Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 19 Januari 2010

IKANG AKAN JADI BENGANG



INI DIA KEMPEN MAHASISWA





PILIHAN RAYA KAMPUS : PRO MAHASISWA KUASA UMT
– malaysiakini

Calon pro-Mahasiswa (pro-M) menguasai kampus Universiti Malaysia Terengganu (UMT) dalam pilihan raya kampus universiti tersebut semalam.

Selepas keputusan diumumkankan, pro-M menang besar apabila merampas sebelas daripada 12 kerusi yang dipertandingkan.

Kerusi yang dimenanginya ialah tiga daripada empat kerusi umum dan kesemua lapan kerusi fakulti yang dipertandingkan.

Calon pro-Aspirasi hanya berjaya mempertahankan satu umum sahaja.

Kini pro-M menguasai kerusi fakuti ago-teknologi dan sains makanan, fakulti pengurusan ekonomi, fakulti ekonomi dan sains marin, dan fakulti sains dan teknologi. Setiap fakulti mempertandingkan dua kerusi.

Menurut jurucakap pro-M memberitahu Malaysiakini, inilah adalah kali pertama pro-M menguasai kampus UMT selepas ia dinaik taraf sebagai universiti pada 2007.

KAH KAH KAH…


woit… INI SUDAH BAIK… kah kah kah..

kah kah kah….NAMPAKNYA KAMPUS AKAN MULA GONCANG….kah kah kah…

kah kah kah… GEROMBOLAN SUDAH MULA HILANG PENGARUH… kah kah kah…

kah kah kah… TAPI WASPADA ...NANTI MACAM PERAK…kah kah kah..

kah kah kah... KUMPULAN PRO GEROMBOLAN AKAN BUAT RAMPAS KUASA…. kah kah kah…




11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Woi!Woi!Woi!
Agaknya depa yang kughang cerdik diatas tu jurusan apa no!!!!tak sastera ,pengajian agamala!!!!!!!!
CGPA depa mesti 3.5 keatas!!!Dapat anugerah dekan memanjanggggggg!!!!Habis ngaji nanti puak ni la dok melalakla pulak tak dak kerja!!!!!!!!!Sapa nak ambik kerja!CGPA 2.5 kebawah!!!!!!!!Puak medic ada ka kat situ!Puak jurutera adaka buat lawak kat situ!!!!Puak farmasi adaka bodo begitu!!!!Depa pun bukan setuju sangat dengan setengah dasar kerajaan!!!Tapi depa pandai!!!!!Ngaji susah!tak dak masa macam hangpa!!!!

ish!ish!ish!-alahai tuan TT pun pandai tapih komen!Mengalahkan RTM pulaq!Rasionala bang oiiii!!!!Kata pejuang sejati!Oghang jerkah sikit teghus laghi!!!!!!!

Puan Ainon Mohd. berkata...

Berita yang sedap dibaca pagi-pagi begini....

Tanpa Nama berkata...

tahniah buat semua mahasiswa yg berani.. berani membuat perubahan.. korang semua mmg cool!!!

Tanpa Nama berkata...

Woi tanpa nama 06:20,

Apa bodoh piang hang ni....UMT mana ada pengajian agama dan sastera...depa tu bidang marin...belajaq pasal laut...tulah...kecik-kecik tak nak mampus...dah besar jadi penyokong Umno bangang nak mampus....kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Woi!Woi!Woi!
Sudah nasib badan aku jadi bodoh belajar....tapi, aku 'smart' dari yang pandai mcm mat enjin, mat doktor dan mcm2 mat yg susah2 nak belajar!!! Yang penting, aku keluar dapat jadi org kuat bodek!!! kalo kena channel betul, boleh kaya mengalahkan mat2 yg susah belajar tu...oiii!!!

Woi!Woi!Woi!
Aku jadi orang bukan nak berlagak pasal ambik course killer....Kadang2 tu yg ambik couse killer ni jadi sewel jugak kalo kawan yg lulus form 3 boleh kaya...pasal mereka punyai otak yg 'smart' bukan pandai...ahahahahahh!!!

Woi!Woi!Woi!
Aku nak berpesan pada diri aku dan kwn2 sekelian...Jangan jadi hipokrit dan berlagak meninggi melangit kalo tengok orang yang belajar suam2 kuku tu...Semua orang ada keistimewaan masing2. Kalo betul polish dan channel...mereka boleh lebih berjaya daripada org yg ada sijil sebebat dan bermacam2 phd....ahahahah!!!

Woi!Woi!Woi!
Nanti mahu masuk kubur...budak2 pengajian agama jugak yang dicari....Jangan kau suruh TT pulak!!! Hahahahaha!!!


OH WOI! KILAU

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama 2010 Januari 19 06:20,

ko ni melalut la..tp kelakar jugak ade org mcm ko..haha..ceria sikit arena politik sarkis msia nih..

NIK AJIS berkata...

kpd mahasiswa harapan bangsa & negara..
Sokonglah kerajaan yg membela bangsa & negara...semua bangsa dijaga.

Jgnlah hipokrit menyokong pas & pkr yg telah digula2 oleh zionis dap..sifu nya ada! Akhirnya yg untung dia semua..

secerdik mana pun melayu tapi bila dah takde kuasa langsung tak bermakna...

Lihat lah bijak pandai melayu di singapore..nak berkokok pun takde telor..akhirnya merana anak cucu....

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah..tu pasal nak pakai EEE-undi..kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

"Lihat lah bijak pandai melayu di singapore..nak berkokok pun takde telor..akhirnya merana anak cucu...."

kahkahkah apa punya kepala bana la ayat ni!

wahai melayu malaysia... janganlah kehilangan telor - jangan terus kontang, tunduk, melayu, mundur dan tersungkur lalu diperbangang seikut rasa...
dan jangan pulak pandai berkokok semata - riuh sekampung sendiri tetapi bergerak melawan tidak...

sebaliknya isilah ilmu didada, jadilah melayu yang bijakpandai;
kemudian pastikan ilmu itu tidak terkubur begitu saja, pergunakan ilmu itu untuk menafaat masyarakat
termasuk keluarga dan anakcucu, sambil menggunakan ilmu itu untuk kesejahteraan sendiri...

syabas kepada mahasiswa yg sudah sedar dan sudah mula bangkit - sambil mengisi ilmu di dada, sambil menggunakan ilmu untuk bangun menegakkan yang hak!

catatan: mahasiswa yg sudah mencecah umur 21 segera mendaftar sebagai pengundi dan gerakkan perubahan serupa di mana2 pilihanraya akan datang!

-average joe-
klakka-la.blogspot

NIK AJIS berkata...

mahasiswa yg umur jejak 21 daftar la mengundi....
Mahasiswa yg bijaksana...bertindaklah dgn berani & bijaksana.. ubah la nasib negara.

Yg herannya, mahasiswa dulu2 berani berjuang sampai kena ISA..tapi kini mcm pondan siam baru tukar jantina...heran2.

kalu stakat terpekik terlolong.. lebih baik duk diam2 dlm hutan!

Tanpa Nama berkata...

Untuk NIK AJIS 2010 Januari 19 14:19

"Sokonglah kerajaan yg membela bangsa & negara...semua bangsa dijaga."

Nak dengar aku maki...KEPALA B****...

membela bangsa & negara kunun...bukan bangsalah...kroni...kroni dapat projek jual kat chukung apek....dapat 2,3 juta...anak melayu kena kerja pulak dengan chukung apek...jadi hamba...macam tu ke membela bangsa?

Bodoh, bangang, bahlol, bahgal punya orang...aku rasa kau sokong sebab kau pun kroni juga...ni antar ulasan kat sini...mesti masyukkk punya...biasalah orang umno...no money no talk...ambil rasuah banyak-banyak...lepas tu pergi mekah...itu moto orang umno....betul tak???...