Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 27 April 2010

APCO MULA MENGGANAS !





RAYUAN SEORANG IBU






JANGAN LAPOR YANG BUKAN BUKAN - IBU AMINULRASHID
- mkini

Ibu kepada pelajar berusia 15 tahun, Aminulrasyid Amzah, yang mati ditembak polis awal pagi semalam, meminta polis menyiasat kes kematian anaknya dengan telus bagi "mencari keadilan".

Ibu kepada pelajar berusia 15 tahun, Aminulrasyid Amzah, yang mati ditembak polis awal pagi semalam, meminta polis menyiasat kes kematian anaknya dengan telus bagi "mencari keadilan".

12 ulasan:

Bigfish berkata...

Dengar cerita polis yang bertanggung jawab kena gantung kerja tapi siasatan yang telus masih perlu untuk menghilangkan keraguan orang ramai.

Tanpa Nama berkata...

takziah buat ibu dan keluarga aminulrashid, kepada ibu, bersabar lah bu, semoga keadilan akan memihak arwah aminulrashid..

Tanpa Nama berkata...

"....polis bukan saja menyiasat kes kematian anaknya ........kata IBU AMINULRASHID ".
Sebenarnya PDRM mesti menyiasat semua kes-kes kematian anak-anak muda dengan telus juga bagi "mencari keadilan".


Police and your basic rights
1. POLICE STOP YOU

1.1 Not in uniform, ask for identification

Say: “Please, show me your Police authority card”.

1.2 Police authority card

Red colour: Suspended Police Officer. He has no authority to do anything to you. Walk away.........................................................................(Read more )

http://ckcounterpunch.wordpress.com/2009/07/30/police-and-your-basic-rights/

Tanpa Nama berkata...

mau cari keadilan????? tapi kat prk ulu selangor mereka dah tolak, tunggula nanti prk kat s.alam kalau betul nakkan keadilan.... pangkah 3 kali kat kotak yang berkenaan!!

Tanpa Nama berkata...

Sama2 kita sedekah al-fatihah buat mangsa...mudah2an rohnya bersama dgn orang yg diredhai...

bukannya membuat fitnah...or andaian...

Tanpa Nama berkata...

kah...kah...kah...sedihnya tengok makcik ni...

suruh penjahat, perompak dan penyamun memberikan keadilan kepadanya...kah...kah...kah...

kalo repot polis sekalipun...mereka akan pulas, pusing dan belit fakta punya...

alasan mudah untuk membunuh orang...pengganas, pencuri, penjenayah berbahaya, lari dari polis, polis ligan tak dapat...hatta sebatang pensel pun, ia adalah senjata berbahaya...

mari kita lihat apa kesudahannya...happy ending punyer, kenapa? tak percaya? mesti kes ni akan selesai pada tahun 2020, itupun kalau paling cepat...

HajiKepalaLembu berkata...

banyak dah berlaku. polis era musta hessan ni pelik2. PELAPOR DISIASAT. TUNANG KEPADA ORG YG DICAMPAK YG DISIASAT. ORG YANG KENA TEMBAK DISIASAT. YG LEBAM MATA KENA SIASAT. YG NI PUN LAST-LAST IBU AMINURASHID YG KENA SIASAT. TENGOK JAK NANTI

Tanpa Nama berkata...

bukan fitnah, bukan andaian... tetapi kenyataan

Tanpa Nama berkata...

keadilan? oleh polis raja di malaysia??? Dream on dude!!! Mati katak aje mamat tu...



gibuk kembali

Tanpa Nama berkata...

tak sangka ramai buat dosa kering kat sini...dok kutuk2 org...dok kutuk pemberi komen lain...

tahniah! ntah bila la nak minta ampun dan maaf dari semua tu...

sebab tu ada org pesan, jgn baca blog coz terdedah byk benda tak elok...termasuk mengutuk mencaci menghina...

tp sape2 kena kutuk, jgn risau korang bole dpt saham di akhirat nanti...as long as bole claim kat padang masyar...nauzubillah...

pisau belati berkata...

Sori le Kak. Polis adalah barua Kerajaan Umngok-BN. Takkan Umngok-BN nak biarkan polis dihentam rakyat! Kalau buat report pun, report kat polis juga! Lepas tu nak bawa ke mahkamah! Tok akim mahkamah pun barua dia juga!
Nanti semua hujah Akak dikatakan "tak releven, tak releven"! Akhirnya buang kes je!!!

Tanpa Nama berkata...

@ Tanpa Nama 2010 April 28 02:07

Woit, nko ni baru balik masjid ka? Sudahlah, pergi beribadat banyak2 dan mintaklah syurga banyak2... jangan kacau kami nak berkomen kat sini.

Baca blog ni cuma buat dosa kering saja. Ko pergi sana cuci semua dosa2 ko, dosa2 adik berdaik anak pinak ko tu dulu... kendian bila dan suci macam breeze, jengok balik blog dan ulang semula pergi beribadat kat masjid dan mencuci dosa lu dahulu.

Tu dia la, ada akai, tak mau pikir...orang soh mengaji, pergi main jer tau... isu2 masyarakat tak mau prihatin dan pk. Ada juga manusia cenggini kat sini.