Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 14 Oktober 2009

MASA DEPAN YANG GELAP UNTUK AHLI GEROMBOLAN




SUSAH NAK MASYUUK



PINDAAN PERLEMBAGAAN UMNO BOLEH HAPUSKAN POLITIK WANG KATA NAJIB- mStar

Najib Abdul Razak berkata pindaan yang dicadangkan terhadap perlembagaan Umno boleh menghapuskan politik wang dalam parti itu selain dapat mengawal tingkah laku para anggota supaya menjadi lebih baik.

Ini, kata Perdana Menteri ialah kerana bilangan anggota yang akan diberikan hak memilih kepimpinan Umno adalah terlalu besar untuk cuba dipengaruhi pihak-pihak tertentu.

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…

woit… POLITIK WANG INI APA?.... kah kah kah…

kah kah kah… KENAPA TAK PAKAI PERKATAAN RASUAH…. kah kah kah..

kah kah kah…. KALAU TAK ADA RASUAH …MACAM MANA GEROMBOLAN NAK HIDUP…. kah kah kah…

kah kah kah… KESIAN … KESIAN… ABIS PROJEK… TAK MASYUUUK LAGI… kah kah kah…

woit…BUDAYA HULUR …HULUR… APA JADI… kah kah kah…

kah kah kah… HABIS GHURKHA DAN MACAI…KERING KELAPAN TAK ADA OXYGEN... kah kah kah…



10 ulasan:

Saiful berkata...

la ni bukan setakat pemimpin2 yg suka rasuah,drpd apa yg jadi kat bagan pinang tu, la ni 1/2 rakyat msia pun suka rasuah, bagi depa rasuah tu ok la, apa nak kira, janji masukkk, rasuah ni dah jadi darah daging dah bagi kebanyakkan rakyat msia,rasuah adalah pekara biasa..
100 tahun pun ..tak tentu...boleh ubah ..anak cucu pin dah biasa dgn rasuah..

Khun Pana aka johanssm berkata...

Pindaan akan dibuat untuk hapus politiko wang dalam umno.

Akan di tukar ganti pakai politik sistem kupon !

Kupon biasa = 1 sesi atas katil dengan ziana zain di PD

Kupon warna hitam = sama nilai setengah bijik kanchil

Kupon warna biru= sama nilai sebijik kenari

Ini ialah selaras dengan kegunaan kupon kupon beras jenis super murah dan super hancur untuk warga miskin.

*** Masa ujian lesen memandu di JPJ, mana ada pakai wang untuk rasuah? JPJ ponya tester dah lama pakai sistem kupon.Kasi itu kupon kepada tester dan dapat lesen.

seliparjepun berkata...

salam...

ape itu POLITIK WANG..??? RASUAH tu ape pulak..??? sape yang beri POLITIK WANG tu...RASUAH kepada siapa...dari DULU, KINI & SELAMANYA...

lagi2 HANCUSSS...!!

brad jibb berkata...

tak payah susah2 nak hapuskan politik wang. hapuskan umno je, baru la hapus politik wang. hahaha!

Tok Uban berkata...

politik wang @ politik duit @rasuah?????

ala... semua ketua geng gerembolan tu tak kisah...berapa ramai pun...dia orang boleh bayar...sebab...bukan duit dia orang...duit tauke...
sekarang ni...nama PD bukan Port Dickson...tapi...Bandar Politik Duit....

mosabit berkata...

isy isy isy.....
rasuah ni wujud sejak umno wujud....
rasuah adalah ajaran umno....
dulu kecik kecik aku selalu dengar rasuah polis dengan 50sen jer dah boleh lepas....kah kah kah kah kah ....sapa ajar?...umno jugakkk..kah kah kah kah .....

lepas tu aku dengar 10 hinggit mereka bagi 4 orang...boleh lepas ...kah kah kah ..sapa ajar?...umno jugakkk..kah kah kah kah .....

lepas tu bagi 20 hinggit...mereka kata.."woii..mana cukup ni?..." kah kah kah ...sapa ajar?...umno jugakkk..kah kah kah kah .....

sekarang?......korang tanya dia orang lah...mana aku tau...kah kah kah kah ...
sapa ajar?...umno jugakkk..kah kah kah kah .....

kalau korang pegi pejabat tanah...pion cari fail pun dah pandai demand....sapa ajar?...umno jugakkk..kah kah kah kah .....
sapa ajar????...umno jugakkk....kah kah kah kah ...

puteh berkata...

seteju sangat ngan lu wahai brad jib...umno tu besi kkaghat...tok lamo doh nak mapuh tu....

azmie berkata...

appa ni? politik wang bukannye salah di sisi undang2 negara. nak hapus pasal appa pulak?..."jangan rampas hak kami.."

Tanpa Nama berkata...

xde masyuuk baik sokong pr..kena gk hulur2 kn,klu x sape nak sokong..ngook betul,makcik felda pn nak kain batik..kah kah kah,angn2 yg x ksampaian

Master Yoda berkata...

Salam

Sedara Khun Pana,

den tertarik ngan kupon biasa tue..

tapi kalau tukar ziana zain ngan lisa ann ke eva anglelina ke, br best....

kah kah kah