Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 26 Ogos 2009

MAJALAH CULT – JADI REBUTAN



BIK MAMA STRIKES AGAIN




KILANG CETAK GEDUNG KARTUN DISERBU - malaysiakini

Selepas menyerbu pejabat Gedung Kartun semalam, Kementerian Dalam Negeri (KDN) hari ini menyerbu kilang percetakannya dan merampas plat reka bentuk cetakan majalah humor itu.

Enam pegawai bahagian penerbitan kementerian itu tiba di K Vin Publisher di Seri Kembangan, Serdang jam 11.30 pagi ini dan berada di situ selama hampir sejam.

Mereka juga merampas lebihan helaian-helaian majalah edisi sulung "majalah jenaka alternatif" bawah pimpinan kartunis politik terkemuka Zunar, atau nama penuhnya Zulkiflee Anwar Haque.

KAH KAH KAH

Kah kah kah….. HEBAT SUNGGUH SATU MALAYSIA INI….kah kah kah…

Kah kah kah…… BERKUMPUL TAK BOLEH …. Kah kah kah..

Kah kah kah…..BURUH NAK BUAT KESATUAN SEKERJA TAK BOLEH…. kah kah kah..

Kah kah kah…. MAHASISAWA NAK TUBUH PERSATUAN PELAJAR TAK BOLEH… kah kah kah…

Kah kah kah….NAK TERBIT AKHBAR TAK BOLEH…kah kah kah..

Woit…. SEKARANG NAK KETAWA PUN TAK BOLEH… kah kah kah…

Nota:
untuk mendapat majalah cult ini
sila hubungi – gedungkartun@gmail.com
atau pukul talipon waktu pejabat sebelum
berbuka puasa 03-22-74-49-31 – keluaran pertama
ini adalah cult. Simpan hingga ke anak cucu cicit.




21 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Berikutan rampasan KDN, kami ingin menyatakan bahawa majalah Gedung Kartun akan terus dijual, terutama melalui online.

Berikutan permintaan yang tinggi dan stok terhad, kami menawarkan pesanan online. Anda boleh memesan dengan menghantar email kepada gedungkartun@gmail.com. Kaedah pembayaran adalah melalui bank-in selepas menerima email anda.

Langganan untuk 12 kelauaran dan 24 keluaran secara online juga boleh dibuat melalui link ini http://bit.ly/gedungkartun

Selain, itu kepada individu yang ingin menjadi pengedar, juga boleh mendapat keterangan melalui email diatas.

--Team Gedung Kartun
http://koncozunar.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

Bro.. kalu tak sempat beli, kiranya sudi scan dan jadikan dalam bentuk PDF.. digital la katakan..hehe

Tanpa Nama berkata...

kah...kah...kah....
bukan apa. takut rakyat berak dalam seluar tengok kartun tu....

jay berkata...

mana boleh dapatkan majalah ini di sekitar Lembah Klang?

mamai berkata...

aku pun nak juga bengang betul la dengan KDN apasal di borong semua nak bagi sorang satu kat warga KDN ker

Kucing Parsi berkata...

ha ha ha

kesian kesian

suma la tak boleh

ha ha ha

pakai serban pun tak boleh

ha ha ha

cakap malaysia boleh

ha ha ha

visit

http://www.melodymockers.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

nanti jangan sampai nak berak pun xleh...
itu kena tanya "pakar" say fool..
kah..kah..kah..

AnginSepoi berkata...

aku nak majalah tu...aku nak ketawa..aku nak gumbira..aku tuntut hak aku untuk ketawa...AKU TUNTUT HAK AKU UNTUK KETAWA..JGN SAMPAI ADA PULA DEMONTRASI MENUNTUT HAK UNTUK KETAWA..

Izwan berkata...

Cess kedekut punya Kerajaan Mongolia..

Nak gelak pun kena tahan..

Poodahhhh.. Ini bukan negara maju, ini negara kuku besi..

Hantu Mongolia betoi!!!

Tanpa Nama berkata...

hahahhaa...aku pn nk jgk...nk tengok ape benda blh digelakkan..

Mr berkata...

jika aku ditakdirkan untuk memiliki buku tersebut.. maka akanku simpannya untuk tatapan anak cucuku..

sakariya_akop berkata...

DiMalaysia ni yg tak menjadi kesalahan MAKAN RASUAH aje, itupun untuk puak Gerombolan saja.

mamasan berkata...

"Penchuri juga anak kita, perogol juga anak kita, pembunuh juga anak kita." Bik mama juga anak Malaya.

Mestinya konsultan imej PM udah kasi nasihat: biarkan majalah ini disebarkan luas. Sekurang-kurangnya bik mama dapat publisiti free. Mana heboh-heboh yang tidak bagus buat politikus? Ketiadaan heboh2, nah itulah yang menandakan sang politikus itu sudah basi, akan dibuang sebentar lagi. Seperti azalina dll.

Kita lukis orang yang kita cinta, tak pernah kita lukis orang yang tidak bersemayam dalam fikiran kita.

Tanpa Nama berkata...

Cepat pulak KDN buat kerja.Buku lucah,buku ajaran sesat,buku undang-undang negara yang dilucahkan bn,buku wasiat mahathir,buku sekolah sains matematik B.I,buku hutang negara,buku rasuah pemimpin politik,buku pinjaman kwsp dan bla bla bla....bila nak rampas.

Tanpa Nama berkata...

Malaysia nie dah jadi macam Korea Utara lak.

Master Yoda berkata...

Kah kah kah

Dah kantoi, mcm tu la gayanye....

Takut kerana salah

Kah kah kah

Lawak btul la depa ni

Kah kah kah

Kat negara maju lain, ok je wat katun2 mcm tu

Mundur ke diorg??

Kah kah kah

Kate rakyat didahulukan

Ni dh jadi pemimpin ditakutkan dengan majalah

Kah kah kah

Pencuri/pembunuh takut ngan bayang2 sendiri, bukan ngan polis psl bayang2 dia pon disangkakan polis

Kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Najib takut !!!! takut 1 Malaysia ketawakan dia !!!

Woit Najib...boleh rakyat kah..kah..kah..ke ??? ataupun kekekekekekeke ?? boleh???

apalah dia ni...kartun dia pon takut !! macammana nak jadi PM ??



Dakis.

penanggah berkata...

nak ketawa pun kono ambik permit gak ker.. satu lagi projek nak menggilokan rakyat m'sia.. hampehhh..

keraspedal berkata...

kat kuala terengganu memang majalah ni takde ke?gua cari 2 hingga 3 kedai takde..

kalau kena pi k.lumpur untuk beli majalah ni,tokey babi pun bankrup..

Tanpa Nama berkata...

bro hisham....
carikan gedung kartun dlm bentuk pdf... baru cool...
baru satu dunia cool....
ps....bila pulak KDN nak rampas buku teks math dan bi....
org bn gilo...nak gelok pun sosah....
camna nok ....

GombakRock berkata...

yess..gua baru je beli majalah cult ini petang tadi...hahaha...

*kepada mereka yg duduk area gombak majalah "cult" gedung kartun boleh didapati di kedai buku darul erfan seri gombak (kedai buku mamak sebelah restoran thaqwa kat seri gombak atas)...harap maklum