Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 27 Januari 2010

MALAON RASUAH - MICKEY MOUSE SEDANG CARI MALAON INI



PERHIMPUNAN MICKEY MOUSE MENCARI TOYOL




SATU JUTA LEBIH BELANJA – BAGI TOYOL MAKAN TELO

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah menyiapkan siasatan dakwaan penyalahgunaan dana awam untuk lawatan bekas menteri besarr Mohd Khir Toyo (bawah) ke taman tema Disneyland di Perancis dan Amerika Syarikat.

Mohd Khir didakwa menggunakan dana kerajaan negeri untuk membuat dua "lawatan teknikal" ke taman tema di Perancis dan Amerika Syarikat pada 2004 dan 2007, yang dikatakan membabitkan perbelanjaan kira-kira RM1.7 juta wang anak syarikat kerajaan negeri Permodalan Negeri Selangor Bhd.

Pengarah SPRM Selangor Datuk Jaafar Mahad berkata kini terpulang kepada peguam kanan persekutuan di ibu pejabat SPRM di Putrajaya untuk mengambil lanjut.

"Saya dimaklumkan SPRM Putrajaya telah menyelesaikan siasatannya mengenai itu dan (hasilnya) telah dihantar ke peguam kanan persekutuan.

"Sekarang, peguam kanan persekutuan akan menyiasat perkara itu dari semua sudut perundangan, berdasarkan keterangan yang diberikan," katanya dalam sidang di pejabatnya diShah Alam hari ini, lapor.

KAH KAH KAH…..

woit… INI KES CUKUP PELIK…kah kah kah..

woit.. PERGI KE CHINA PAKAI DUIT 3,000RM KENA LOKAP…kah kah kah..

kah kah kah… PAKAI 1.7 JUTA RINGGIT… TAK ADA PULAK TANGKAPAN… kah kah kah…

kah kah kah… BELI BENDERA 2000 RINGGIT… SIASAT SAMPAI MATI…kah kah kah..

woit… MANA BANYAK SATU JUTA RINGGIT DENGAN HARGA SATU TIKET KAPAL TERBANG DARI KUALA LUMPUR KE SHANGHAI… kah kah kah

kah kah kah… MACAM MACAM CARA NAK MENIPU ORANG KAMPONG…kah kah kah..



10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

tunggu peguam kanan nak soalsiasat miki dan mini maus dulu ... saksi utama tu...

Tanpa Nama berkata...

pengarah sperm to peguam kanan to peguam kiri to peguam atas to peguam bawah las sekali mintak izin kirtoyo nak dakwa dia.... pukimak punya sistem!!! kalau dah siasat, ada kes.... xyah dakwa, buang masa jer. terlalu banyak lapuran dikemukakan beserta bukti yang kukuh.. dah boleh tembak mati jer malaon ni sekeluarga...!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Dengar citer lawatan ke Disneyland tu LAWATAN TEKNIKAL lah, sdr TT ooiii... sebab nak buat Disney World kat Shah Alam. Kena lah tahu bezanya. Kah kah kah. RM1.7 juta, biar betul.

Tanpa Nama berkata...

Kan ambo dah bitau dah... Pegawai2 SPRM ni, mana dia pandai kira duit lebih RM100,000.00. Jika 100,001.00 tu, dah dikira infinity daa... Ini cikgu Matematik dia orang ajar sampai takat tu jer. Kendian amik Degree selepas umur 30 tahun... gerenti kecerdikan mereka diragui. Kalo subjek statistik tu... hehe, exam boleh bincang dengan member sebelah. Bukak buku sekalipun, mesti fail punyer. Exam sejam, dia extend sampai 30 minit lagi. Inilah kualiti degree Malaysia... Tak caya, cuba gi tunggu tengok kat dewan exam. Terutama subjek fizik dan matematik.

Tanpa Nama berkata...

TT,

Inilah lumrah hidup!

miskin kena tindas dgn yang kaya!

bodoh dikencing dgn yg cerdik!

berkuasa menindas yg tak berkuasa!

Hidup seperti roda...pembalasan akan diterima! kalau bukan mereka yg kena, keturunan mereka akan merasa.

Belajar dari sejarah!


hahahahahah! statement yg utk menyedapkan hati yg terbuku geramnya!

Tapi.....aku percaya kepada ALLAH SAW...Setiap kebaikan akan dibalas dgn baik, setiap kejahatan akan dibalas dgn kejahatan!

Tanpa Nama berkata...

hoiiiii!

duit dah banyak abis ni....mana disneyland ni?

TT,

kau tengok! taman tamadun islam yang menjadi kenyataan tu...

mereka ada team yg pergi setiap masjid utk dibawak balik idea ke ganu.

Tapi yg best nya kau tau apa?

ada idea yg bernas dari mamat yg berkata2...nak buat apa perabis duit beribu2 utk pergi ke luar negara nak lawat masjid bersejarah?

dgn hanya melawat ganu mu akang dapat melawat semua masjid dari semua tempat di dunia.

Terer mamat tu! ganu kiteeeeeeeeee!

Kucing Parsi berkata...

semua orang makan rasuah

tidak kira parti

tapi kalau dah salah tu jangan pulak tak tangkap

babi la sprm

jadi barua melayu

sial

jahanam ketuanan melayu

visit

http://www.melodymockers.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

wa arap kes ni x jd cam kes lombu qurban dgn toyota harrier dulu...sonyap sribu bahasa trusss!..wakakakaka

Tanpa Nama berkata...

lawatan teknikal pala bana dia!..ape ke bingai lawatan teknikal bwk maid indon,anak2 sekali?..pencacai2 umno leh la dorang kenceng!

Tanpa Nama berkata...

ha ha ha

rayu. jangan tak rayu.

rayu musti menang.

kalau rayu tak akan kalah.

sejarah pertandingan bola membuktikan kalau rayu tak akan kalah.