Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 29 Mei 2010

LAGI PANTAI CINTA BERAHI




MAKAN TENGAH HARI DENGAN NASI KERABU


pantai cinta berahi sedang di pukul ombak
laut china selatan. hakisan sedang berlaku.
tembok tembok batu sedang terpasang.

tahu kenapa nama pantai ini pantai cinta berahi?

desiran ombak ini adalah bunyi nafas
yang penuh keberahian - inilah sejarahnya
justeru anak anak muda wajib diingatan bahawa
pantai cinta bearhai memiliki sejarahnya sendiri.

kalau membaca nobel erotik dalam tulisan jawi maka
kita akan bertemu dengan pantai cinta berahi. ini
wajah kota bahru. kita akan bertemu dengan biaritz park.
ini juga wajah kota bahru. Kita juga akan
bertemu dengan kapak kecil - cari dan nikmatilah
naratif ini untuk mengertahui betapa berahinya
sejarah kelantan.

masih cuba mengesan dimana sebenarnya tapak biaritz park.

untuk yang tidak tahu biritiz ialah nama pantai di selatan peranchis
di sempadan utara sepanyol. disebelah saint jean de luc.
biaritz adalah wilayah basque dalam negara peranchia. biaritz
adalah wilayah tempat peranginan orang orang kaya dipantai
yang menghadap selatan ingeris.

satu ketika dulu biaritz park kota baru adalah tempat
bertemu dan berkenalan dengan cik mek molek.

singgah disebuah kedai tua tidak jauh dari pantai cinta berahi.
sekali lagi makan nasi kerabu yang ada ikan goreng berbalut tepong
dan telor masih. enak enak enak.

NOTA :
masih mencari itik serati
masih mencari laksa belut


lupakan cik mek molek kerana
itik serati lebih menarik kah kah kah.

14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

itik serati tidak akan dipandang
bila terjumpa dengan itik gembo-gembo
kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

asyik2 make nasi kerabu jah!.. nasi dage tak try ko, nasi tupe pun sedak jugok abe hise wei!

peningPILkuda berkata...

kah kah kah!
brother isyam,
selamat dtg ke KELANTAN!
kalau make nasi kerabu,
jange lupa beli etak,
tak sah nasi kerabu tanpa etak.

kah kah kah!
kita jupa lepah ni,
kawe ni supa demo,
otak gila-gila sikit,

Mesoul Bin Safie berkata...

untuk Gulai serati terbaik di Kelantan sila ke Chabang Tiga Geting Tumpat (25 kilometer dari kota bahru, berdekatan Pekan Pengkalan Kubur dan pekan Takbai)

Tanya Kedai Mek Limah Brehim.
Jamin enak. Rugi kalau tak pergi.

Tanpa Nama berkata...

moga2 jumpa jodoh kat pantai cinta berahi
org kata kat situ awek cun
kehkehkehkeh

jangan lencong ke hadyai haaa!

Azlan Shah berkata...

welcome to kelantan...

Tanpa Nama berkata...

bro isham ada di kelantan? nk bagi suggestion kalau nak makan gulai kawah, gulai ayam kampung, dan gulai itik serati yg best. ada satu restoren di jalan pekeliling, restoren gulai ayam kampung ke apa namanya, ingat2 lupa sebab dah lama tak balik kb. jgn lupa try ye bro.

Lang berkata...

kalau tak jumpa itik serati... katak pedati ada jumpa tak?... spy de jumpa tak?

Orkid Desa berkata...

selamat dtg ke KELANTAN...

jgn lupe gak mkn roti canai gear box kat jln kuala krai dpn lee motor...

lg, mkn nasi ulam kat kg kraf..

hehehe..

Tanpa Nama berkata...

cuba try kue akok norma best abe hise ...mat sabu ada jupo ko abe hise? kah..kah...kahhh

Nik Bahrum Bin Nik Abdullah berkata...

Nak tengok tapak lama Biaritz Park, pergilah ke KB Mall sekarang.

Tanpa Nama berkata...

Itu nama pantai jaman dulu2 la bang
skang dah tukau nama
pantai cahaya bulan.....

kalau sempat pi la candat sotong skali
dengar kabau sotong tengak galak
letak kail, sambar.
letak kail, sambar.

bukan sejengkal panjang bang
sekaki panjang!!
paling kurang 3 ekor 1 kilo
kalu nasib baik 2 kaki panjang!!
sekor dah sekilo

errrrrrr!!
orang kata laa....

dariana berkata...

menyambut tetamu PKR:

SAJAK NEGERI DI BAWAH BULAN

Tanah anugerah hujan tropika
bersempadan segenting di utara
wilayah bertuah hijau menawan

Pantai cahaya bulan sejahtera
daratannya dipupuk angin aman,
anak negeri diajar ingatkan Tuhan

Darul-Naim menyata nikmat sentiasa
si kijang berjinak bebas di taman iman

Nyanyi wau bulan teraju tiga
teraju Iman
teraju Islam
teraju Ihsan
hakikat ibadat dan muamalat
hidup selamat nikmat dunia akhirat

Kita mahu jadi umat terbaik
keluar menemui manusia lain
menyuruh mereka kepada makruf
mencegah mereka berbuat munkar
memohon Allah membuka hati setiap tamu
ampunilah, sungguh mereka masih tidak tahu.


jalan Hospital,KB
*PCB bukan lagi Pantai Cinta Berahi.. dah jadi Pantai Cahaya Bulan

Tanpa Nama berkata...

Mari mache baru jumpa serati, berahi benar dgn serati.