Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 25 Februari 2009

SOKONG NAMA MAHATHIR GANTI KLIA - melayau



ALOR SETAR 24 Feb. - Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, cadangan supaya Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ditukar nama kepada Lapangan Terbang Antarabangsa Mahathir sebagai langkah yang cukup baik.

Bagaimanapun, kata beliau, terpulang kepada kerajaan mempertimbangkan cadangan tersebut yang mengambil sempena nama bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad itu.



kah kah kah…. BODEK… LAGI BODEK…. BODEK LAGI….. kah kah kah

woit…. JAMBAN 2 JUTA RINGGIT KAT BUKIT BINTANG TU TAK NAK BUBUH NAMA MAHATHIR…kah kah kah….

woit…LONGKANG KAT TEPI SUNGAI KLANG BELUM ADA NAMA…. BUBUHLAH NAMA MAHATHIR…. kah kah kah



16 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kat Pantai Dalam kawasan Pengumpulan Sisa Kumbahan belum ada nama...

Boleh kot sempena nama si hikmat ni...

Spider

Khun Pana aka johanssm berkata...

Jamban -jamban di Bukit bintang sudah ada nama.
Para perniaga dan penduduk Bukit Bintang di sini namakan nya jamban istiri rosmah.
Istiri rosmah sendiri yang mari bukak jamban dan potong ribon merah masuk jamban dengan harga 2 ringgit untuk bangsai selama 20 minit pada hari itu.
Ramai ekor ekor polis sibuk pada hari itu untuk pasti kan istiri rosmah tak jatuh mampus dalam jamban 2 juta ringgit itu.

Dulu ada seekor anjing polis berpangkat Polis Inspigtor General ada mari bukit Bintang untuk lancar tiang telephone polis HOTLINE depan Sg.Wang PLaza.
nama sebenar tiang itu ialah ERS ( emergency response sistem )atau Emergensi Rasuah Sistem.

Tiang itu kini sudah hilang entah kemana dan tak tahu apa sebab sudah hilang. Harap PIG musa akan buat laporan anjing..opps maaf..laporan polis tentang hilang tiang anjing tersebut.

nama mahathir boleh di pakai untuk nama kan longkang monsoon di kaw. Kampong Pandan.

Sekian laporan dan feedback dari rakyat Kaw.Bukit Bintang yang sayang kan umno.
sayang betul pada umno, kita reserve kan longkang monson besar untuk Tun Mamak.
Hidup Tun mamak !
Hidup longkang !
Hidup najis!
Hidup jamban!

Tok Moh berkata...

Kah..kah..kah..
lawak siot pagi-pagi ni...
kah.. Woi Ali Ketam lu apahal buat lawak ni... Bodoh Tahap Cipan, Tenuk , Tapir...kah..kah,,.kah..

Woi Kamu ni dah la bodoh..jangan
la buat-buat pandai pulak.. KLIA tu bukan Bapak Mahathir punya..?
Nak jilat pun tengok-tengok la...
Kalau nak jilat sangat pegi la isap Kote Mahathir..

Cibai lu Ali Ketam.. lu memang mangkuk gerombolan United Malay Nation Organisation yang paling bodoh nak mampos...Ape ke hey nya bodoh sangat kamu ni..

buih berkata...

hahahaha..jamban tu boleh..

Pa Alif Lam Ya berkata...

ahahahaha...
lawak kenyataan ini...
boleh masuk Raja Lawak kt Astro...
ahahaha...
aku cadangkan nama Malaysia kita tukar jugak,kita letak nama Mahathir...
wah! sedap nama tu beb,unik dan hebat ahahahaha....

kucingsiam berkata...

meow~

Alamat baru:

Kucingsiam,
Bahagian Kucing Berteduh,
Longkang Besar Dr Mahathir,
Jalan Raja Laut,
50350 Kuala Lumpur.

Sudin berkata...

Kenapa ali rustam tak cadangkan negeri perak ditukar kepada negeri Azlan Shah ?
Hospital besar ipoh dah tukar hospital Bainun.
Mangkuk hayun sistem feudal ni !!!

Tak habis-habis berpoya-poya.

puki tiang lu ali rustam !!!

Tanpa Nama berkata...

MIA - Mahathir International Airport ... missing in action.

Tok Uban berkata...

Laaaa...kenapa lapangan terbang aje...bubuhlah semua...Zoo Negara..ganti...Zoo Mahathir...Penjara Sg. Buloh...jadi Penjara Mahathir...Putrajaya...kasi tukar..Putra Mahathir...apa lagi..haaa...KLCC...jadi MCC...Menara KL..jadi Menara Mahathir...Istana Negara...jadi Istana Mahathir...Muzium Negara...jadi Muzium Mahathir...last sekali...Masjid Negara...jadi Masjid Mahathir...kahkahkah

SL Chan berkata...

memang pundek dan cibai punnya ketam ini!!!!!! pengampu bangang!!! manalah otak engkau?????berapa harga tender jawatan timbalantu?????????????

Tanpa Nama berkata...

at least Mahathir ada gak sumbangan utk negara..yg dok bising kat sini apakah sumbangan anda? habuk pon tarak!

Tanpa Nama berkata...

apa...at least ada sumbangan untuk degara konon... Sumbang mahram ade le si kutuk tua tu.kite rakyat yang sampai menangung beban sampai sekarang kau kate sikutuk tua ade sumbangan..pikir le sikit woooiii..

Panglipulara© berkata...

siapa mahathir...?

3viL X eIjI berkata...

ciss!! ketam bedebah ngampu plak!!mcm da takde keja lain!!

nak ngampu tu biarlah lojik..satgi takdak sapa nak naik flight da!!

bingai punya ketam! otak letak celah buntut!!

Tanpa Nama berkata...

bumi ni pn nama sebenar pun mahathir,korang tahu x,mamak kuti nak yg jumpe dulu sebelum org lain jumpe..he he he (cam gelak mahathir kt blog chedet)

mamak buboq kacang berkata...

Ya! betoi ... mamak mahadet tu memang ada bagi sumbangan untuk semua rakyat kecik besaq tua muda ....malah dia yg ajaq mcm mana cara atau makna liwat tu kat semua orang melalui tv (10 atau11 tahun lalu)... ITULAH SATU2NYA SUMBANGAN YG PALING BERMAKNA YG DIA BAGI KAT KITA SEMUA RAKYAT KECIK BESAQ TUA MUDA JANTAN BETINA .....kan dia ada buat mcm satu demo ... lagu mana nak sumbat batang peliaq masuk ke dlm lubang dubur ... itulah yg dikatakan liwat .... bahasa di kawasan kampung dia kat aloq staq sana ... seberang perak ...kota tanah... tongkang yard ... popular depa dok guna perkataan 'tutuh pungkoq'...atau jugak 'tutuh juboq' ...atau jugak ..'balaih pungkoq' ...pun ia gak ..'balaih juboq'... tapi untuk lebih tertib dan bersopan santun ... melayu-celup mamak tu sebut 'LIWAT' ... baru bunyinya pun elok sikit .. tak la LOQLAQ sangat bunyi soundnya ....sejak dari itu ... maka LIWAT meLIWAT dah jadi satu mcm punya popular dan cukup sinonim sekali bagi rakyat malaysia (esp. melayu termasuk mamak (celup tak celup pukoi rata lah)..... sampai ke la...la ..... ni ...la....nak habaq mai .....