Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 11 Julai 2009

KERAJAAN LAKI BINI




ERA NAJIB DI KENALI SEBAGAI KERAJAAN LAKI BINI
- harakah daily

KUALA KRAI, 9 Julai (Hrkh) - Di era sebelum ini ramai mengenali kerajaan Barisan Nasional (BN) dengan panggilan kerajaan anak menantu dan sekarang pula dipanggil kerajaan isteri suami.

Itulah pengenalan ringkas bagi menggambarkan kerajaan BN sekarang di bawah i Najib Razak.

Mahfuz Omar berkata, kerajaan BN hari ini ditadbir anak beranak dan bukan lagi secara kolektif seperti berlaku di zaman pemimpin Umno sebelum ini.

"Sabtu ini genap 100 hari Najib menjadi Perdana Menteri, apa yang dibuat Perdana Menteri baru kecuali melihat isterinya yang lebih berkuasa.

"Dalam tempoh 100 hari tidak ada apa yang dilakukan Najib, tetapi yang senang ialah isterinya yang kini sudah menjadi rungutan sebahagian pemimpin Umno’.

KAH KAH KAH…


Woit… MAHFUZ… HANG LUPAKAN INI KERAJAAN BN – BINI NAJIB…kah kah kah…

Kah kah kah…DULU MADEY KERAJAAN KRONI…. kah kah kah..

Kah kah kah…DOLAH KERAJAAN ANAK MENANTU…kah kah kah..

Kah kah kah… SEKARANG KERAJAAN LAKI BINI….kah kah kah…

Woit… HANG TAK CAYA…. GI TANYA LEE KUAN YEW….kah kah kah..

Woit… HANG TAK CAYA… GI TANYA MADEY SKODENG… DIA TAHU NAJIB TAK TIDOO MALAM….kah kah kah….



10 ulasan:

Johan berkata...

gua ketawa besau bile si lee kuan yew ckp dua ekor ni 'work as a team' kahkahkahkahkahkahakah

Tanpa Nama berkata...

Kalau pembantu rumah senang2 boleh ditekap dgn seterika dimuka dan badan, disuruh minum air kencing lebih kejam dari menjaga anjing peliharaan.. takde siapa nak suruh kerajaan minta maaf dari kerajaan Indonesia...Tapi bila ada khabar angin ada seorang rakyat China ditelanjangkan semua bising dalam Parlimen...dah buta mata kerana terlalu asyik berpolitik...

Tun Bangsat berkata...

Pembantu rumah tu orang Indon, bukan Melayu.. Lepas nie orang UMNO jek yang Melayu..

Tanpa Nama berkata...

ADEN dah kato Najib ni tiada kualiti kepimpinan.Lihat kalu Bik Mama ada bersama dia, dia bagaikan ayam berak kapur...hilang daya kepimpinan sedang Bik Mama dapat semacam orgasme mengatasi Najib. Bik Mama sudah mahu berlagak sebagai 'first lady' padahal first lady adalah hak Permaisyuri Agung! Lihat putar media 100 hari Najib jadi PM! Loya membacaynya seperti melihat wajah 'ayam berak kapur' pada air muka Najib!

Tanpa Nama berkata...

Menteri Mentor Singapura sudah jelaskan bahawa "Najib dan Rosmah" satu team. LKY sudah cam bahawa suami Najib sangat powerful dalam kerajaan BE END. Itu sebab LKY membuat lawatan rasmi kepada suami Najib, yang tetap atas Madey dan Mat Sembab kerana mereka ini tidak diberi penghormatan oleh LKY waktu beliau membuat lawatan ke 1Malaysia(?)dalam bulan Jun yang lalu.

alfaberlian berkata...

salma,

ini macam ekonomi malaysia dah semakin menguncup. Zaman Madey Kronisma ramai le yang dapat cari makan,Pak Lah kerajaan anak menantu dah tinggal keluarga sekarang Najib dah tinggal laki bini je adoi.....

Tanpa Nama berkata...

Tolong komen trick kotor terbaru Madey suruh undi kat blog dia pasal BI utk Sains dan Matematika.Konon 80% setuju dasar yang beliau buat.Soalan saya, boleh pakai ke poll dia tu?

1.Blog ditulis dalam English.Rakyat kampong boleh undi ke?

2.Sapa yang banyak pakai komputer? Kelas menengah dalam bandar.Sapa mereka ini? Bukan Melayu.Jadi menasabah lah 80% undi utk English.

3.Berapa orang rakyat Malaysia 26 ribu je ke? (yang kata ya to English dalam poll Madey Kutty tu)

Kalau Madey nak bawak poll dia ni ke parlimen, nyata dia ni tak berapa cerdik.Macamana kita biarkan dia perintah negara utk lebih 20 tahun?

Tanpa Nama berkata...

kasihan sungguh .macam mana nak buat 1 Malaysia kalau dah tinggal laki bini.Masuk kubur tinggal 1 orang pulak.

Tanpa Nama berkata...

hari ni Najib buat kempen 100 hari dalam media.Kempen Manek Urai juga tu..

Kucing Parsi berkata...

Tolong komen trick kotor terbaru Madey suruh undi kat blog dia pasal BI utk Sains dan Matematika.Konon 80% setuju dasar yang beliau buat.Soalan saya, boleh pakai ke poll dia tu?

1.Blog ditulis dalam English.Rakyat kampong boleh undi ke?

2.Sapa yang banyak pakai komputer? Kelas menengah dalam bandar.Sapa mereka ini? Bukan Melayu.Jadi menasabah lah 80% undi utk English.

3.Berapa orang rakyat Malaysia 26 ribu je ke? (yang kata ya to English dalam poll Madey Kutty tu)

Kalau Madey nak bawak poll dia ni ke parlimen, nyata dia ni tak berapa cerdik.Macamana kita biarkan dia perintah negara utk lebih 20 tahun?<-gua lagi ganas, gua buat poll nak tengok orang setuju tak semua subjek di ajar dalam english

kesian mahathir

ha ha ha