Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 25 Mac 2010

BANGKAI INI MENIPU RUPA RUPA NYA




BERAPA BIAWAK INI BELI SEKILO ?




SIVARASA : KPN TIADA IJAZAH UNDANG-UNDANG – malaysiakini

Satu laporan polis dibuat terhadap Ketua Polis Negara, Musa Hassan yang didakwa memberikan pengakuan palsu berhubung kelayakannya pada perbicaraan kes rasuah Anwar Ibrahim pada tahun 1998.

Menurut laporan polis yang dibuat oleh peguam Anwar, R Sivarasa, Musa, pegawai penyiasat dalam kes itu memberitahu mahkamah ketika itu bahawa dia mempunyai ijazah sarjana muda dalam undang-undang.

Bagaimanapun, dalam satu lagi perbicaraan yang membabitkan kes rasuah bekas Pengarah Sisatan Jenayah Perdagangan, Bukit Aman, Ramli Yusuff pada tahun 2009, Musa memberitahu mahkamah dia memiliki “diploma dalam undang-undang dan pengajian pengurusan”.

“KPN telah memberikan kenyataan palsu dengan mengatakan dia memiliki ijazah undang-undang ketika disoal balas dalam kes Anwar, sedangkan hakikatnya dia hanya mempunyai diploma dalam undang-undang,” kata Sivarasa ketika dihubungi

KAH KAH KAH..

woit... BANGKAI BIAWAK RUPA RUPA NYA.... kah kah kah..

kah kah kah.... BANGKAI INI MENIPU RUPA RUPANYA.... kah kah kah..

woit.... TEROKLAAA NEGARA INI... kah kah kah..

kah kah kah.... DULU BANGKAI DATUK BANDAR.... kah kah kah...

kah kah kah... KEMUDIAN BANGKAI ZAMBRY... kah kah kah..

woit.... TAK ADA IJAZAH ... BUAT MACAM MACAM UNKU AZIZ...kah kah kah..

kah kah kah... DUDUK DIAM DIAM.... SENYAP SENYAP..... ORANG TAK TANYA.....kah kah kah



35 ulasan:

Tak Pakai Spender berkata...

agaknya berapa ramai la penjawat awam yg mcm bangkai skrg ni..?
belajar tak mau gaji nak puluh ribu..kepala hotak dia kat lutut rupanya!
tapi yg herannya..org cerdik blh kena tipu?
mungkin bangkai lagi cerdik daripada org yg mengaku cerdik....

Tanpa Nama berkata...

Hoi Mangkuk!

Dia ada ADVANCE Diploma In Law yang setaraf dengan Ijazah!. Dulu UITM pun ada macam tu. Itulah di suruh belajar lari ke Russia, nasib baik le Mahathir ampunkan dapat balik nogori. Kesian ko...

danny berkata...

Kant0i Gak~~aMbik Ko```

Tanpa Nama berkata...

klau mcm nie susah leerrr...
klau aq tau dlu lps abes spm aq apply ketua polis negara leerrr...
biar xder sijil asal ader ilmu turun temurun leeerrr..
nanti sdh jd e2 bastard msuk dlm dia org musti kasi ajar leeerrr...
mcm mna mau baut e2 side income leerrr...
mcm mna mau tunjuk kuasa leerrr...
mcm mna mau kasi mampos rakyat leerrr..
x pyah susah2 pikir mau amek e2 law leeerrr..
kasi hantam saja la lubu...leeerrr...
nanti sdah jd bastard ap mau bikin leeerrr...
ini meleysia xd jenayah ka...leeerrr...
ini melaysia betol2 aman leeerrr...
ini melaysia home sweet home leeerrr...
ini melaysia lombong emas leerrr...
kasi korek la e2 lombong leeerrr...
klau xkorek mne mau dpt e2 emas leeerrr...
lau mau pikir ssh ka...
lagi bleh sapu kasi sapu la...e2 dlam kubur mna ad tya lu blaja mna leerrr...
mna lu pya degree leerrr..
xd tya pyer leeerrr...
x mkn babi sdh baek leeerrr...
kompem e2 kubur pyer soalan xd miss pyeerrr leeerrr...
xd minom air tuak ok leerrr...
hah pertuuiiihhh leeerrr..
ACAB?????lerrrr...

retropyanza@yahoo.com

Khun Pana aka johanssm berkata...

KPN ...Ketua Penyamun Negara..
Rupa rupanya Ketua Penipu Negara
"Musa hasan Tak Boleh dipercayai"-Hakim Mahkamah KK Sabah

Puan Ainon Mohd. berkata...

Ikan membusuk dari kepalanya....

bigfish berkata...

Poning eden dengan pemimpin2 kat Malaysia nih. mana satu yang tulen pun tak tau. Patutlah negara dah tunggang terbalik. Keje nak menipu jo!

mosabit berkata...

apa ader hal bro....ader banyak yg takder kelulusan apa apa boleh jadi jutawan dan billionwan.....

pokoknya mesti ada ilmu ampusakum wal anggokkun.....almukaram umngok minal projekun wal fulusin.....

kah kah kah kah kah.........

Sivakumar berkata...

Tengoklah video Bapa Kemerdekaan Tunku Abdul Rahman memberitahu betapa bahayanya manusia yang bernama Mahathir Mohammad!!!

Tanpa Nama berkata...

Tak tahu apa nak cakap,IGPee sendiri kelentong,pasal dia semua PDRM mendapat kemaluan besar.Siva,hang buang masa buat reportlah,takkanlah polis siasat polis,AaaGee naga komodo pula cop NFA (no futher action).Hishamuddin pun tak berani buang bangkai ini

mamai berkata...

bodoh piang KPN nie rupanya

Tanpa Nama berkata...

Zul nORDIN cuba jawab ni pulak.

"Tertuduh kedua kes pembunuhan wanita Mongolia Altantuya Shaariibuu memberitahu Mahkamah Tinggi Shah Alam bahawa dia adalah sekadar "kambing hitam yang harus dikorbankan" untuk melindungi rancangan dan niat mereka yang tidak berada dalam mahkamah ini untuk menghadapi pertuduhan, kata Koperal Sirul Azhar Umar.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama 03:15,

Sapa yang iktiraf Advance Diploma in Law tu setaraf dengan ijazah?...JPA, SPA aje....Majlis peguam iktiraf tak?....Universiti kat malaysia ni iktiraf tak?...

Itulah...orang suruh berfikir tak mahu...bodek aje pandai...

Ahjamal berkata...

OMG. This 1 Malaysia IGP can cheat then who is going to safeguard the country????? Those that extend his
service must be given 1 week to answer why they did it. A saying goes that to catch a thief is that you must be a thief. Here we have a cheat UMNO boleh.

Tanpa Nama berkata...

Rais.

ko punye tag antaltuya mongolia tu camne? ko antara penyebar.. sejauh mana benda tu betul.. jikalau betul boleh buktikan.. bawak kes ini terus ke mahkamah pasal kenyataan Zulkifli nordin (kulim baru)..

walaupun kita ni freedom.. freedom prang lain pon kena fikirkan jugak jikalau dia tak bersalah.. prinsip tetap kena betul..

Tanpa Nama berkata...

betoi tu.. dah nama diploma tu diploma gak jugak...advance ker tak advance..pedulik haper..

kalau rasa nak setaraf ijazah, ambil la ijazah betoi2..

Tanpa Nama berkata...

Kah kah kah
"penjenayah tetap meninggalkan jejak" satu perkataan yang menjadi asas kepada penyiasatan jenayah.
Kah kah kah
Benar ................... buktinya ada orang menipu dalam mahkamah.
Seorang penipu tidak menipu sekali seumur hidup, bahkan akan menipu berjuta kali...

mudz berkata...

Dari menteri hingga Ke KPN...mesti menipu....dah jadi cara hidup pulak.


Bukan masalah diploma, adv diploma atau ijazah...KPN telah berkeras untuk dapatkan jawatan....jangan lupa jasa KPN mengusung tilam turun naik mahkamah...

Mungkin KPN dilanjut....rahsia dlm tangan beb....tak sambung rahsia bocor.

kgpadangpalang berkata...

Senang je nak tahu, ijazah betul ke tidak.

Tgk sama ada advance diploma tu melayakkan dia menjadi peguambela dan peguamcara (advocate & solicitor) di dalam mahkamah persekutan Malaysia.

Kalau sayarat dia kena ambik CLP dulu, memang sah tak laku.

Sedangkan law degree yang ambik part time kat UM pun dia tak panggil LLB tapi Bachelor of Jurisprudence dan masih kena lulus CLP.....

sakariya berkata...

Orang tak sekolah tipu orang sekolah tinggi.....padan muka Gerombolan!!

tupingera berkata...

Kalau setakat jadi barua, takder ijazah takper.

Tanpa Nama berkata...

Bagaiman si pekak hakim tak siasat lanjut yang depa sudah kena klentong? Hakim kita pun satu hal tak tahu nak prob lagi atai audit lagi apa yang dikatakan oleh seseorang itu, kelulusannya, kredibilitinya. Hai sana tipu sini tipu ehh? Betul kata orang, polis, kehakiman, MP katak dan bomoh pun banyak tipule! Apa sudah jadi bebe? KENA tukar UBNlah! Pilih PR dan kasi can du penggal, tak boleh pakai buang jugalah. Kita tak rasalah apa itu tadbir urus yang baik, suasana demokrasi dan keselesaan hidup bermutu.

MyeaZarra berkata...

ish, dah lama dah tau dia nie ada diploma saja...tak sangka plak ramai yg xtau..wakaka

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...


2010 Mac 25 03:15
--------------------------------

Isham mangkok ka ko yg mangkok..x tau plak wa yg mahathir tuh punya laa power smp leh ampunkan isham..kalo soltan2 raja2 tau mau murka ni..mahathir leh ampunkan Isham...wakakakakaka

Tanpa Nama berkata...

IGP kita ni memang pandai tipu dan buat kerja kelentong, musang betul !!

Tanpa Nama berkata...

advance diploma in law ni diiktiraf oleh mmpj,puas, syabas,plus,kesas,ldp,kerinci link,tnb, telekom,astro,tv3,rtm,alam flora,mpsj,keda,mada,felda,risda,felcra dan last sekali JHEOA........ PASAL TU KEPUTUSAN YANG DIBUAT MACAM GAMPANG..ingat kan pandai tapi bangang rupanya,pasal tu kepala 'teranguk_-anguk' kerana terlampau pandai.

merbok berkata...

apala hangpa nak heran... dah lama dah benda ni... pensyarah universiti pun boleh tipu sijil...tak dak phd kata ada phd!! tapi apa2 pun musa hasan memang tak pandai menipu...alang-alang nak tipu biaq laa sampai org pecaya... aku cadangkan musa hasan ambik diploma kat pusat kebudayaan UM.. jadi pelakon teater.. err.. kalau diploma ni pun dia tipu jugak tak tau laaa.. baik mampus ja senang!

Keliwontron berkata...

Sepatutnya dah tahap jadik KPN tu kenalah ada paling kurang Masters .... zaman2 dulu kan ... takkan anak buah lagi qualified dari boss ...tapi Musang Hassang nie semua org tau dia naik sebab dia usung tilam kes DSAI mmg markah penuh 10.0 utk gaya, artistic style dan teknikal ... dia punya gaya landing tepat dan kemas hahaha .... isu kelentong dalam mahkamah ini bukan perkara baru dah kat M'sia , hakim pun kelentong , AG suka 'cong' Menteri Kontol kaki bohong , PM pun kepala penipu so dah tak heran lagi ... KPN pun hanya tumpang semangkuk ... cari makan beb ... nanti dah rasa nak taubat contact Tabung Haji book flight pegi Mekah .... Jakim boleh percepatkan permohonan Musang Hassang .... ditanggung HALRES ...Halal & Beres

cassa berkata...

KAH KAH KAH
ABES LAAA..
LINGKUP!
TELONGKOP!
MENGGOGOP!
MALAYSIA..

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
ABES SUME PEKUNG DA TERBONGKAR

*Ahli Sunnah Wal Jamaah takda satu sijil hape pun. oke je. sibuk nak kejar sijil. ini bukan soal sijil, ini soal menipu! itu pun tak reti-reti..memang sah ada MEMBODEK kat sini..kah kah kah bodoh!

Tanpa Nama berkata...

Apa nak heran kawan, opis aku Engineer pun takdak Diploma atau Degree. Ini kompeni swasta bisnes billion woo.

Aku tengah tunggu depa nak promote tukang kebun kami menjadi Plant Manager nanti...hahahaha

Inilah perkara yang best bila amik orang Malaysia atau Asia yang handle kompeni besar. Dia suka jadi jaguh kampung. Patut la kita masih dalam kelas ketiga lagi.

Tanpa Nama berkata...

memang betul ape yg kawan2 sume cakap ni. kat negara ni sekarang tak yah penat2 belajar 3/4 tahun nak dapatkan ijazah. bayar je lepas 6 bulan dapat ijazah siap first class honours lagi. taklama lepas tu boleh buat master pulak.

eleehh..apa nak heran. aku baru dapat info ada sorang menantu tycoon melayu kat malaysia ni tengah buat master . tekejut beruk aku. 3 tahun dulu tak dengar pon cerita dia buat degree tup tup dah buat master! hebat wei.. mesti tahun depan aku dengar dia dah buat phD pulak. Perrgghhh!! tabik spring la macam ni! dah tu buat phD 1 tahun je!

Krahhkah kah kahhhh.. melesia BOLEH!

boleh, boleh BLAHH!

Tanpa Nama berkata...

KENCINGG banyak lah!!

Kencing tak abis abis!!

Tanpa Nama berkata...

Kah..kah.kah..
PR dah goyang. Tu pasal isu ADVANCE Diploma ni pun nak di spin jugak. Nak alih perhatian ke?
Good try. Hehehe.

Skrg ni jgn buang masa 'menyuluh yg terang'. Baik korang fikir mcm mana nak jwb 'habuan menggongcang iman' yg CIFUT janji nak bagi tu.

Jgn lupa tolong fikirkan jugak mcm mana nak spin isu cobaan rasuah ahli parlimen BN masa kempen 916 tu.

Hahahaha.... (muka sudah merah ker?)

Tanpa Nama berkata...

IGP Musang sudah ke Jumaat hari ini???? Kah kah tipu siapa????

Tanpa Nama berkata...

Ha ha ha, kantoi ko musang, what goes around comes around...macam tilam yang ko suka usung tu, alih2 pusing hempap muko setakat adbans diploma ngko tu, wakakakaka! Bodopiang rupanya igp (not!) meleyzia ni.. dak dak bleh minta kojo sekuriti gad dak kat apco weld?
minta la musang, ko jaga pintu lip ka, pintu jamban ka time yahudi tu suma berak ko bagi tisu lap. Wakakakaka...bikin malu je la wei...

Ni musang hoi, dan sebenarnya tarap IGP nan persada meleysia ni adalah kurang sikit dari A-Level. Takdanya setaraf ngan Ijazah hoi mangkuk Tanpa Nama 2010 Macm 25, 03:15!

Baca bagus2 dek non:

Advanced Diploma:
(http://www.qcda.gov.uk/25237.aspx)
The Advanced Diploma, a level 3 qualification, provides the basis for progression to higher and further education, and to employment with training. It requires 1,080 guided learning hours (GLH), and is equivalent, in terms of UCAS points, to three and one-half A levels. The Advanced Diploma includes principal learning that is sector- and subject-related. It requires level 2 functional skills in English, mathematics and information and communication technology, and provides the essential personal, learning and thinking skills needed to progress in education, training and employment. An Advanced Diploma can be completed as a two-year full-time programme. The Advanced Diploma components are, for each line of learning, as follows:

* principal learning (set at 540 GLH, of which a minimum of 270 GLH must be applied learning)
* generic leaning (set at 180 GLH)
* additional and specialist learning (set at 360 GLH as a minimum).

Ha ha ha, ader la beberapa point A-Level jer...Dek mangkuk 03:15, A-Level tara serupa Ijazah ya, tak caya gi tanya jibby. Patutla negara rosak bukan main, anak2 hilang, pedopail beleluasa, dan ntah hapa2 bajingan lagi. kutua pulis negara ropanya takdak IDEA nak jaga negara. Otak kecik benar la katakan, setakat idea usung tilam adalah...

lepas ni ukm uitm upu tv3 risda perkasa bla bla bla, mesti nak bagi mangkok ni ijazah 'kehormat', wakakakaka!