Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 20 Februari 2009

RAKYAT TIDAK SEDAR SAKIT MENTAL - melayau



KUALA LUMPUR 19 Feb. - Lebih 270,000 rakyat Malaysia menghidapi skizofrenia, sejenis penyakit mental tanpa menyedarinya, menurut seorang pakar psikiatri, Prof. Dr. Mohammad Hussain Habil.

Beliau berkata, kegagalan menyedari hakikat itu adalah kerana mereka tidak dapat mengenal pasti simptom penyakit berkenaan dan terlalu bergantung kepada bomoh, sinseh dan perantara untuk menyembuhkan mereka.

Mohammad, yang juga Ketua Jabatan Psikiatri, Pusat Perubatan Universiti Malaya (UMMC), berkata, berdasarkan kemajuan dalam bidang sains perubatan, skizofernia boleh dipulihkan sepenuhnya jika dikesan dari awal.



kah kah kah….kah kah kah…. kah kah kah….

woit…. SETUJU…. SETUJU…. SETUJU…. MEMANG RAMAI….kah kah kah…

kah kah kah…. TOLONG CHECK MAT SEMBAB…WAK BOTOX… SITI PURTAN….kah kah kah…

kah kah kah…. DUA TIGA HARI INI WAK BOTOX MEROYAN TAK ABIS ABIS…. kah kah kak..

woit…. WAK BOTOX NI MENJARJIS JARJIS …. NANTI TERSALAH JARJIS…. TERJARJIS BONTOT BOMOH…. kah kah kah



4 ulasan:

Tok Moh berkata...

Kah..kah..kah...sokong.sokong...!
270.000.000 mangkuk yang sakit mental, rendah akal, kurang daya berfikir, bodoh nak mampos tu adalah Ahli United Malay Nation Organisation....

kah..Kah... Wak Botox tu dah tahap cipan... Kalau campak dalam kandang babi pun malu nak berkawan... Aku heran la Apa pasal kebanyakkan muka pemimpin UMNO tak berseri langsung.. muka macam penyamun, perompak, perogol,lanun pun ada juga manusia-manusia bodoh nak sokong...

Kah..Kah..kah..
Woi sakit mental Isap Ganja la...
Bagi cool sikit..kah..kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

Mengikut atok google, skizofrenia hanyalah satu jenis dari 102 penyakit otak. Jika satu=270,000 maka 102=27,540,000...WOW!kata Ahmad Albab...semua penduduk Malaysia sakit mental, yang tak sakit mental tinggal...pejuang bahasa melayu (minah indon) , mat bangla (penggerak ekonomi peruncitan malaysia) , mat gurkha (penjaga harta malaysia)....
Aku tak sakit mental...aku cuma ada sikit halunisasi...tengok bik mama macam best jer....

Navy pencen

anak Jemapoh berkata...

hmmmmmmmm....
Najib buat upacara tolak bala dengan Sami Master Ji tu agak2 sakit mental tak?
Bukan aku yang tuduh tapi AWOL Bala tulis!!!!

Tanpa Nama berkata...

salam TT,

memanglah nak meroyan kaokao la badak sumatera ni, kalau tidak macam mana nak saing dgn "anak bekas PM' dan "menantu PM".......itu pasal meroyan tak abis abis ni.....kakakakaka