

woi mamak..
kalau begitu kau ni bukan la WAKIL RAKYAT..tapi WAKIL SULTAN..
bodoh punya mamak..
PS-The only thing I like about mamak is their yesterday's curry..

TiadaLagiSistemGilirRajaDiPerak berkata...

Sultan salahguna kuasa bila lantik kamu la Zambry!!!

Wey SPRM @ kuda tunggangan UMNO-BN, bila nak buka kertas siasatan against Sultan Perak?

Dia salahguna kuasa!!!

Anak perempuan dia dalam Gamuda Corp. Gamuda Corp. dapat projek apa sekarang? Tak nak siasat ke SPRM?

Dah siap siasatan kalu, kasi buat PC, umumkan yg kertas siasatan akan dimajukan kepada AG's Chambers dan ada bukti kukuh untuk mendakwa Sultan Perak di Mahkamah.

Takkan nak prejudice against Selangor's MB je kot?

Makin lama, makin mudah pulak SPRM ni dianjing-anjingkan by BN-UMNO.

Mentang2lah Ahmad Said & Pak Lah mai dari satu negeri. Kes2 rasuah org2 BN-UMNO senyap je.

Tup-tap, kes MB S'ngor yg korang expidiate kan.

Kes salahguna kuasa Khir Toyo dah berzaman tak siap2 siasat lagi tu.

Jagalah korang, PRU 13 kasi licin BN-UMNO dari bumi Malaysia!

Lps tu dgn SPRM sekali kita talqinkan.

REFORMASI!

Tanpa Nama berkata...

Orang kalau dapat Phd tapi tak tahu menilai cam nie la jadi Kambing Itam...

Nak jadi Ketua darjah pun kena dapat dapat pencalonan tau zaman aku dulu la.

Cikgu : Murid-Murid siapa yang kamu pilih jadi ketua darjah

Murid 1: Ali Cikgu
Murid 2 : Setan Cikgu
Cikgu : Murid-Murid siapa sokong Ali atau Setan jadi ketua darjah tolong angkat tangan