Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 3 Disember 2009

TUKAR TIUB MALAM INI DI ASTRO AWANI - 501 - LEVIS



EMIGRASI RAKYAT MALAYSIA


MALAM INI DI ASTRO AWANI


tukar tiub akan muncul malam ini

jangan lupa jam 9.30 malam

siapa yang satu lagi ahli panel -

gua pun tak tahu - kah kah kah




52 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

macam sampah je

Mat Luku berkata...

hahahahahahahaha...

moderator dia tau ker nak jemput pak isham ni?kang torkojut pengsan lak moderator dia nak menyoal pak isham....boleh ke mamat dari gerombolan berhujah dgn kepala otak bukan pakai buntut dan mengelakkan sikap menjarjis-jarjis dalam studio?bagaimana nasib jambatan runtuh di kuala sg dipang nanti?bagaimana nasib kontraktor bodoh yg membina jambatan tersebut?bagaimana dgn synergy yg banyak energy suntikan dari bik mama?byk gile soalan nak di jawab mangkuk gerombolan tu....

ct berkata...

siapa yang satu lagi ahli panel -

gua pun tak tahu - kah kah kah


Selamba badak je pakcik ku seorang ni. Baik, mari kita tengok (kalau ibunda ku tidak merampag remote tv.....)

Tanpa Nama berkata...

TT, lu subahat ngan kapitalis lah...kah kah kah.

Terpaksalah aku sambung balik astro yg lama aku dah potong. kah kah kah.

~tut tut~

anak mlaysia berkata...

akhirnya tok isham di interbiu juga oleh pihak pengantara gerombolan...makin pemes tok isham jangan lupa pomote tukar tiub malam nie..gua gumbiraaaa

Tanpa Nama berkata...

musti tonton!

Tanpa Nama berkata...

jangan lupa bawak tasbih TT....lu cakap sambil zikir macam rancangan dulu..... hahahahha pendemokrasian


-kerol-
budak pd

seliparjepun berkata...

SALAM...

AKAN KU TUNGGU....!!

LEVIS 501...

Mat Dangdut berkata...

dah tipon bolum org kampung..bori tau nak masuk tivi..ahaks!!..kalau org umno abang tarok lobih sikit yo...

Bandar Tun Razak berkata...

okiess roger... aku ku tukar jadual membunuh syaitan lewat sedikit hehehe

stp berkata...

best best....







www.streamingtvpercuma.blgspot.com

Tanpa Nama berkata...

nnti mlm saya tgk tv....
hujah kasi cantik & control ckit aa....keh keh

Tanpa Nama berkata...

om hisham,kelmarin kita nonton interview di tv indonesia keren banget.salute sama orang malaysia kayak lu deh..kata kata om tajam lucu juga hahaha

muzikri berkata...

doa saya untuk kamu.......hahaha.....

Edyes berkata...

cayalah...

Tanpa Nama berkata...

Tajuk, topik, perkara, tema, isu apa yang akan dibincangkan? Berilah tahu dengan izin 'in advanced'

FaridShah berkata...

Cantek bro..
malam ni jumpa di kaca tv.
kami tagihkan hujah2 yg amat menarik dan bernas!

sokong TukarTiub

Tanpa Nama berkata...

aisey....
umah astro baru lepas kena potong...

bangunberdiri berkata...

bro... aku rasa yg sorang lg tu lebai sauh la....

Tanpa Nama berkata...

Kah kah kah...padan muke! mesti kena bahas dengan kangkong atau kingkong!

JanuskieZ berkata...

Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) berkata...

awani chanel berapa?

;)

tv3 bro isham tak keluar?

Sukj berkata...

SURUH MAHAFIRAUN LA JADI AHLI PANEL YANG SORANG LAGI TU...kah kah kah kah

SILAP HB...TALKIN TERUS...kah kah kah kah kah

Sukj berkata...

PAK LONG TT,

SURUH MAHAFIRAUN LA JADI AHLI PANEL YANG SORANG LAGI TU...kah kah kah kah

SILAP HB...TALKIN TERUS...kah kah kah kah kah

beruasman berkata...

caiyoooo...bro...
gud luck....
tegakkan kebenaran

najib berkata...

alaaa..
potong la Brader..
malam ni malam jumaat...
hahahaha...

takpa kita layan dulu Tukar Tiub kat Astro..
lepas tu la kita jalankan ibadat..
hahahahaha

Tukar Tiub Rocks..

benludin berkata...

wah....good luck bro....

perompak harta rakyat berkata...

kalau boleh bro tolong uploadkan dalam u-tube.. bagi puak2 yang tak tgk tv ni nanti adela peluang nak tgk bro Isyam masuk tv...

FaridShah berkata...

mungkin TT seorang saja kot.
bagus jugak, lebih luas ruang untuk berhujah malam nie..

Sokong Bro TT

Tanpa Nama berkata...

Halo bro!

Petua yang gua selalu pakai time menghadapi situasi macam bro ni. (Itu pun kalau UBN tak batalkan):

1. Masuk dengan senyuman. Tunjukkan yang bro paling hensem dalam kalangan panel malam nih.

2. Kontrol macho. Tak perlu marah-marah kalau soalan yang diberi tu menyakitkan telinga. Jawab dengan muka selamba tetapi penuh yakin.

3. Benamkan lawan dengan contoh meyakinkan. Tak perlulah bro nak campak baling kerusi. Jawapan bior pendek, tak terlalu melebong tetapi pedasnya sampai ke hati pendengar.

4. Hormati panel lawan. Jangan ambil mudah kerana depa mungkin dah 7 bulan bersedia untuk menjadikan bro tergagap-gagap malam ini. Sediakan pen dan kertas untuk menyalin butiran yang ditanya. Jawapan bior jangan lari.

5. Akhiri setiap jawapan bro dengan satu dua soalan balik kepada ahli panel lawan kerana soalan cepu emas begitu mungkin tidak ditanya oleh pengerusi kepada ahli panel UBN.

6. Tegas jika pengerusi suka menyampuk atau asyik memotong percakapan bro. Bagi amaran jelas kepada pengerusi itu tapi biorlah amaran berhemah dengan bahasa yang paling lembut dan pedas.

7. Jika ada peluang bro, potong segera jawapan panel lawan yang bro rasa tidak betul. kegagalan bro berbuat begitu mungkin akan menyebabkan bro langsung tidak berpeluang menjawab tuduhan tersebut.

8. Gaya mau ada. Jangan ikut spisis ular yang hanya duduk tak gerak-gerak. Body language kena ada untuk meyakinkan lawan bahawa bro di pihak yang benar atau di pihak yang menang. Tapi body language jangan lebih sangat macam filem hindustan, kang pening ahli panel lawan.

9. Bahasa bior cantik. Jangan guna bahasa melebong atau ketawa kahkahkahkahkah yang bro selalu guna kat TT. kalau boleh bior bahasa melayu tradisional. Bior ahli panel terpaksa merujuk kamus dewan keluaran dewan bahasa dan petaka.

10. Pakailah segala azimat dan tangkal yang bro ada bagi tujuan melemahkan panel lawan. (Jangan bro: Maksud saya, bacalah ayat-ayat Al-Quran yang biasa digunakan untuk mematikan hujah lawan)

11. Last sekali, sebelum majlis tamat seeloknya bro jerit sikit - "Hidup reformasi" atau "Hidup PR" atau "Allah Panjangkan Usia Nik Aziz". Ini akan menjulang nama bro dalam kalangan rakyat marhaen.

Salam dan semoga berjaya bro.

Tanpa Nama berkata...

sapa la agaknya mangsa rogol bro isham malam nie...ha ha ha..

kasi tibai itu olang sampai pancutan yg terakhir...ha ha ha..

Sivakumar berkata...

ya!

gua sokong perompak di atas

TOLONG UPLOADKAN VIDEO INTERVIEW YOU IN THE YOUTUBE!

I also want to see

But too miskin, cannot afford Astro la brother

All the best!

Kasi goncang sama itu grombolan!

Tanpa Nama berkata...

channel awani channel berapa? dah lama tak tengok tv

Tanpa Nama berkata...

teringat masa mula2 ak jumpa bro,(2003-2004) masa tu aku keja kat sheraton imperial hotel kl. bro mai dgn sorang mat saleh kat lobby lounge. mungkin mat saleh tu reporter sebab aku tgk dia mai bawak buku nota.


masa tu aku tgk bro nie cool gile..
dari segi penampilan aku kasi bro 5bintang..ha ha ha...yg tak tahan bile tgk bro isap rokok suria kat lounge 5 star hotel.

"mamat tu la hishamuddin rais, dia tu pun mcm lu..radikal.." kata kawan aku.

aku pun apalagi..tgk mcm jenifer lopez pakai seluar mandi la..ha ha ha..

mula2 teringin gak nak minta autograf tapi segan...ha ha ha..
aku pikir masa tu kalau aku tunjuk autograf bro kat bapak aku, mesti dia jeles...ha ha

lagipun aku goyang coz baru dapat warning letter sebab perli pemuda UMNO bahagian bandar sri tun razak coz mai lounge bawak GRO.

manan berkata...

tengah tengok tuan tt kat astro awani nihh...
tak sama macam blog laa...
kat blog ketawa sesaja...
tak padan dengan muka serius tu...

Tanpa Nama berkata...

http://www.sun2surf.com/article.cfm?id=40896

HA HA HA HA!!!

Najib sudah bosan C4, sekarang pergi M4. Ha ha ha!

Tanpa Nama berkata...

not his match . He is not a good listener . He talked the old fashioned way . He is more like " why i worked and keen to be out of Malaysia " rather than pitching on on the crux of the desire of leaving the country for betterment of the children future . 99% of non Malays migrated be it to UK, USA, Australia & Canada basically they lost confidence on quality and future of their children . Packed and uproot . Across the board mainly mid level family.. they are bankers , lawyers ,taxi driver, be a chef, butler etc . Dia cakap mengikut pemikiran kolot orang melayu...cari duit di negeri orang " hari Raya" menagis nak balik kampung .Non malays are more keen to secure PR in host country.
Likely he (that guy from UMNO)got & received contract . He sunk his anchor here .

Bye...

Udin main gasing, Tg. Ipoh

karibow berkata...

bwahaha yg satu lagi tu nampak sangat bodoh xphm soalan ke kahkah bengapppp mmg bengap! golongan pro konon ahaha memalukan

Tanpa Nama berkata...

WOI ISYAM, aku tak langgan la tv kapitalis nih, kasi update la sama youtube,,,, miskin meh....

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) berkata...

baru lepas tengok. debat mendenye, nak cakap potong, nak cakap potong, nak potong cakap, nak ambik nafas, habis. ceh..

othman berkata...

tabik spring kat bro isham selepas tgk sudut pandang di saluran 501'migrasi&pemikiran era globalisasi' malam tadi. Hujah bro mantap dan menjawab persoalan bukannya jawapan merapu wakil umno bendang baru(anak sanusi). teruskan menulis bro.

Tanpa Nama berkata...

aisey! gua baru je baca posting bro hisham yang ini... baru je balik daripada jalan2 cari bahan... memanglah dah terlepas perbahasan bro tu :-(
er... tapi kalau tau & balik awal pun bukanlah gua dapat tengok pun - gua dah reject astro (astro pun reject gua jugak sebab ala2 miskin gitu, tapi gua reject astro dulu sebab tak puashati! gua ibaratkan astro ni macam 'smart' tunnel yang dari 1 sudut tak begitu nak smart - kalau smart, masa hujanlebat 7hari 7malam lah yg dia tunjuk handal tetap selamat & selesa digunakan kenderaan2 kotaraya! astro ni pulak, masa awantebal dia pun tak boleh digunakan - samalah tu dgn smart-tunnel-yg-not-too-smart tu!)

anyway, gua very sure that bro hisham had done a splendid job in presenting his arguments & counter-arguments just now (dia bukanlah seorang yg cikai di kepala, walaupun dia selalu mengaku cikai di poket!)

so gua pun sama berharap dapat menonton perbahasan/perbincangan tu kat internet ni (lu kasi embed lah video tu bro dalam tukartiub, tak payah kena melencong pergi utiub)

sama2 teruskan berjuang bro, dan lain2 yg seangkatan & sepemikiran...

-average joe-
melenconglah jugak ke blog gua, cuma klik di bawah ni:
klakka-la.blogspot

Johan berkata...

alamak bro..gua dah lah takde astro..

lu bagi ni short notis,kalau tak gua leh jemput diri sendiri ke rumah member tuk tengok..kahkahkah

harap ada pejuang siber yg sudi uploadkan kat youtube..

Tanpa Nama berkata...

apapun bro, emigrasi ni apa?
emigrasi fizikal ke emigrasi corak pemikiran atau emigrasi halatuju?
makcik2 kampung/estet tau ke apa tu emigrasi? imigresen mungkinlah diaorang kenal, ada anak buah kerja situ...

Mat Lendir berkata...

Soalan cepu emas seterusnya:

1. Bro TT menibai lawan atau kena tibai lawan malam ni haaa?

2. Bro TT meleleh air lior tu apa hal haaa? Sah kena tibai lawan, haaa?

3. Berapa kali dapat tibai depa haaa? Berapa kali pulak depa tibai bro haaa?

Upload la. Astro gua dah kena potong.

Tanpa Nama berkata...

aisey,,,mnta tolong saudara seperjuangan uploadkan dlm u tube...ambo dok mesir ni x bleh nk tgok....tolong lah saudara mu yg marhaen ni,,,apa2 pun selamat berjaya bro isham....this is our chance dont mess it..tampil dgn penuh ikhlas insyaallah tuhan akan celikkan mata dan hati rakyat yg masih terkelabu...allah ma ak....
hisham,,,,damanhur..republic arab of egypt

moon berkata...

lah potong stim betullah
buleh bro tulis tak mengenai tajuk yang disembangkan di tv tadi

pasal migrasi tuh

mcm tak cukup masa jer td
memang betuilah pasal politik mengawal budaya dan ekonomi

Tanpa Nama berkata...

komen banyak2 pun tak guna... upload la youtube.. by the way.. wakil umno tadi macam boring la..tau la dia kerja luar negara cari pengalaman..biasalah tue.. tapi pokoknya.. sebab utama orang hijrah ialah kerana malaysia takda demokrasi.. ah.. ok2.. nite

Susuhunanan berkata...

haha memang terbaek malam td..aku suker part biler mamat langkawi tu terkedu dan bersandar biler bro hisham tanye "KENAPE MEREKA BERMIGRASI?"..budak langkawi tu tak sudah2 cube ckp lain lari2 topik...muker mcm yakin..tp takde point..haha..congrats bro isham..salute...

Fa-T berkata...

pendemokrasian....

tukar tiub cool...
lievis 501+tshirt putih!

Tanpa Nama berkata...

Gua caya sama Isham. Memang betul pendapat Isham.

Sebagai contoh faktor politik yang Isham ceritakan,

Pemulangan Hong Kong ke China dari pentadbiran British menyebabkan lebih sejuta orang Hong Kong berhijrah ke Australia, UK, NZ, US dan Kanada.

Pendatang Vietnam lari ke US selepas perang Vietnam menyebabkan Vietnam bersatu.

Pendatang Filipina lari ke US akibat zaman Marcos.

Tanpa Nama berkata...

bro, sebelum gua mati, gua nk jupe lu dulu..salam cium tgn amik berkat. amin