Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 9 Januari 2010

TENGAH HARI INI DI DATARAN MAYBANK BUKIT BINTANG



HADIAHLAN BUNGA KEPADA ORANG YANG TIDAK DI KENALI - SAMBUNG SILATUL BUNGA





BAWA SEJAMBAK BUNGA


bawalah sejambak bunga
jika kau tahu erti kemanusiaan
bawalah sejambak bunga tanda kita sesama kita
semuanya akan berbaik kembali

bawalah sekuntum bunga
jika kau seorang insan
bawalah sekuntum bunga
tanda setia kepada kehidupan

bawalah sebuah senyuman
tanda kaseh sayang
bawalah sebuah senyuman
hadiahkan kepada dunia

tersenyumlah
rayakan kehidupan
semuanya akan berbaik kembali

PERJUANGAN – PERHIMPUNAN - BIDUK LALU KIAMBANG BERTAUP

TARIKH : 9hb Januari 2010-01-09
MASA : 12.00 – 1.00 petang
TEMPAT : Bukit Bintang – di hadapan Maybank

Sila bawa bunga sebanyak mungkin !



17 ulasan:

Ez Puella Sapiens berkata...

Let's kick religious fascism out from here!

Tanpa Nama berkata...

Woi!Woi!Woi!
Rupanya idup lagi hangni!!!!Ingatkan dah mati terbakaq dalam gereja!!Kena bakaq!!Hang tengah sembahyang tahajud dalam gereja yang kena bom tu!!!!!

Johan 23.01.84 berkata...

kot2 dapat mengorat awek..kahkahkah

Tabula Rasa berkata...

Puisi terindah yang pernah saya dengar. Memang saya pencinta damai & harmoni!

Kah..Kah berkata...

Romantik gile cite psl bunga..
aku suka..
kah..kah (Dlm hati jer..)

Hari2 cite pasal taik je..
aku tak suka..

Deria masih baik..
lubang hidung suka bau wangi..
aku suka
kau suka
suka sama suka

he..he..he..he..he

Tanpa Nama berkata...

Harus datang beramai-ramai tapi dengan kualiti. Jangan macam Najis, Mat Hassan, Lidah Kontot yang betul-betul pekak dan bangang, dah baling batu sembunyi tangan pula, buat tak faham apa yang telah berlaku, berpura-pura tak boleh buat apa-apa tiada kuasa dan tersengeh sana sini konon dah berjaya dalam projek maha kotornya.
Pada majlis 'Hadiahlah bunga' itu daftarkan yang kita masih siuman dan mahu memelihara hubungan baik antara semua kaum dan agama, hidup sebagai insan bertamadun dan beradab.
Macam mana gerombolan masih boleh bernafas nyawa-nyawa ikan lagi?
Orang Sabah dan Sarawak guna pakai istilah 'Allah' tapi tak bomkan masjid pun, ini beberapa kerat di Shah Alam guna pakainya lalu bomkan 4 gereja.Ingat orang Sabah dan Sarawak kalu tak belajar dari peristiwa ini akan pangkah PR pada PU Ke-13 ini dan tonggngkan UBN

Jebat_Musibat berkata...

letak sekali gambar mendiang teoh beng hock dicelah2 bunga tuh. heh!

madbi berkata...

ingat nak gi jugok tapi semalam surat finance datang bersama sejambak bunga!!!! 3 bulan beb sangkut.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama 09:05 adalah antara beberapa kerat karat-karat manusia rasis di 1malaysia pada waktu ini.

Golongan seperti inikah yang masih kita harapkan untuk mewujudkan keamanan dan perpaduan masyarakat ketika mereka memegang tampuk kekuasaan.

Bagi gua, karat-karat seperti 09:05 selayaknya tinggal di dalam hutan atau di zoo negara bersama kumpulan haiwan. Sesuai sekali dengan bentu kehidupan yang berselerakan haiwan.

Hari ini kita bawa bunga supaya karat-karat seperti 09:05 tidak lagi terlekat di hati kita.

Tanpa Nama berkata...

Bro, Dengar-dengar ayam naik 20 mulai mgu depan. Benarkah cerita ni bro? Aku cek dlm satu blog td..

Tanpa Nama berkata...

Sir Hisham@TT,
U r a saint!!U r more alim then kopiah wallah!!

umnogok berkata...

Jangan bawa meriam
Bawalah bunga taik ayam

Jangan bawa senapang
Itu pisen anak gampang

Jangan ikut umno
Orang cakap ya dia kata no

Jangan ikut abang tuah
Hidupnya celaka tak bertuah

SAMM berkata...

anak muda nak demo janggut!!!

Tanpa Nama berkata...

flower power...peace

Tanpa Nama berkata...

apo nak di kato? Brapo surau kat kolang tu nak dapek dari kerajaan najib? Gerejo dapek RM500000, surau koman koman pun RM50000. Baru adil? Agak agak lopeh ni sapo sapo nak dapek duit free ha , bakar lah !!!Najib tengah baik hati tu!!!


cikgu skolah

Tanpa Nama berkata...

TT. hang tak nak buboh gambaq sultan selangor ka kat weblog hang ni? Ikutlah macam blogger minda info kita tu. Baru lah cantik sikit webpage hang ni. Oh terlupa pulak aku, hang bukan orang selangoq na? Sorilah lari tajuk sikit, anyway i do believe in flower power, aku bila nak ambek hati bini aku je mesti beli bagi bunga kat dia, it works!!!
Hidup flower power!!! Hancur gerombolan!!!



Anti arsonist

Harris berkata...

Like a flower..Againt racism of today!!!