Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 25 Februari 2010

SABTU INI EFEK RUMAH KACA - DAN DUM DUM TAK



KENAPA DUNIA MAKIN PANAS ? DI JEMPUT DATANG YANG COOL DAN YANG ROCK




KONSERT ECO-FREEDOM: EFEK RUMAH KACA LIVE IN KUALA LUMPUR 2010


TEMPAT : No One Cafe, Jalan Tuanku Abdul Rahman, Chow Kit (same row as Tune Hotel), KL

MASA: 3PM – 11PM

BILA : SABTU 27hb Februari 2010,

HARGA TIKET: Awal , RM25 di pintu , RM35

Oxygen Media, Frinjan & Envelove Distro dengan rasa rendah diri mempersembahkan kepada audien Malaysia band yang sering digelar band ’sospol’ (sosial politik) kerana lirik-lirik mereka yang mengandungi elemen kritik sosial politik yang sarat dengan isi.

Melalui lagu-lagu pop yang enak didengar, lirik-lirik yang puitis dan dalam lebih mudah dihadam.

Kesan akibat pemanasan global bukan lagi omongan kosong sebaliknya realiti nyata yang sedang kita hadapi semua.

Begitu halnya juga dengan kebebasan baik dari segi politik, media dan pastinya muzik yang sering diancam dengan pelbagai alasan, dari moral hinggalah kepada ketenteraman awam.

Ayuh berhibur dan menyelami di sebalik bait lirik untuk kita fikir-fikir dan hadam-hadam dengan terbuka tanpa paksaan.

Turut akan beraksi ialah band tempatan yang turut sama mendokong iaitu Nao, Couple, Deepset, Dum Dum Tak, Free Love dan Bit the Medusa (mahasiswa Indonesia yang kuliah di Malaysia)

Konsert ini boleh terjadi dengan sokongan Institut Kajian Dasar, Amnesty International, Republik Anak Muda, My Future Foundation dan Gegey Music.

Nak beli kat mana?

-emel ke oxygenmedia22@gmail.com dan ikut arahan selanjutnya

nota:
band paling cool dum dum tak akan bersama.




13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

iye ke ni...band nao dengan deepset takdak lirik..

tapi semua band memang layan...cuma harga tiket tu yang menghalang tu...kalau pergi tak makan la aku minggu depan takpun tak bayar sewa..

Harris berkata...

Wowww!!Bro T.T..Ugi klo x g nih!Gua musti mghadirkn diri gua..

Izwan berkata...

Niz Aziz disalib UMNO ahha

http://theunspinners.blogspot.com/2010/02/unspin-fatwa-sesat-najis-kata-mahkamah.html

Tanpa Nama berkata...

Kelantan strikes back over KL’s oil ads

http://www.themalaysianinsider.com/index.php/malaysia/54369-kelantan-strikes-back-over-kls-oil-ads

Tanpa Nama berkata...

"Malaysian Circus goes to Washington"

UMNO selalu cakap USA tu jahat, apa pasal hantar pulak 'UMNO Clown' ke Washington ??

UMNO lah cakap tak serupa bikin !!

Johan 23.01.84 berkata...

band Deepset pun cool..

Tanpa Nama berkata...

sudah dekat ngan tempat gua.
gua kat jln raja alang...huhu
tapi bertindan dgn program kolej kat titiwangsa...huhu



epul~~

Bigfish berkata...

Datang jangan tak datang. sekali sekala berhibur kan hati. Mesti FRU x dtg nih.

Tanpa Nama berkata...

dum dum tak tarak ka?..kalo ade lg best

Tanpa Nama berkata...

sorang 35
2 juta orand dah brapa

kenapa tak 3 riggit 5 kupang
band ni pun nak jadi kapitalis juga
buat band nak kaut $$
ke penganjur kapitalis,
nak cepat kaya

2 x 5 dengan amno
2 x 5 dengan amerika
2 x 5 dengan kita

Tanpa Nama berkata...

3 lingit 5 kupang???

dulu 5 kupang boleh naik pentas joget setengah jam....sikalang kena speed trap pun dah 50 lingit hilang lo.

dulu Blues Gang punya time, Ito boleh bagi free lo...apo nak dikato...ka ka ka.

Nervhous Records berkata...

terima kasih boss

Nervhous Records berkata...

DDT akan main esok.

ramai pulak yg salah paham...