Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 23 Februari 2010

DARI ARKIB UTUSAN MELAYAU 17 FEB 2010




KES LIWAT ANWAR : 500 BANTAH CAMPUR TANGAN AUSTRALIA


KUALA LUMPUR 17 Feb. – Kira-kira 500 individu yang mewakili pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) berhimpun dan berarak secara aman di hadapan pejabat Suruhanjaya Tinggi Australia di Jalan Yap Kwan Seng di sini hari ini.

Kesemua mereka terdiri daripada ahli-ahli Pergerakan Pemuda UMNO, MIC dan beberapa NGO dilihat berhimpun di sebuah restoran di jalan tersebut kira-kira pukul 9 pagi sebelum berarak ke pejabat suruhanjaya tinggi itu 45 minit kemudian.

Perhimpunan secara aman itu bagi mendesak kerajaan Australia supaya tidak masuk campur dengan kes liwat membabitkan Anwar Ibrahim.


KAH KAH KAH...

woit.... LIMA RATUS ORANG... kah kah kah..

woit.... INI CUKUP HEBAT.... kah kah kah...

kah kah kah... TAK SANGKA HEBAT MACAM INI.... kah kah kah

woit.... RESPEK LAAAA... kah kah kah...

woit... GAMBAR APA PULAK NI?.... kah kah kah



KAH KAH KAH

woit... SAPA PANDAI KIRA?... kah kah kah..

kah kah kah... ORANG DALAM GAMBAR INI KALAU KALI DENGAN LIMA BOLEH JADI LIMA RATUS TAK ?.... kah kah kah

nota:
macam macam. tak sangka ada geng
sudah ambil gambar dari atas bangunan
bocor semua cerita kah kah kah




17 ulasan:

Blackmist berkata...

Muehehehe!!! mengape?

Meehehehe!!! takut?

Muehehehe!!! tak...

Muehehehe!!! klu tak ngape?

Muehehehe!!! sempot...

Muehehe!!! sempot?

Muehehehe!!!

Khun Pana aka johanssm berkata...

Betul betul pecah tembelang .
Demo ini ada permit ke?

Sudin berkata...

Ha,ha....datang betul-betul nak tenguk mahkamah produk Australia....kah,kah,kah

Mahkamah Kangaroo !!!

Keputusan dah tahu....kah,kah,kah

Cakap ketuanan melayu....tapi masuk mahkamah orang putih....kah,kah,kah
Memang sial tahap bebal pemimpin dan ahli Umno ni....!

Mahkamah Melayu tak ade ke ?

Siang baca kitab tajul muluk,malam telan...BALUN dan BERAK....kah,kah,kah

Tanpa Nama berkata...

Saya kira baru 176 berok yang berjalan. itu termasuk orang awam yang tak ada kaitan dengan demo tenteram tu!

kah kah kah penakut tak guna.

Tanpa Nama berkata...

wowwo! ramainya...depa tu ramai sungguh...macam masa aku tengok konsert robbie william la...

Tanpa Nama berkata...

ini demonstrasi jalanan, ini bukan budaya kita, jalan-jalan jadi sesak, peniaga-peniaga ramai yg rugi, imej negara kita akan rosak, pelabur-pelabur asing akan lari...kah kah kah

Gedung Akal berkata...

baju oren sah 26 orang (termasuk parpukari -yang depan sekali- agaknya le) Baju putih putra dan pemuda 112 + apek tepi jalan, puteri kat belakang ada le 16 orang..jurugambar ada 15 orang, yang duk tengok saja ada le 1/5 dari yang berarak, polis yang beri kerjasama ada 4 orang kut... yang tidak kelihatan dalam gambar ada 4-5 orang... campur drebar teksi dan hawker serta anak-beranak mereka dan pelanggan cukup le 500 orang.
Betul kiraan tu bang1

mtgbertam berkata...

Wartawan & cameraman pun dah 50

Tanpa Nama berkata...

bukan robbie william laaaa..eric clapton'....penipu besar weeeii

Tanpa Nama berkata...

uishh.. berbuih mulut aku bilang .. hahah ..(sekitar 270org shj) . kurang 300 laaa... tu pun dah termasuk reporter .. muhahahah .. tak berbalaoi baloi .. bilang .. hampeh hang penarik beca .. adus malayau .. .. tak tipu takbleh ke.. hahahaha

Tanpa Nama berkata...

...ngo kebenda ada satu ngo ni presiden dia pgawai khas al malikul?

lu ckp mestilh pro kpd tuan lu...nk pro kpd bangsa tang mana?

ini smua bkan badan bebas yg mwakili suara rakyat...ini smua anj*g dn GRO-UmNgok. mjilat je kerjanya...



meRAKYATlh ngara.

FaridShah berkata...

betul la 500 orang!

termasuk yg kat rumah, pejabat dan shopping complex..!

kah..kah..kah

'pegi jahanam umno'

Lang berkata...

ini pertandingan teka kacang ke?

kene bilang kacang plak...
kacang antu....
aku kira begini..
1.. 2.. 3.. lekuk
jantan betina angguk... angguk..
hehehehe...

Tanpa Nama berkata...

ramai laa....

sah ramai...

tak de dakwa dakwi lagi...

ramai seramai ramainyer...

RAMAI MENINGGALKAN AMENO...

Tanpa Nama berkata...

aku malas nak kira satupersatu
sebab aku belajar mengira dulu
bukan guna ppsmi kehkehkeh...
tapi sekali swipe je aku estimate paling ramai pun ada 200org la dlm gambar tu (itu pun sebab nak senang bagi angka bulat2 kat belakang tu - kira tribute la kat laki najib, lady of round table tu kehkehkeh)
tapi aku tau kenapa putusan meloya letak 500, bukan 200...
sebab bak kata dolah badawi:
cemerlang,
gemilang,
ter(tak sengaja)bilang,
dari 200 terbilang 500 la pulak...
kahkahkah

-average joe-
klakka-la.blogspot

p/s: sat lagi dlm 2-3hari gua update posting, maap ye!

Tanpa Nama berkata...

woi!woi!woi!
1.yang dok sokong anuar kat mahkamah berapa pulakkkk!!!

amenungook berkata...

Tukar Tiup, kau janganlah melampau
janganlah lebih-lebih
janganlah nak kelentong aku

aku dah kira balik dah
dekat-dekat lima juta ratus ribu
ko dah tua la Tukar tiup
ngira pon dah tak betul


pasal permit pulak
apa pulak ko kata tak ada permit
tu yang 2 juta ribu puluh orang pegang kat depan tu bukan permit?
tu permit la turr!
kita orang tengah arak permit la tur!
ko ni sedar tak TT?

**bukan aku kata. Mykemut yang kata.