Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 21 Mei 2010

PEJUANG INDIA TULEN




WASPADA BABI MENYAMAR SEBAGAI KAMBING





SAMY PECAT MUGILAN
- mStar

Timbalan Ketua Pemuda MIC, V. Mugilan telah dipecat dari parti kerana menentang pucuk pimpinan dan Barisan Nasional, kata sumber terdekat MIC semalam.

Pegawai itu mendakwa, Presiden MIC, . Samy Vellu telah menggunakan kuasa yang ada seperti yang termaktub dalam Perlembagaan parti telah menandatangani surat pemecatan Mugilan.

Di bawah artikel 61.2 perlembagaan parti, Presiden dan Timbalannya boleh memecat mana-mana ahli yang bercakap untuk kepentingan diri dan bertindak membelakangkan parti.

Tambah sumber itu, surat tersebut telah pun diserahkan kepada Mugilan petang semalam.
Menurutnya, Samy telah berbincang dengan Palanivel mengenai tindakan Mugilan yang mengkritik Presiden parti itu kelmarin.

KAH KAH KAH…

woit… INI CUKUP TEPAT… kah kah kah..

kah kah kah… SATU TINDAKAN YANG BIJAK…. kah kah kah…

kah kah kah… BUANG CEPAT CEPAT….NANTI JADI BARAH…. kah kah kah..

woit… MUGILAN INI NAMA DIA SEBENAR IALAH ABDUL MUGILAN…. kah kah kah..

kah kah kah… DIA MENYAMAR MENJADI AHLI MIC….DIA AHLI APNO…kah kah kah…

kah kah kah... ITU PASAL APNO NAK CALON KAN DI HULU SELANGOR...kah kah kah..

7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

abdul mugilan al haj ke bro,huhuhuhuhuhu

Tanpa Nama berkata...

Gambar betul ke teknik photoshop je tu?

kingkonglee69 berkata...

hai hicyam,.. ini skrip teater gua tulis, lu kasi edit, klau ho liaw lu pentaskan di kakilima Brieckfield;

AH KUA : Hey Sami, apa lagi tunggu, sapa lagi mau jumpa sama lu?
SAMMI: Saya tunggu meenaci & tambi pune'
AH KUA : Apa pasal lu tunggu itu tambi?
SAMMI: Tambi2 tu suma tarak guna, bila saya benkrap mau hantam sama saya. Lepas tu saya minum todi banyak2 - siang malam kat kedai todi
AH KUA: Apa nama itu tambi cibai?
SAMMI : Cit, Mugilan, poorah yyilek, itu tambi ramai saya boleh jaga, tapi tambi ramai tarak boleh jaga boleh jaga saya sorang...
AH KUA: Apa macam lu sorang ada, Sami?
SAMMI : Saya tadak percaya itu suma tambi2. Itu saja saya ada hingat, ini nasib kita tadak boleh tentu...

SEMANTIC / TERMINOLOGY "SAMMY/i "
Sammi: Perkataan ini adalah gantinama bermakna orang yang selalu menyalahkan orang lain di atas kesalahan dirinya. Sila ambil perhatian - sammi di sini dieja dengan dua ‘m’. Sami satu ‘m’ bermakna insan suci dari agama Hindu atau Buddha. Contoh ayat:

"Nandi ialah seorang penjual tiket wayang dari Sentul yang selalu pulang mabuk. Pada suatu malam dalam kemabukan dia telah memukul isteri dan anaknya. Esoknya apabila Nandi sedar dia terus mensammi tuhan kerana isteri dan anaknya telah mati. Apabila jiran datang untuk menangkap Nandi, dia bersammi lagi dengan menjerit- ‘act of god, act of god’. Dalam keadaan yang tegang ini Nandi telah ..."(Hishamudin Rais).

Tanpa Nama berkata...

kah..kah..puak2 yg suruh samy resign ni diorang nak bawa MIC keluar dari BN sbb mangkok tua ni ada lagi tu yg susah sangat tu...

Non-Excremental Individual berkata...

bagus2! Hidup Samy Vellu! teruslah lekat pd kerusi kuasa sampai reput

Tanpa Nama berkata...

1. Samy's favorite quote on national television:

"Toll naik sikit, manyak marah saya. You ingat semua ini toll saya punya bapa punya kah!"

2. During the water crisis:

"semua orang diminta jangan membuang aiyerr..!"

3. Regarding social problems:

"..orang2 muda sekarang banyak hisap dada.."

Lang berkata...

hoi... lu org tarak paham ka?... saya kata nanti... nantila... sikit time kasila sama saya.... saya sudah banyak tabur itu jasa sama ini kaum india... kalu saya mau pigi... saya pigi la... lu org jangan tunjuk jalan keluar... itu tuhan saja boleh tunjuk...

dei.. chit!!!.. saya sudah nampak itu tuhan ada tunjuk... tuhan ada kasi tau sama saya, saya musti turus sini duduk sebab mati ada lammmmmaaaa lagi... sorry thambiii...