Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 25 Februari 2010

TER KINI - TER NOW - TER KARTON



KAH KAH KAH - NAK KETAWA PUN TAK BOLEH





BETUL BETUL KARTON


Majalah terbaru peroduksi Zunar & Konco2, SUMPAH DIBUMI KOMISYEN telah dirampas,kali ini bukan oleh KDN, tetapi oleh Polis. Sepasukan polis yang diketuai Chief Inspektor Mohd Noor Azlan Bin Mansor telah membuat serbuan di sebuah kedai di Carrefour Seberang Jaya, Pulau Pinang dan merampas 4 naskah majalh tersebut. Serbuan yang sama juga dibuat di Butterworth dengan 15 naskah rampasan, Taman Bertam, pekan Kepala Batas, Kampung Belah Dua, Permatang Pauh serta beberapa kawasan lagi.

Minggu lepas sebuah lagi majalah Zunar, Perak Darul Kartun juga dirampas di Johor. Sebelum itu, buku beliau 1Funny Malaysia juga dirampas di seluruh Malaysia. Ogos tahun lepas, sepasukan lapan orang pegawai KDN menyerbu pejabat Zunar di Brickfeilds di Kuala Lumpur dan merampas 408 naskah majalah sulung beliau, Gedung kartun.

nota:
sapa yang belum ketawa
lebih baik ketawa sekarang
jangan tunggu lama lama
nanti ketawa jadi satu kesalahan
dalam kanun negara kah kah kah




21 ulasan:

castello berkata...

sekarang ni kerjanya nak merampas je,walau pun majallah kartun.buat lah satu slogan yang besar punya,Marilah kembali ke zaman jahiliah,berduyun duyunlah juak bn ni bersorak sorak sambil menghulur keris,

Tanpa Nama berkata...

Woi TT! Apalah ko ni

dah buat kerja part time pulak?
pikul buku karton....

klu nak baca pun, belilah sendri
apa main ambik-ambik pulak
tak kan nak baca free aja!
tak kan buku kartun pon kau nak rembat
bukan mahal sangat pon
kata gaji dah naik....
kasut bukan main berkilat
tak kan buku kartun pon tak mampu beli???

Apa punya TT nih!!
kan ke karton ni buku budak tadika
itu pon ko nak rembat????

Tanpa Nama berkata...

karton betul la 1malaysiaku ni
dengan buku karton pun takut?

karton karton!
mentri macam ni pun ada kat malaysia!

D'No berkata...

Tukar tiub, cuba jadikan semua bahan tersebut ke eBook. Biar semua dapat menghayatinya. Pada yang bijak boleh jadikannya cara perniagaan

Tanpa Nama berkata...

Zambry sues Wan Azizah and three others for RM100m

UPDATE

By Clara Chooi

KUALA LUMPUR, Feb 25 — Perak Mentri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir has filed a RM100mil libel suit against PKR over an article alleging he was a “suspected terrorist” published in party newspaper, Suara Keadilan.

In his statement of claim, filed by counsel Firoz Hussein Ahmad Jamaluddin from Messrs Hafarizam Wan & Aisha Mubarak Advocates and Solicitors, at the KL High Court registry here this afternoon, Zambry named PKR president Datin Seri Dr Wan Azizah Ismail, deputy president Dr Syed Husin Ali and two companies — Pelita Koridor Sdn Bhd (publisher) and Percetakan NPK Sdn Bhd (printer) — as defendants in the case.

Tanpa Nama berkata...

kah..kah..kah...kata UMNO nak jadi jaguh orang-orang Melayu, tapi takut pulak dengan majalah 'Kartun' !!

baik UMNO tukar nama jadi 'Parti Takut Kartun' !!! kah..kah..kah...

Ketua Polis berkata...

aku nak tumpang ketawa juga,,,kahkahkah...negara rampas...kahkahkah

AzamDean berkata...

so..tak boleh hina menteri??
dengan menyatakan bahawa berunsur hasutan??
yang boleh menyebabkan huru hara??
come on...
menteri tu rakyat yang pilih..adakah rakyat pilih menteri untuk diberikan standard??

come on!!!!!

TotokUMNO berkata...

jual secara online, via kinibooks.com. saya dah oder buku 1funny malaysia, mmg mudah & cepat. order ari ahad, sampai selasa, itu di sarawak.

Tanpa Nama berkata...

hahahahaha.....aku sempat beli satu.

usinwafer berkata...

kat umh aku ada sebuah mai la serbu n rampas..huhuhu..primitif tul la gerombolan nie..mcm hidup di zaman 10000BC lak..huhuhu

Tanpa Nama berkata...

macam bruce springsteen cakap:
no retreat, no surrender...

zunar & geng,
gua tetap tabik sama lu orang!
1hari yg baik nanti gua akan bikin 1tribute untuk lu...

meantime, keep up your creative work to help awaken & educate the people of this beloved country!
and together, let's all take back this prized nation from those arrogant bastards, and then let's keep it, and nurture it to its long overdue greatness it rightly deserves, our civilised, progressive & fair way!

Allahuakbar!
God bless us all, insyaAllah...

-average joe-
klakka-la.blogspot

p/s: ada update sikit, terimakasih atas kesabaran

storm62 berkata...

kalo sekala nak rampas negeri Perak tu, aku tak boleh ketawa...la ni depa tarak kerja sampai majallah kartun pun depa nak rampas.....kah kah kah....kah kah kah....malaysia boleh.....kah kah kah....tahniah malaysia....kah kah kah....pasukan polis terrrrrbaguih di dunia....kah kah kah....polis boleh.....kah kah kah.....senyum sikit IGP....kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

amaran kepada rakyat,

mereka yg didapati membaca atau menyimpan majallah kartun 1funny malaysia akan dipenjarakan diKamunting seumur hidup.

yang benar,
Donald LAT, Gila-Gila

cc : mickey mouse.

Tanpa Nama berkata...

Padan muka kau orang
sapa suruh beli lambat-lambat
aku nampak aja, terus beli

benda macam ni bukan banyak kali keluar pun.
esok bila aku dah ada cucu, buku karton ni akan jadi bahan paling berharga.
jadi bahan rujukan sejarah tentang punca kejatuhan b end di bumi malaysia.
Masa tu, cari kat buku sejarah tak ada cerita.

Lain kali, hari ni keluar hari ni jugak beli.
Kalau tak, kempunan la korang.

Tanpa Nama berkata...

1Malaysia dah jadi Polistet.
Polis tak dapat beli buku kartun..rampas je..tak perlu belanja RM20. Dah jadi Polistet. Musa Hassan njoi je baca buk kartun oleh Zanur. Ini juga cara Zanur dapat sebarkan kartunia kepangkuan polis!!!.

muraisenja berkata...

bodo punya keroje.........

Hijat Panjang... berkata...

kah kah kah..aku dapat beli semua dahh...kah kah kah...nak mai rampas kat umah aku kaa...???

Khun Pana aka johanssm berkata...

PukitAman Kuala Lumpur- Pihak Pulis cawangan Anti Kartun berjaya merampas dan menumpaskan geng pengedar buku kartun .
Sekira nya buku kartun tersebut berjaya melarikan diri maka Anak Razak dan Bik mama akan hadapi bahaya tidak boleh berak selama 2 hari.

Tanpa Nama berkata...

Saudara AzamDean,

Si tua kutuk Zambri tu bukan rakyat yg pilihlah. Dia memerintah perak kerana lanun UMNONGOK yang buat.

Tanpa Nama berkata...

Saye pun dah order dari kinibook. Kat sarawak nih plg lambat 5 hari. x sabar rasanya..nak baca katun BN.