Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 26 Disember 2009

JANGAN GUNA HARTA RAKYAT UNTUK KEMPEN



MUKA MACAM INI BERSUMPAH BOLEH PERCAYA KE ?




TERENGGANU PERUNTUK RM10 JUTA BANTU PESAKIT KRONIK – berita hairan

Kerajaan Terengganu menyediakan peruntukan khas RM10 juta tahun depan bagi membantu anak negeri yang mengidap masalah penyakit kronik seperti jantung berlubang, kanser, dan masalah saraf, dalam meringankan beban mereka untuk mendapatkan rawatan.

Datuk Ahmad Said berkata, orang ramai yang menghadapi masalah berkaitan penyakit itu diminta menghubungi Pejabat Menteri Besar bagi memudahkan pihak kerajaan menyalurkan bantuan.

"Kerajaan negeri berharap penyediaan peruntukan itu dapat membantu usaha meringankan beban mereka yang terbabit,” katanya ketika pemberita ketika ditemui semasa melawat keluarga Amran Abu Bakar, 43, di sini hari ini.

Anak Amran, Nurzahirah, 10, mengalami penyakit saraf manakala adiknya Ainul Hayat, 8, yang mengalami sindrom down sejak dilahirkan juga mengalami penyakit jantung berlubang.

Ahmad berkata, Nurzahirah yang kini hanya mampu terlantar akan dirujuk kepada pakar dan kerajaan negeri juga bersedia membantu untuk membiayai kos pembedahan Ainul Hayat di Institut Jantung Negara tidak lama lagi.

KAH KAH KAH…

woit… KERJA MENTERI BESAR BUKAN HULUR DUIT SEDEKAH…kah kah kah…

woit… MB KERJANYA MEMBUAT DASAR…. kah kah kah…

woit….TAK PERLU SEDEKAH SEDEKAH…kah kah kah…

woit… TAK PERLU MINTA MINTA… kah kah kah…

kah kah kah… KENAPA BODOH SANGAT…. kah kah kah…

woit… TAK KAN TIDAK TAHU… JANGAN JADI BODOH…kah kah kah…

woit…TUGAS KERAJAAN IALAH MENYEDIAKAN HOSPITAL… kah kah kah…

kah kah kah…RAKYAT TAK PERLU MENGHINA DIRI… MINTA MINTA BANTUAN… kah kah kah..

kah kah kah… BERI SEDEKAH INI BUKAN DUIT GEROMBOLAN… INI DUIT RAKYAT…kah kah kah




7 ulasan:

MAT LENDIR KG LONEK berkata...

Bro!

Lu percaya ka?

Ini kalau Nik Aziz yang buat, dah dikategorikan sebagai rasuah!

Ini Kalau Khalid yang beri, dah kena soal Sperma!

Ini kalau DAP yang bantu, dah kena campak keluar tingkat 15 masalam!

Ini kalau PR yang buat, pecah berita busuk kat Tibi Tigasuku, brutal hairan dan utusan meloya!

Peliknya, kalau UBN yang buat, tibi tiga suku akan kacau sebati supaya yang busuk ke usus taik nampak macam wangi kemboja atas kubur.

Memang ptuuuuiii punya UBN!

tobinami berkata...

kesian kat org Terengganu, dpt MB yg bebal sembab mcm tu, takkan tak sedar2 lagi kot, siang2 kena tipu? masih nak memangkah beliau ke?

tujuh76satu berkata...

oiiii munkee... mana ada orang jantung tak berlobang????? ngok betul la mung ni!!! katala nak ubatkan poket kroni mung yang belubang batu betollll, kahkahkahkahkah..... bantuan untuk ejes gigi mung x de ker??

Tanpa Nama berkata...

Woi!Woi!Woi!
Tenguk ayaq muka!hang dengan dia lebih kurang sama je!!!!Kalau belakon filempun,watak jahat memanjang.......
Tenguk ayaq muka saja no!Hati siapa yang tau!!!Mungkin terbalik!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Sham, duit terlebih....penyu raksasa dah bertelur tuuuu....Hahahahaha

siber labukau

Kucing Parsi berkata...

ha ha ha

cakap kerajaan malaysia nak untung

jadi kapitalis


tapi dalam masa yang sama gunakan duit rakyat jelata untuk bantu orang lain...

dan orang lain ini kalau di periksa memang ada ahli ahlul umno jugak...

kenapa tak biarkan hospital macam di amerika...

sapa ada insuran sahaja yang perlu di selamatkan...

atau buat saja seperti di england

dalam cukai meniti kenaikan buat hospital nya percuma

kepada yang kaya dan miskin

kepada warganegara atau orang luar

kepada yang mengundi atau tidak...

visit

http://melodymockers.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

Pada pendapatang hang la bro, dua bijik enjin jet yang kena sapu tu, berapa bijik bangunang hospital boleh buat bro???

Kalu bangungang sekolah boleh 5 bijik lebih. Kalau bangungang hospital, mau dekat 3 bijik jugak tuh!

Bangang UBNg nih! Sebangang jugak jugak juru audit ikang belukang temberang.

Ptuuuiii punya ikang belukang!!