Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 12 Mei 2009

PULANGKAN KEPADA WARGA PERAK




PERAK KEMBALI KE PANGKAL PERMULAN KRISIS



Kelmarin Nizar menjadi MB yang sah. Ini keputusan Mahkamah Tinggi.

Petang ini Zambry membuat rayuan untuk menangguhkan keputuasan itu. Rayuan di terima.

MB Nizar dan para Exco Pakatan telah meninggalkan pejabat kerana mengikut perintah mahkamah.

Pentabiran kerjaaan negeri Perak kembali ke pangkal asal krisis.

Jawapan terbaik ialah memulangkan semua keputusan kepada warga Perak. Jika tidak Perak akan menjadi negeri gagal pertama di Malaaysia.



16 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Hai kenapa bodohnya terjadi episod bangang ini berlaku di negara kita? Semuanya dah runtuh yang tinggal sedikit akal waras yang tidak ada pada individu tertentu. "Boring plus sickening"

patah sayap berkata...

Tak ada cara lain dah,bubarkan saja dun.Asyik bertelingkah saja,rakyat yg jadi mangsa.Sudahlah!pening kepala melihat kerajaan 2 butir pasir ni.3 ekor katak itulah puncanya.

Org Johor berkata...

Dah lama saya perati kes Perak ni.

Apa yg saya lihat BN mmg tak ikhlas nak beri peluang pada org Perak memilih K'jaan Negeri mereka sendiri.

PR lebih hormat undang2. Bubarkan DUN dan biar org Perak tentukan.

Kalau saya jd pemimpin dan rakyat Perak, saya malu. Tak ada pertimbangan munasabah utk 2 pihak bincang elok2 dan setuju bbar dan biar rakyat tentukan.

Kpd PR, teruskan dgn cr yg mematuhi udg2. Sbb kalau kamu buat yg bukan2 yg rugi kamu & org Perak jugak.

Kpd BN, gentleman la sikit. Biar rakyat tentukan.

SPR pulak jgn berpihak. Biar neutral.

Lps tu sapa mng tadbir, sapa kalah jd le pembangkang.

Gadoh lama2 buat apa?

Negeri lain elok je membangun. Tak kira la bawah PR ke BN ke.

Harap2 Raja Melayu di Perak fikirkan kesejahteraan rakyat Perak.

Tanpa Nama berkata...

allamak..... cam main galah panjang

nampaknya, penebor roti canai masih mandahului.... chet! ptuiii..

Tanpa Nama berkata...

memang dah fail dah kat Perak ni.. Hampeh la kepada pencabul tak beretika tu.. satu malaysia konon..

Tanpa Nama berkata...

Bila Nizar diputuskan menjadi MB oleh Mahkamah Tinggi at all material times, saya fikir kedudukan Zamry adalah no locus standi apabila dia failkan stay of execution. Back to square la apabila permohonan itu granted. The best is lets the people decide!

muraisenja berkata...

peergghhh....lajunyer bersidang..... dasat....tuuuu.....

Tanpa Nama berkata...

negeri pertama gagal?
negeri pertama bawak masuk british.
perjanjian pangkor berpunca dari pergaduhan raja-raja perak.

Sukj berkata...

UMNO TU IBARAT BULU BURIT KERING...kihkihkihkihkihkih

HANYA SETAN SAJA YANG NAK DENGAN UMNO NI...kihkihkihkihkihkih

SETAN MEMANG SUKA BURIT KERING...kihkihkihkihkihkih

LAST SEKALI...RIBUT TIADA...HUJAN TIADA...MINYAK NAIK 20SEN?

MEMANG HARAM JADAH BETUL PUAK-PUAK 1988 TU?

Tanpa Nama berkata...

Rakyat yang rugi!!! Pemimpin bn bersenang lenang.. Nanti kamu bn satu hari padah untuk kamu semua. Rakyat akan membuat keputusan membuang bn!! What a shame. Beginikan 1MLAYASIA?

Tanpa Nama berkata...

pulangkan oh pulangkan lah

kata misha omar dalam lagunya

hahahaahaha

artis pun pandai lagi ooooooooooooo

kucingsiam berkata...

meow~

Rakyat nak bubar DUN, gerombolan tak nak bubar, nak pakai main peguam, hakim; maka itu bukti terbaik gerombolan partai anti-rakyat. Habis cerita.

Mohamed Nor berkata...

Lebih setahun selepas PRU12, masih x stabil lagi negara ni, amat memudaratkan rakyat. Bubarkan kerajaan perak biar rakyat menentukan!!

Taj berkata...

Hampa lawan UBN sampai mampus. Mangkok ni dah tipu dan melantak harta rakyat 50 tahun. Masih degil nak terima kebangangan mereka. Lawan sampai mampus UBN. Nak harap yg mengaji hal-ehwal Islam pun dok bangang situ jugak.

penanggah berkata...

Tak tau la apo nak cakap..nak marah dah tuo bangko.. kalau budak-budak dah lamo kono penampar jopun gua ni..... hampehhh

Tanpa Nama berkata...

sebenarnya bn x der telor...penakut nak mampuih..