Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 26 Jun 2010

40 PENYAMUN BARU DATANG




MAT MONGOL DAN 40 PENYAMUN BARU DATANG




FELDA HILANG RM8 BILION BUKANNYA TM2.7 BILION
– harakah daily

KUALA LUMPUR, 25 Jun: Husam Musa mendakwa, rezab tunai Felda telah susut sebanyak RM8 bilion sejak diambil alih Najib Razak bukannya 2.7 bilion sebagaimana didakwa Ahmad Maslan.

Ini kerana, susut rezab bukannya jumlah yang ada pada tahun 2004 tolak jumlah yang ada sekarang kerana dalam tempoh tersebut Felda mempunyai pendapatan dan ia hilang bersama dengan kemersosotan yang berlaku.

Husam yang juga Exco pembangunan ekonomi Kelantan itu berhujjah:

a. Baki pada akhir 2009 - RM 1.35 billion.
b. Baki pada akhir 2004 - RM 4.08 billion.

"Antara tempoh 2004 sehingga 2009, adakah Felda tidak menerima apa-apa pembayaran? Semua ladang Felda tak ada hasil dalam tempoh lima tahun itu? Satu sen pun tak masuk?" soalnya.

Menurut Husam, kenyataan Ahmad Maslan seakan antara 2005 hingga 2009, Felda langsung tidak menerima sebarang wang dan wang berbaki hanya apa yang dibelanjakan dari rezab terkumpul sehingga 2004 tadi.

Jumlah ini, kata Husam, perlu dicampur dengan baki 2004. Bila dicampur dengan baki 2004, jumlahnya ialah RM 9.28 billion!

Baki 2004 - 4.08 billion
Masuk 2005 - 2009 - 5.2 billion
Jumlah - 9.28 billion

"Ini bermakna wang yang susut lebih dari RM 2.78 billion kerana jumlah semua rezab tunai Felda bersekali dengan baki 2004 ialah RM 9.28 billion ditolak dengan baki yang tinggal sehingga 2009 ialah RM 1.35 billion (RM 9.28 b tolak RM 1.35 b = RM 7.9 menjadikan jumlah sebenar yang telah susut dalam tempoh lima tahun ini ialah menghampiri RM8 billion!" tegas Husam dalam blognya.

KAH KAH KAH…

nota:
mahafiraun ambil duit kwsp
mahfiraun ambil duit tabung haji
mahafiraun ambil advance duit minyak

mahafiraun nak roboh stadium merdeka

mat mongol ambil duit petronas
mat mongol ambil duit felda
mat mongol ambil duit negara

mat mongol nak roboh lapangan terbang tudm
mat mongol nak roboh penjara pudu
mat mongol nak roboh istana
mat mongol nak roboh parlimen

stadium jamin sudah roboh
mahkamah jamin sudah roboh

habis duit negara tapi
masih ada lagi melayu yang tak sedar diri
ada yang nak masuk jadi penyamun tarbus baru kah kah kah


9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Penyamun besar adalah
Mamak Kutty
Mat Ngantuk
Mat Mongol
Berok Kari
Penyapu Toyol
Perkosa Katak Ali
444..APNO-BN

"Penyamun seumurnya penyamun"
"a Theft always a theft"


Bangkit-lah anak-anak bangsa Malaysia


The Great Dictator - speech
It is applicable to today. It is timeless. He speaks against evil.
They all commit crimes against humanity.

http://www.youtube.com/watch?v=5IvPIWzQcUY&feature=related

pas pis pus g mampus ler... berkata...

haa..elok lah tu penyamun join penyangak...ketua penyamun mana....tengah cari hadis boleh ke tak masuk umno...bidaah hasanah kot...

Saiful berkata...

ada org kata i you cannot fight them , join them..u helpme..i help u..jika benar 40 ulama ni boleh ubah apno satu malaysia..syabas..ayuh mulakan..suruh 40 ulama2 ni buat syarat ..ceramah umno..ahli mt umno..baca doa qunut sebelum cersmah..surh yg belum bayar zakat bayar zakat..surun ep2 ni balik kerukum islam yg betui2..ayuh2..saya bukan ulama2 ni..saya teringin juga2 nak tgk apno kembali kedlm islam..islam dan politik adalah satu..boleh kah ulama2 ni ubah polisi apno..kalau berjaya..kiat ada dua parti islam yahooo.itu sudah bagus..apco mesti lari..kanan ada pas..kiri ada apno..berapa masa ulam2 40 ni nak mula kerja...gaji epa ni sapa bayaq..setakat jadi ahli biasa..dah berlambak ulama2 ada..pal aji..mak aji..satu soalan depa2 betui2 ka ulama2..mcm mana nak jadi ulama..tt tahu cara nak apply jawatan ni..kita tgk..

mi-phg berkata...

ALLAH ITU MAHA KAYA DAN BIJAKSANA,
PUAK PUAK NI DALAM KULIAH DI MESJID SELALU HINA ULAMAK MUKTABAR SPT IMAM SYAFIE, IMAM GHAZALI SEKARANG TIBA GILIRAN MEREKA PULA ALLAH HINA MEREKA DIDUNIA MASA MEREKA MASIH HIDUP DENGAN MASUK DALAM TONG TAHIK UNTUK MEMBERSIHKAN TONG. SEDANGKAN MEREKA HINA ULAMAK YG SUDAH TIADA..

amno amnu amni g mampos ler berkata...

Husam ni mulut lia memang manyak selipar!

Oii Husam!
Lu kena tau maaa
Lu kila ikut ilmu hisab/ matematik, itu pasat 8 bilien
Majlan kila ikut PPSMI, itu pasat 4 bilien
Misti ala beza maaa
Itu pasat kilajaan kasi belaja PPSMI maaa
ini kes majlan kila masa PPSMI ala lagi maaa

kalu lu kila sama jawapan majlan kila jugak, itu kilajaan talak buat PPSMI maaa
Ini majlan kila ikut PPSMI manyak sinang, manyak lingkas maaa
hati pun manyak sinang maaa
peeee mmmmmmmm pun manyak sinang

tapi wa talak sinang
wa pakai ilmu hisab lagi maaa
wa talak suka PPSMI
wa talak suka sinang sinang
wa kila pakai campua lagi maaa

Tanpa Nama berkata...

8 billion susut, memang tepat, khabar angin dan cakap-cakap dari orang dalam FELDA sendiri pada tahun 2008 lagi nampaknya menunjukan kebenarannya pada hari ini. Staf FELDA yang terlibat semasa PRU ke 12 dengar khabarnya dapat special bonus pada tahun tersebut. Wallahualam, ALLAH maha mengetahui segala-galanya.

Lang berkata...

tak kiro bapo billion... yg belaku skrg ni.. sana sini duit mula susut.. rugi sana sini... sebab?.. mereka saja tau... busines rugi ke... songlap ke... hanya mereka saja tau.

Tanpa Nama berkata...

Apek 13.26

Lu talak sinang
wa pun talak sinang
wa talak sinang cibab juli bola sulah kasi stop
itu hali lia sulah kasi juli
itu hali lia suluh wa amik juli
ini hali sulah stop juli
wa labo sulah manyak
ini hali wa sulah lugi
wa sulah manyak lugi
manyak manyak lugi
wa talak sinang hati
wa hati talak sinang

-wa apek tongkang

Tanpa Nama berkata...

HISHAMUDIN RAIS......
Busuk tersangatlah busuk nya....
Busuk bukannya bangkai.....
Busuk bukannya kentut.....
Busuk bukannya telor temelang....
Busuk bukannya loji najis....
Busuk bukannya Jamban angkut....
Busuk bukannya Apa......
Cuma busuknya adalah HATI BUSUK HISHAMUDIN RAIS..