Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 5 Februari 2010

TER NOW - DASAR EKONOMI TERKINI !!



SEKADAR GAMBAR HIASAN - PROJEK DARI SYARIKAT PERANCHIS ENCULEZ VOUS LTD.





DASAR PELABURAN EKONOMI BARU


Kerajaan dalam usaha untuk memasuki era
globalisasi akan memperkenal satu pendekatan
ekonomi yang baru. Ini dilakukan agar Malaysia
terus dapat bersaing dengan negara-negara di rantau Asean.

Kertas kerja - Ekonomi Penjana Ummah - telah dibincangkan
dalam kabinet dan akan diajukan kepada Parliment untuk diluluskan
pada bulan March akan datang.

Untuk menguji pendekatan baru ini
kerajaan telah mengarahkan semua tender dibida secara terbuka.
Tidak ada lagi - tender tertutup atau negotiated tender - yang selama
ini banyak mendapat kritikan.

Untuk menguji pendekatan baru ini kerajaan telah mengeluar
satu tender berjumlah 5 juta ringgit yang dibuka untuk
pelabur/kontrektor dalam dan luar negara.

Pelawaan akan dibuka minggu hadapan. Semua borang wajib
diambil di Kementerian Perdagangan. Borang akan dibuka
hanya untuk satu minggu.

Projek ini : Menampal jubur Saipool yang telah bocor kah kah kah




26 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Upah kaji pon sudah RM5 juta??
Wow!!

Upah kaji pon boleh kaya ke anak cucu!
Upah kaji mampu tambah bini sampai maksimum!

Terka, siapa akan dapat?
Kawan UBN, kawan PR atau kawan babas?

Sahabat TT
Asang, zul dan sahring dijemput masuk
Chance dapat terlampau tinggi.

sardindalamtin berkata...

Semalam, Prediden Obama telah membatalkan projek Constellation dan mengarahkan NASA utk menumpukan lebih banyak R&D utk mengurangkan pemanasan global dan penerokaan angkasa lepas jarak jauh.

Projek Constellation adalah projek yg diilhamkan bekas Presiden George W. Bush utk menghantar kembali rakyat AS ke permukaan Bulan.

Tetapi akibat belanja yg terlalu besar, pentadbiran Obama membatalkan projek ini. AS bagaimanapun akan menumpukan 'private sector' utk bersaing dlm mencipta teknologi pengangkutan angkasa lepas yg lebih murah dan mesra alam.

Syarikat-syarikat angkasa lepas akan digalakkan utk menyertai bidang penerokaan angkasa lepas.

Selama ini teknologi angkasa lepas hanya dikuasai oleh kerajaan-kerajaan kuasa besar sahaja. Contohnya perlumbaan ke angkasa lepas lebih kepada kepentingan politik AS utk mengalahkan Soviet Union ketika era Cold War.

Perbelanjaan yg besar terpaksa dibelanjakan oleh pihak agensi kerajaan utk kemajuan teknologi angkasa lepas.

Oleh itu angkasa lepas akan dikapitaliskan agar teknologi yg lebih murah boleh dikormesialkn utk menjadi satu komoditi baru.

Saya harap abang Hisham boleh mengulas tentang isu ini dan bandingkan dengan Program Angkasa Lepas yg pada pandangan saya tidak membawa sebarang faedah kpd rakyat Malaysia.

Abang Hisham boleh rujuk artikel2 & komen2 pembaca di Space.com dan Popular Science.com

Keliwontron berkata...

Cadangan Penampalan Lubang Pungkok Saiful Bocor
..................................

Tarikh Mula : 10 Feb 2010
Tarikh Dijangka Siap : 14 Feb 2010
Tarikh Sebenar Siap : Bergantung kepada mood kontraktor

Jurutera Penuh : Arse-Whole Engineering Anal Limited Sdn Bhd
Arkitek Upahan : Eeee-Ass Design Sdn Bhd

Juruukur Bahan : Anne Nus Material Supply Sdn Bhd

Penaung Projek : Madey Sodomite Seri Perdana Foundation

Anggaran Kos Projek : Bergantung kepada harga pasaran bahan mentah yg di import dari Uruguay dan Argentina

" Satu lagi Projek Barisan Nasional utk kesejahteraan Rakyat "

Tanpa Nama berkata...

Lepas 2 hari kena bantai juboq dia, ayaq mani masih ada? Tak meleleh ka ayaq mani tu masa dia berjalan ke sana- kemari. Si epol tu tak berak ke dalam masa 2 hari tu? setahu aku ayaq mani ni kalau kena ayaq akan rosak dia. Kalau rosak macamana pendakwa boleh dijadikannya bahan bukti...rosak la ujian DNA tu, sbb sample dah tercemar. Takkan jubuq si epol tu kering memanjang? Pelik, Pelik....

Tok Kiyai berkata...

Salam Sham...
Nak pakai kapur plaster ke simen?

Tanpa Nama berkata...

Kalo 1 hari aku tak pi tolet, aku dah nak jadi gila, badan aku dah jadi panas, perut dah nak mengembung, siapa bau kentut aku pun dah pengsan.

Ini, 2 hari tak pi tolet, buh gam kat dalam jubor lagi, pasti bau krolox air mani di tambah bau taik kentut, ntah doktor dapat periksa dengan sempurna ke dak sebab cacing cacing gam dah lemas tanpa oksigen kerana menghidu gas karbon dioksid yang reput dalam tahi.

Amat kasihan kat cacing air mani tapi yang paling memalukan serta menghairankan, yang kena tutuh tu rileks jer, beriya iya pulak bawak semua loyar dan hakim buat pengambaran semula. Malu siapa, malu kat budaya orang kita ler....orang CNN, Mat salleh semua gelak giler !!

Tanpa Nama berkata...

Wow! upah kajian saja sudah untung cover makan minum anak bini dan kroni 7 keturunan... Wow! Sekali lagi... ini untung belum campur side income utk taik Sepol yang meleleh dari jubonya yang boleh dibuat baja organik... Wow! pokcik kayooo...

p/s : nampak gayanya pengumpul taik lembu, ayam dan guano (taik kelawar) tutup kedai lah pasal taik menatang-2 tu dah tak laku utk buat baja... tompok-2 warna kunyit taik Sepol dah take over sbg baja.... tapi lubag jubo tu kena tutup cepat kalau tak mereka-2 yang dapat tender tu rugi besar la woi....

Tanpa Nama berkata...

Gile punye kes.Mcm sial!!X malu ke ari2 dok kuar dlm brita kt tv n anak2 kite pn dok nengok.Abeh sumenye tkeluar dr airmani dlm juboq..Yekkk!!Kotor btol ar brita tv skg ney!Dh la kes men tgkap muat je.Moga Allah jauhkn negara kite ni dr bala..Nauzubillah!

Tanpa Nama berkata...

skarang ni aku tak faham la...cemana lak tu...pancut luar ke atau konspirasi..bila unlce najib ngn mami rosmah nak masuk kandang SAKSI ni!!!!!!!.

baru best...

sembelit berkata...

"Friday, February 5, 2010...
Mohd Saiful Bukhari Azlan memberitahu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini bahawa dia tidak membuang air besar selama dua hari selepas didakwa diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim."

Camne budak CIFU ni blh ingat dia buang air ke tidak 18-19 bulan yg lepas ha???? Kalau aku, bila aku berak 2 bulan lepas pun aku dah tak ingat dah..bontot mamat CIFU ni ada pasang timer/cctv ke?

Tanpa Nama berkata...

Kalau anak saya main tutuh belakang, gerenti dah kena sebat, tak pun terajang kaw kaw.

Nie bapa Seful nie dok ikut mai ikut pi, cam nak publisiti dan cam sedang beri galakan kepada anaknya dengan bangga. Gila punya bapa..kalau anak kena tutuh, ntah nak letak muka kat mana pak ooi....

Tanpa Nama berkata...

"can i fcuk you today..?"

Si Sepul ni dah mcm pelacur la pulak!

Boleh cer nih..!

Tanpa Nama berkata...

Negara ini dok ban filem lucah, adegan sek kena sunting dan peluk cium skit pun kena potong.

Tapi soal main lubang jubor dok buat cerita sensasi pasal air mani, ky jelly, seluar dalam simpanan, perkataan FUCK,.....dan banyak lagi dalam paper, Inikah budaya orang Melayu ???

Anak kecil darjah 2 pun dok tanya apsal orang paper nie dok tulis soal soal yang orang tuanya selalu larang. Paper kita nie memang nak buat cerita ker ??

Ini 1 Malaysia Budaya aper nie ?

tpac berkata...

pe cite bro?30 orang je buat demo kat mesjid wilayah?mungkin sebab lu pun tak gi mesjid jadi korum sume hilangg....

Tanpa Nama berkata...

saifool..your story so unbelievable...keep it up...

memang ini yang kita nak untuk tumbangkan UMNO/BN..

setakat nie pecacai2 UMNO dubuk kunyit mesti terlompat2 macam kera kena belacan..ooopsss...KERA KENA TAIK bila mendengar keterangan saifool..

Kasi dia KY cukup2 dulu saifool.....

next round memang power....tunggu karpal FCUK saifoool lagi best...

Tanpa Nama berkata...

THIS IS THE MOST DISGUSTING AND CONSPIRACY OF THE highest order!!!

The whole world is laughing at Malaysia because of the leaders like Mahathir; Syed Albar; Najib; Muhyiddin; Hishamudin; Rais Yatim blah blah blah..pemimpin Amu Noh!..they have created this show of sodomy.."KEN AI FARQ YU?"..
"I DINT BERAQ 4 2 DES".."MY JUBOH FOOL OF SHIT PLAS AYE MANI" & "AI YUS KYJELLY KOS MAI JUBOH TAIT".

Sinfool punya sial!!! Mudah mudahan jubur kau buruk tidak. dapat berak

Wee Phak Yew berkata...

Haiyaa...,
TT, olang sudah manyak tanya apapasal lu tatak pegi kasi moral supot sama brader Anwar di mahkamah? lu sibuk ka?

Kak Zah berkata...

Apa2 pun kebenaran kadangkala memang pahit..kebenaran juga selalu gerhana, tapi kebenaran tak mungkin padam!

Khun Pana aka johanssm berkata...

Negara Malaysia ialah negara pengeluar kondom yang bermutu dan berquality internation atau world standard (dengan izin)

Soalan: Kenapa Aunti Pet tak mintak saipool pakai kondom setelah tahu bahawa saipool dah di cucok asshole berulang ulang

Soalan tambahan : Adakah kedai 7 eleben dah kehabisan kondom kondom setelah di rampas oleh dr hasan

Saiful berkata...

senor tt,
boleh tanya dia kat court dak..dia ada kentut dak..kentut keluaq taik cirit dak..selalunya bila dah bocor org berak dan kentut selalu..ckp la saya berak 2 hari tak renti2..dan kentut pun berlumba2 keluaq sejak kebelakangan ni..
sapa punya drama ni..arahan sapa ni..penerbit dia sapa ni..saja nak buat jugak la..nal claim insuran jubuq..poodah

hijabul crewz berkata...

salam ziarah...

nakal betol laatuan empunya blo nie...haha...ayat last tu memang ape-ape r....

ade ker patut....
pe2 pon selamat maju jaya n jgn lupa ziarah blog saya : http://hijabulcrewz.blogspot.com/

xmangox berkata...

ekonomi keparat!!

Mohd Fuad berkata...

tak berak 2 hari.... so hari ketiga berak tak? pukul berapa berak? berak kat mana? berapa kilo? warna apa? cair ka keras macam simen? busuk tak? bau petai atau bau bangkai? ada amik gambar taik ko? ..bla...bla

Pacal Yang Hina berkata...

Aku biasa tampal bumbong bocor - Kelas F (fuck) je. Bolih masok?

Tq

Tanpa Nama berkata...

...wakkkka....kantuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...mamak mengaku melayu berdemo di p.pinang....hidup mamak nasik kandakkk...

Tanpa Nama berkata...

UMNO kat United Mamak National Organisation....