Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 10 November 2009

KALAU BOHONG MESTI TAK ADA YANG PERCAYA - NGOOK !



AKU MEMBLOG MAKA AKU WUJUD




PENULIS BLOG DIGESA HENTI PEMBOHONGAN – berita hairan

Penulis blog dinasihat menghentikan pembohongan dalam penulisan masing-masing, terutama berkaitan isu sosial dan politik kerana ia boleh mencetuskan kontroversi dan reputasi buruk terhadap kerajaan.

Ketua Pengarah Penyiaran, Ibrahim Yahya, berkata sebaliknya mereka perlu memainkan peranan sebagai perantara dalam mengetengahkan sesuatu isu kepada masyarakat.

Beliau yang juga seorang penulis blog berkata ada antara penulis blog yang menulis perkara mengarut selain menggembar-gemburkan isu yang tidak bena

KAH KAH KAH…

kah kah kah… AGAK AGAK… MUNKEEE INI LULUSAN MANA?... kah kah kah..

kah kah kah… CAKAP MACAM HASIL DARI SITOK SAJA… kah kah kah…

woit…KALAU PENULIS BLOG MENGARUT… BIARLAH DIA MENGARUT… kah kah kah..

kah kah kah…APA ADA HAL… KALAU MENGARUT TAK ADA ORANG NAK BACA…APA YANG MUNKEE INI HEBOH HENOH…. kah kah kah…

kah kah kah… REPUTASI KEERAJAAN????.... kah kah kah…

kah kah kah.. REPUTASI INI APA?... MI NO SPIK INKLIS…kah kah kah…

kah kah kah… RASPUTIN GUA TAHU… kah kah kah..

kah kah kah….RA RA RASPUTIN… LOVER OF THE RUSSIAN QUEEN… INI KATA BONNIE M…. kah kah kah

nota:
trend seluruh dunia hari ini blog sedang
mengambil alih peranan akhbar arus perdana.
banyak akhbar telah lingkup. di negara negara yang kerajaan
amat ganas zalim seperti di china, iran, malaysia, zimbabwe –
blog menjadi penyampai berita yang di yakani. blog melapor dengan
berani.

contoh:
- nasa/hadi buat rundingan sulit dengan gerombolan di bocorkan oleh blog
- ribuan turun kejalan raya untuk demo anti isa dananti ppsmi di jana oleh blog
- mat ngantuk beli kapal laut di turki di bocor oleh blog
- apa khabar razak baginda di bocor oleh blog
- tony blair tipu rakyat tentang senjata pemusnah di iraq dibocor oleh blog
- 9/11 – rancangan neo con di bocor oleh blog
- micheal jackson ditemui mati dibocor ioleh blog
- gambar- gambar mat ngantuk hanya keluar di blog
- hanya blog yang mengadakan pertandinagn untuk meneka berapa kilo
- berat badan bik mama kah kah kah





9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

munkee ni nak jadi menteri kot? filem dan drama yang keluar kat tv dah terlampau banyak yang tidak mencerminkan realiti kehidupan rakyat malaysia...

نيك حافيظول berkata...

Kah Kah Kah Kah

Bila wujud kenyataan seperti ini eeeee mesti gerombolan dah nak jatuh...

Bila main stream media dah nak lingkup eeeee mesti nak salahkan blog....

Bohong la, tipu la, karut la,

Eeeee... tak da slogan lain ker...

Woit! Jangan salahkan blog! Tanyakan langit kenapa ia terbuka dengan luas dan melebar kah kah kah kah kah..

Ya ampooooooooonnnn. byk betul orang bodoh aku temui dalam blog TT ari nie kah kah kah kah

nami o fish berkata...

ibrahim yahya?

nasib baik tak ibrahim ali..kah kah kah!

puteh berkata...

dengki le tu x de org nk baca blog dia...keh keh keh....

org glg pth berkata...

dieorg buta ke apa.. inilah blog yang menuntut keadilan dan memperjuangkan nasib orang islam melayu

MIBU BULAN. berkata...

Tukartiub....
Lapuran Juru Audit Negara tahun 2003 telah melapurkan " Telah wujud Penyelewengan PKFZ.... tetapi sampai sekarang BPR(SPRM) tidak berbuat apa apa - Kata Datok Husam Musa -exco Kelantan... Memang ada blok buat pembohongan, tapi blog siapa...Gerombolanlah....

Saharuddin Adnan berkata...

"Je pense, donc je suis (I think, therefore I am)" - René Descartes

Safaju berkata...

Hidup blog! Hidup bloggers!

LembuKenyang berkata...

...uk!uk!ak!ak!...aku ingat mamat ni sama ngan ali ketam bekas posmen tu...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...kalo lulusan sintok, lagi teruk la dia menyalak...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...sumer lulusan sintok skrg dah senyap, menikus...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...tak perlu cerdik sangat...ijazah ini tak susah nak beli...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...jumpa ropessor kangkung...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...dapat la phd macam shahidan kasim...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...ini bisnes beb...PhD boleh diupah propessor tolong uruskan...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...mau tak pelik, otak punyer bodo macam lembu bagi idea, boleh lulus PhD!...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...KALO GITU KITA LEH TRAIN TUKANG KEBUN LA AMIK PhD!...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...ko tengok kat negeri dia la, diploma pun boleh jadi manager tanpa perlu pengalaman bertahun2...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...spm pun boleh jadi exec kompeni...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...sama macam kompeni cha ya nun alip...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...amik abang ipar jadi manager, spm pun macam sial...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...lepas tu manager bongok ni uruskan engineer dan technician yang lebih tinggi kelayakannya...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...degree pun dari sintok dan usm dan um dan utm...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...hahahahaha...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...dan uitm...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...hahahhhhhaaaa...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...getik weh...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...itu blom universiti sebelah warung lagi tu...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...jangan bimbang, jpa boleh approved punyer...uk!uk!ak!ak!...