Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 19 September 2009

UCAPAN DI MANA KAN KU CARI GANTI !




UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI DUA PEMIMPIN INDIA




DENGAN INGATAN YANG BERKEKALAN HENDAKNYA

Dua orang pemimpin India walau pun sedang bergaduh tetapi masih sempat mengucapkan Selamat Hari Raya.

Ucapan ini dutujukan khas kepada :

Syed Hamid Albar
Zainuddin Maidin
Azalina Osman
Rafidah Aziz


Dalam ucapan khas sambutan hari raya ini dua pemimpin India ini telah mengeluarkan pantun dengan ingatan yang berkekalan sambil bertanya : mana gi lama tak nampak !

syed hamid kepala botak
azlina zoom naik kereta
rafidah aziz lama tak nampak
zam studying inglis in bota

azalina zoom naik kereta
kes rasuah sprm nak buka
rafidah aziz jual ap kereta
zam mi can spik inglis you don mengata

rafidah aziz jual ap kereta
my son in law kaya raya
syed hamid berlakon teater
zam still collecting english pointer




19 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Boleh la masuk kelab bekas menteri veteran yg dah nak expired.

Kalau skrg ada mubarak, kelab ni aku cadangkan nama dia muberak. Dalam masa setahun dua lagi orang pun dah x kenal babun ni semua

Nizam berkata...

Selamat Hari Raya buat semua. Tahun ni kurang meriah sebab tak sempat beli bunga api.

Tapi isu-isu politik semasa yang muncul tiap hari buatkan rakyat Malaysia semakin excited untuk ikuti TT. Teruskan usaha!

Ayiem berkata...

aik cam mana tak keluar nama kadir sh fadhil,patut ada sekali mamak tuh.......takkan tak relevan kot?

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah...selamat hari raya jugak bt tukartiub

IMCurtain berkata...

Selamat Hari Raya Aidilfitri & Selamat Bercuti dari kami di IMCurtain.com. Maaf Zahir dan Batin!

p/s: Kami ingin mengajak para blogger semua untuk menyertai komuniti blogger kami di IMCurtain.com

Nunca Caminaras Solo berkata...

Muslims urged to sight new crescent

Sukj berkata...

PAK LONG TT,

IZINKAN SAYA MENULIS SERANGKAP PANTUN GRED A...kah kah kah kah kah..kah kah kah..kah kah

PANTUN INI DITUJUKAN KHAS BUAT COS(CHIEF OF SETAN)...kah kah kah kah kah..kah kah kah kah..kah kah

chief oh chief
kenapa mu kuat belit
macam mana aku tak belit
cucu cicit setan masih support aku

chief oh chief
apakhabar anak2 mu
buat apa nak tanya anak2ku
mereka semua dah kaya raya

KAH KAH KAH KAH KAH...KAH KAH KAH KAH..KAH KAH KAH..KAH KAH..KAH

Tanpa Nama berkata...

BRO semalam saya ternampak berita
anak Personal Secretary pak lah di tangkap olih polis sebab ada grenade, Ini dalan Malaysian insider, tapi tak sempat nak baca sebab berita itu di tutupkan, check tengok, ini cerita besar, kalau anak Personal secretary Pak lah ada grenade apa lagi senjata terada di tangan saudar mara menteri. Dah lah dengar cerita orang kaya kena pukul dengan pistol hingga hidung pecah. Apa ertinya semua ni, adakah UMNO SEKARANG BERI SENJATA KEPADA SESIAPA PUN? BARU BARU NI TERJUMPA C4 di Wilayah.

pk berkata...

selamat hari raya!

SL Chan berkata...

Bro Sham dan semua pengulas...

Selamat Hari Raya dan maaf zahir batin....mohon maaf kalau comment2 aku ,ada pihak yang tersinggung..

Johan berkata...

woit bro,mana Dollah Badawi?..jgn lupa dia,nanti pak lah menangis kahkahkah..

Haji Kepala Lembu berkata...

Selamat hari raya kepada ahli MIC yang beragama Islam dan kepada Naina Rizal Naina Merican dengan pertanyaan,, tahun ni ada kari kepala lembu seksyen 23 ker..

Pentas Canggih berkata...

Kenapalah kau sebut nama ngan keluarkan gambar-gambar babun ni semua.

Aku nak makan ketupat ngan rendang pun takde selera dah. Pegi mam*** ngan penyamun-penyamun tarbus ni. BN nak lingkup 3 tahun dari sekarang.

Buat bang isham, selamat ari rayo yo?

Balik jelobu ko tahun ni?

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah kah....this is a very nice peice of pantun specially blended for hari raya festive...kah kah kah...Hishamuddin you are great...kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

Dua pemimpin India, satu Kerala satu Tamil Naidu...hau hau hau hau..North Indian versus South Indian...Dradivian versus Aryan ancient feud comes to fore!....TKT Aryan?....more like Barabarian!

Johan berkata...

sini gua nak nyatakan sesuatu..membaca sesetengah komen2 membuta berbaur perkauman pembaca2 kat entri2 Samy Vellu v Mahathir membuat gua rasa tak sedap..gua cuma boleh menggeleng2 kepala sorg diri..

benar,Isham sendiri menulis dgn berbaur perkauman tapi harus kita ketahui Isham membuat satira memperli Mahathir & India2 Muslim dlm Umno yg mengaku Melayu dan idup senang-lenang merembat fulus,harta,kontrek..nampaknya mesej Isham telah gagal diproses oleh otak sesetengah pembaca2 yg begitu riak dan seronok trus memuntahkan komen2 perkauman yg gua rasa bukan dlm jenis lawak..

ada juga yg menuduh Isham rasis dan hipokrit..gua bkn nak bodek atau pertahankn Isham(bukannnya isham kenal gua pun)..yg gua risau mgkin ade yg ingt Isham menggalakkn perkauman,biasalah anak2 Melayu suka mendengar tanpa berfikir..

gua da biasa dgn tulisan2 Isham sejak zaman Dot Mai lagi dan pernah menyaksikan stand up comicnya..memang da gaya isham dgn lawak2 "politically incorrect"nya..kalau kita pernah tonton Jay Leno,David Letterman atau Bill Maher, trdapat mcm2 lawak yg berunsur stereotaip perkauman tapi bagi penonton2 di barat,lawak satira mcm ni dianggap biasa dan org takkan mengambilnya dgn serius..

tapi ternyata kat sini,stail seperti ni tak sesuai..ramai sgt yg tak mahu brfikir..

Kucing Parsi berkata...

ha ha ha

selamat hari raya la jugak kapada zainudin maidin dan azalina

visit

http://www.melodymockers.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

Maaf brader!!! orang India pun tak nak terima dua orang ular ni.
Pembelit!!!

Tanpa Nama berkata...

samy vellu ni nak duitt je..sibukkk je nak jadi menteri..ingat menteri bagussss sgt ke..org len keje krajaan berpuluh2 taun susah payah. kau senang2 nak buat tpt tu mcm bapakkk kau punya..jamaludin jarjis betullah kau nii..