Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 31 Disember 2009

SATU MALYSIA KENA TIPU



KUNTAU PUNYA KUNTAU AKHIRNYA TIPU JUGA





HARGA GULA NAIK 20 SEN MULAI ESOK


PUTRAJAYA 31 Dis. – Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan hari ini mengumumkan kenaikan harga gula sebanyak 20 sen mulai pukul 12 tengah malam ini.

Ini bermakna harga baru gula di Semenanjung mulai esok ialah RM1.65 sekilogram berbanding RM1.45 sebelum ini.

Pengumuman itu dibuat oleh Ketua Setiausaha Kementerian, Datuk Mohd. Zin Mohd. Dom pada sidang akhbar di sini hari ini.

KAH KAH KAH....

woit... INI SATU PETANDA...kah kah kah...

kah kah kah.... TAHUN 2010 TAHUN PERTEMPURAN... kah kah kah....

woit... BERSEDIA ...kah kah kah




30 ulasan:

ibnusulaiman berkata...

Hadiah tahun baru kerajaan Malaysia. 1 Malaysia kena kelentong. Melayu masih diperbodohkan lagi tak sedar2...kasihan nasib bangsa ku

Tanpa Nama berkata...

Ramalan lu memang benar belaka sham...Lu, memang cool sham. Tuan syed tersenyum simpul sham. Betul2 perniagaan atas angin...Zorro malaysia sudah tunjuk taring!

siber labukau

yes berkata...

Memang orang Melayu menang kerana dapat 2 hadiah istimewa bagi tahun 2010.

Penggunaan nama Allah untuk orang Kristian, dan yang kedua harga gula naik lagi.

Orang lain dapat satu hadiah sahaja, harga gula naik.

Tahniah UMNO kerana memperjuangkan hak orang Melayu.

Khun Pana aka johanssm berkata...

Harga gula di semenangjung Malingsia ialah Rupiah Malaysia 1.65 sekilo

Harga gula Sabah dan Sarawak ialah rupiah malingsia ?.??

nak sokong bn lagi ke?

Comrade Nami berkata...

lu miss pulak nujum ni semalam..aiseh!hahaha!

Tanpa Nama berkata...

Ini bukti muktamad bagaimana prihatinnya Kerajaan Barisan Nasional terhadap kesihatan rakyat. Dengan kenaikan ini bermakan bilangan pesakit di hospital akan berkurangan sebanyak 20% dan bayangkan berapa banyak wang yang tergadai merawat pesakit-pesakit ini dapat dijimatkan.

Hooray kepada BN kerana keperihatinan!

LOT147 berkata...

Satu Malaysia akan mengidap penhyakit kecing PAHIT kerana rakyatnya selalu kena KENCING HANCING, HUH HUH HUH AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Tanpa Nama berkata...

Harga barang lain yang terkesan dengan kenaikan gula akan naik lagi. Kesan penganda akan dirasa sepanjang tahun 2010.Maknanya kos hidup akan naik lagi sementara gaji tak naik banyakpun. Tunggu nanti GST, harga minyak juga pasti naik, yuran kolej di UPM dah naik, BN = Barang Naik! Mana dia rakyat diutamakan? Alasannya nanti harga gula masih rendah berbanding dengan negara jiran! BN hadiahkan 'naik barang' kepada kita semua sempena menyongsong tahun baru 2010!Harga teh tarik, salah satu warisan kebangsaan akan NAIK!

suis-media berkata...

Menteri perdagangan dalam negeri dan ehwal penguna diorang kerja kerajaan,,gaji besar,,elaun tak sentuh,,makan anak beranak free,,semua barang free tokay bagi,,bonus tiap tahun masuk,,apa dia kisah rakyat macam kita ni,,ada diploma kerja kilang gaji baru rm900 itu pun sibuk kata gaji swasta lagi besar dari kerajaan,,kawan saya kerja kerajan sama diploma macam saya gaji dah empat angka.Memang sial kerajaan Ubn,,mari kita pekerja swasta semua pakat-pakat pangkah PAKATAN RAKYAT PRU akan datang.

Tanpa Nama berkata...

mcm flip flop juga.......kejap ta naik kejap naik...... pening2

Tanpa Nama berkata...

harga baru barang lama...

azmie berkata...

appa la lu isham, ni bukan tipu. ni nama dia hit and run. biak 1malaysia tenganga heboh pasal gula, lupa pasal benda lain. nak tengok tipu? besok pi check harga roti putih. takdak announcement pun

armouris berkata...

info tentang gula kat sini - Bahaya Gula

Tanpa Nama berkata...

Ok laaa..tu..yg suka makan semua manis gula ni..org kelantan saja!
Cunnit punya gamen kasi susah olang
tipu olang makan olang..Ham kaaa chan!

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah
last minit kena tipu!!!

Tanpa Nama berkata...

HIDUP BN!!!!!HIDUP BN!!!!!HIDUP BN!!!!!HIDUP BN!!!!!(dengan keadaan muka merah-merah itam)-SAMPAI KIAMAT PUN BN MESTI HIDOP KALAU ADA BNYK LAGI MELAYU BANGANG.

Orang Lama berkata...

Bengong nyerr....
Kureng hajaq punya B..enD

over-C berkata...

shit BN...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

b.a.b.i

Aril berkata...

woi ni kisah emo sorang mamat sebab tengok cerita jemapoh kau kahkahkah!

Kau layan je la!

Tanpa Nama berkata...

Tengok!! namewee yang kamu sokong sangat dulu buat celaka!! tak tau hormat perasaan orang langsung.

http://www.youtube.com/watch?v=Ij022dP9dX4

Tanpa Nama berkata...

demm it..dlm belanjawan lepas xde kabo pon..gampang..nyesal aku tgk berita td..

C++ berkata...

Bhai TukarTiub,

Raja Gula yang baru bukan Felda ... tapi Synergy Drive Kedua ... ader gua tuliskan isu nih...

BrightEyes berkata...

Satu lagi "SWEETheart Deal" bagi kroni kerajaan. Hahahaha.

2-3 minggu nanti... teh tarik naik 10 sen.

Tanpa Nama berkata...

kepada suis-media...jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga..duit bukan persoalannya..ko ader dip gaji 900..bersyukur la dari takde..kerja kerajaan bukan kerja dengan BN..kerja bersama-sama dengan BN dengan korang sume..aku buat kerja bukan kerana BN..tapi tanggungjawab..gula naik aku pun terasa, pasal nak kenduri gula kene pakai...bullshit punyer orang..aku pun taktahu, apsal kerajaan taknak bukak kilang gula sendiri pastu kontrol harga sendiri..ini bullshit punye orang tengah duduk atas..

sapphire_cr@yahoo.com.my

mosabit berkata...

arab sama denagn mamak kutik...cekek darah melayu cina india kadazan semang sakai dayak....

Tanpa Nama berkata...

1 FUCK! untuk najib! dan kroni2! sialny!

broooo... berkata...

saguhati tahun baru KERAjaan prihatin uBN...

kenaikkan harga gula 20sen sekilo berkuatkuasa 1JAN2010...

susulan dari itu, maka MESTI akan berlaku lah kenaikkan harga barangan berasaskan gula selepas ini...

dan seperti biasa si lidah bercabang biawak BN akan sekali lagi berjanji akan memastikan tiada kenaikkan harga barangan dan tidak akan membebankan rakyat...

begitulah dengan mudahnya sekali lagi rakyat Malaysia berjaya ditipu...

tahniah & SYABAS
KERAjaan uBN @ BARANG NAIK !!!

Tanpa Nama berkata...

Salam Sahabat, esok adalah menteri bengong akan keluar statment kalau tak mampu nak beli gula gi cari org yg kena penyakit kencing manis ambik air kencing tu buat pengganti gula... wakaka melayu bengong kena tipu dgn melayu keparat. Nasib baik aku tak jadi penyokong melayu keparat ni....

Tanpa Nama berkata...

hospital sekarang tiada duit sikit hari ubat kena bayar ujian kena bayar
xray kena bayar
pru 13 bn akan kalah teruk