Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 16 Julai 2010

BERITA BARU MASUK





SURAT KEMENTERIAN SUKAN MALAYSIA TELAH SAMPAI KE IBU PEJABAT FIFA





nota:
surat ini sampai pada jam tiga petang waktu greenwich
nasib baik sampai lepas waktu makan tengah hari
sempat satu pejabat fifa ketawa kah kah kah

19 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Negara mana lagi yang rakyatnya mampu berhutang beli kereta lebih 40 ribu dan kata kereta tu murah sebenarnya?

Kat mana lagi campuran air panas,ais,sedikit susu dan teh recycle 10 kali beserta upah untuk mencampurkan semua tu diterima oleh masyarakat untuk dijual RM1.80?

Pekerja KFC kerja pun RM3.50 sejam,baik ko jual air.Jual 3 gelas dah sama macam ko kerja sejam siap untung lagi.Kat mana lagi kerajaan buang subsisdi dengan alasan takut kerajaan rugi minyak kena seludup?

Kalau takut minyak kena seludup dekat sempadan buat la pagar batu tinggi-tinggi tutup sungai kat Rantau Panjang tu.Bukan kurang subsidi...


SATU!
MALAYSIA!
SATU!
MALAYSIA!


Terima kasih!

Orang Kedah,sila pangkah BN semula!

AMINA..MINA...EH...EH..
WAKA..WAKA...EH...EHH..

WAKAKAKAKAKKAKAKAKAKKA

umar al khattab berkata...

kah kah kah

apa la kau ni pakcik TT
woit....aku tak habess ketawa lagi kau dah bagi aku ketawa lagi

kau lah penceria di petang hari kah kah kah kah kah nanti ada masa lapang aku belanja pakcik makan tengahari lauk sambal petai kah kah kah

kita ketawa. pegawai FIFA pun ketawa. mereka sedang mengumpat;

1) habis mati+cedera mana-mana game yang tak bernasib baik, stadium runtuh

2) FIFA taknak terlibat dalam skandal komisen buat stadium

3) warga mongolia akan boikot piala dunia anjuran malaysia kerana data kemasukan mereka dalam imegresen akan dipadamkan

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH ketawa!

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah.....
buat stadium pun runtuh ada hati nak jadi host...

kah kah kah....

itulah satu cara malaysia nak masuk world cup cara bacul.. tak gitu raja gopal...

if dreams come true..... masyuk... masyukk.. masyukkkkkkkkkkk



-sekupang dua-

Tanpa Nama berkata...

Dahlah dalam kedudukan corok di dunia, kalu dapat menganjurkan Piala Dunia, tak perlu lalui saringan kelayakan kerana meng'host' tetapi pada pusingan pertama Gahan nati pukul Malaysia 20-0, diikuti Sepanyol, 18-0 dan mungkin Korea Utara sumbat 11-0 kepada negara 'Malaysia Boleh' dan Persatuan Bolasepak Malaysia boleh jerik 'MALAYSIA BOLEH' dan pemimpin bola kita berkata "kita adalah fighter! menengelamkan vuvuvela, dan Malaysia terus jadi bahan gelak bangggang bagi abad ini kerana boleh kalah dengan Laos tapi boleh meng'host' Piala Dunia. - Kemuncak kartun dari Malaysia dan otak kreatif Zunar pun terkeluar! Kartun, Kartun.....kartun. Tak tahu MALU Malaysia

CYC berkata...

World Cup untuk permainan guli, bukan bolasepak. Jangan dikelirukan oleh Sabri berbuih ini. Jahat sangat, Buat kami gembira sangat.

rattlehead berkata...

ni mesti idea bik mama nak jadi world cup host....giler ke weiiii....fulus tgh kering nak jadi host....menatang!!!!!

SUKOM 98 pun dah buat Malaysia senak....Bloody Moron!!!!

Tanpa Nama berkata...

TT

hm masa mesia host pila dunia.. gua jamin hari2 gua tak tidok dan tak mis game yang mesia main...

Fulllamaaaakkk.. gooooooooooooooooool mesia jadi juara piala dunia??????

mesia..mesia camtu le cara nak join piala dunia.. jadi penganjur..

saja ngancok wak, macam gampang

Yop Peghak

Tanpa Nama berkata...

PM's Office to editors:
Taboo to say 'price hike'Jul 16, 10 3:34PM EXCLUSIVE

Editors were requested to use 'upward price adjustment' or 'subsidy rationalisation' to reduce public outcry

bodoh punya najib...kau pusing cakap ikut mana pon harga tak turun jugak!

Tanpa Nama berkata...

SALAM,

KAN DAH TERBUKTI...

'RAKYAT DI DAHULUKENAKAN, (5 DALAM 1 TUUUU!)

PECACAI DI UTAMAKAN'...

...TERSENGIH-SENGIH SAMPAI KE TELINGA DAN GELAK KETAWA SAKAN LAH SEMUA PECACAI-PECACAI UMNONGOK & BE END, DAPAT FULUS MULUS...

NI SEMUA UNTUK PILIHANRAYA KE-13 NANTI NIH...

TEMPAH-GANTUNG POSTER, KEMPEN CERAMAH, DUIT KOPI, U HELP ME, I HELP U, BELANJA UNDI PAK CIK MAK CIK FELDA, JENTERA BN XDER FULUS XJALAN...
RAKYAT TERPAKSA BAYAR SEGALA SALAHURUS EKONOMI NEGARA-STADIUM RUNTUH, MASJID RUNTUH, BALAK CURI, GULA SELUDUP, PKFZ, WANG EHSAN (ROMPAK DUIT ROYALTI), APCO-UMCO-ASIASOFT 77 JUTA, SAMAN EKOR, RASUAH POLITIK UMCO, JUDI BOLA SEPAK 1 MALAYSIA, SPORTS TOTO, MAGNUM, GENTING, BLA BLA BLA BANYAK SANGAT...50 TAHUN LEBIH MEMERINTAH...MESTILAH BANYAK.

Tanpa Nama berkata...

fifa dapat surat dari sab-buih-ree lepas makan tengahari??
habis satu ofis satu bangunan fifa tu busuk dek muntah terlebih gelak wakawakawakakakaka!

tapi sebab fifa sakit hati amat sangat sebab surat permohonan sab-buih-ree tu telah membuatkan diaorang muntah2 dan sia2 je makan tengahari siput lemak cili api yang cukup eksotik lagi lazat, maka fifa pun bercadang untuk balasdendam dgn cara memalukan sab-buih-ree dan 1malaysia: layan permintaan si-buih dan lantik malaysia tuanrumah world cup

masa tu nanti si-buih sebagai menteri sebijik bola punya la gumbira teramat sangat dgn bangga tahap melantun2 tingginya macam bola jabulani di padang johannesburg yg tinggi berbanding aras laut... lalu dia pun berdiskusi dengan jemaah menteri:
kita dah dilantik jadi tuanrumah world cup, satu sejarah! jadi kita kena cepat bina stadium2 baru yg besar, kukuh, dan tak runtuh! tapi macamana kita nak dapat duit?

menteri gula tepung & minyak jawab dengan muka selamba:
tarik subsidi gula, tepung & minyak dari rakyat, ambiklah duit tu bayar kontraktor!

1malaysia boleh - campak semua menteri2 bangang lagi cilako ni masuk dalam kapalselam kd tun tuya yg tak boleh menyelam tu lepas tu kasi c4 bagi dan2 tu gak menyelam terus takyah timbul2 bagi menyusah rakyat nak maintain lagi!

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)

Tanpa Nama berkata...

Tak mengundi (atau sengaja buat undi rosak) itu bukan maksudnya anda neutral, tapi itu maksudnya anda tidak menjalankan tanggungjawab kepada negara... Pasal kononnya pembangkang sama sahaja dengan BN, cukup lah di jawab dengan kata-kata Saidina Umar Al-Khatthab r.a - “Orang yang berakal itu bukan orang yang bisa membedakan yang baik dari yang buruk, tetapi yang bisa mengetahui mana yang lebih baik dari dua keburukan.”

Parlimen baru, Istana baru, harga barang pun harga baru... gaji je gaji lama... Jadi lah orang yang berakal...

jab sp berkata...

aku nak gelak pun tak tau pasai apa nak gelak,tapi kerana ianya Malaysia,kena gelak juga
KAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

ha ha ha berkata...

Ha ha ha..

Kalau kat Afrika Selatan Bola jambulani..kalau kat Malaysia jadi apo???

Kalau kat afrika Selatan ada Vuvuzula..kat Malaya jadi?

Kalau kat Piala dunia kat malaysia maskot tentu Monyet nama Sabri cheek..tak pun Bigmama.

Ha ha ha ha.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama 16 julai 16:15

Kami penduduk utara sgt bangga dgn BN dulu, merekalah yg membawa kemajuan yg luar biasa dan cemerlang kpd rakyat. Dapat disaksikan bahawa,bisnes jual beli tanah dgn org mlayu berjalan dgn jayanya. Ramai yg jadi org kaya baru, bila tanah pusaka mereka dijual dgn 100,000 ringgit dgn keluasan sejengkal x sejengkal. Ohh..Tuhan telah mendatangkan rezeki kpd tuan tanah. Patut sujud syukur kpd exPM . Hahaa itu cerita tuan tanah la.(Tetapi tidak bagi sesetengah orang)

Jadi bila dicampur congak, projek berjalan, bangunan kedai saja yg banyak, sampai lot kedai pun byk kosong, tempat jin menumpang. Untuk projek perumahan rakyat jarang2 jumpa.

Semua harga rumah teres 3 bilik kos sederhana harga 200 juta sebijik. Nak cari rumah kos rendah yg harga 100 juta 2 bilik pun susah.

Aku pun pening jugak, sebab kerja aku menoreh ja. Sebulan dapat x sampai 1000 ringgit. Nak beli rumah harga 100juta camna??

Kawan aku yg keja kilang, ada pohon kt kerajaan tempatan (yg dulu punya). Banyak tahun dah, tak dak feedback pun. Bukan la tak layak, aku rasa, sebab projek perumahaan kos rendah, kurang.Nisbah rumah kos sederhana ke atas lebih meriah..manakala rumah kos rendah tak dibina. Ada setengah tu tunggu permohonan rumah murah sampai puluh2 tahun.

Dan aku heran, yg dapat rumah kos rendah, suma manusia yg keja kerajaan, yg sdah ada 2,3 bijik rumah. Bank pun satu...pilih kasih.

Ada tak sesapa pandai cipta material rumah yg murah2 utk rakyat yg miskin dan org yg malas keja?. Buat dari kotak yg kalis air ke?.. Kalau nak duduk dlam khemah pun boleh, tapi khemah pun busuk2 pun 2,3 ratus ringgit.

Apa macam anak2 muda yg keluar U yg belajar sains dan matematik dlm BI hingga sebijak dan kreatif bak mantan PM atau albert einstein dlm bidang sains. Buktikan kemampuan mu wahai anak2 muda..boleh tak korang cipta material yg super tip top utk kediaman murah dan tiada kesan buruk kpd alam.

Takdela aku paksa..aku bagi cadangan jer.. Aku tau dana utk penyelidikan barngkali jadi masalah. Kalau dulu masa duit bnyak pun tak beringat...apatah lagi waktu dah takde duit ni kan? . Tapi suruh mahasiswa kreatif ye dak. Setakat suruh sapa pun boleh..Haahahaaaa. Anak kecik aku pun boleh cakap. Ituhari Mahasiswa join manja2 pilihanraya pun kecoh.

Siapa la aku utk berkata2. Aku, kalau bab getah..susu getah.. sekerap, tabur baja.. tahu la. Oh ya..Barangkali boleh buat dinding rumah dgn getah ganti pasir..mana tau kan? Pasir dah nak habis,bayangkanlah dah berpuluh2 tahun korek,tapi rumah ramai rakyat belum memiliki.

Aiihhhh...
Kalau harapkan kerajaan..macam ni la..
Macam yg kita tengok, sampai aku pun dah ada kerja sampingan. Buat part time mengomplen, Aku pun bukan suka sgt komplen2 ni. Semua dah besar panjang. Aku sendiri pun kalau kena komplen tau rimas.

Sesungguhnya telekomunikasi itu wadah perjuangan rakyat yg baru..tak pasal2 aku jadi reti guna tenet. Nak beli blackberry,nanti anak aku nak makan apa? jadi ibubapa tak bertangungjawab plak.
Sib baik adik aku ada PC cabuk ni.

kerja tetap aku menoreh..Kadang2 ambik upah tebang pokok, sebab tokey atas tokey aku punya tokey punya tokey nak projek. Yg terbaru aku kena tebang bekas kebun kat satu tapak bakal projek perumahan. Tak salah aku pemaju nak buat rumah2 banglo 2 tingkat kembar dua. Huh!!Tak jumpa jugak projek rumah kos rendah.

Aku pun semakin heran dan bertambah pening..
Aduh..
Malaysiaku.

Kpd yang fobia rakyat miskin ketahuilah anda...mana2 negarapun ada org miskin..jgn cuba tutup hakikat dgn nyiru..Bau bangkai kat tetap keluar..Miskin terbentuk bila ada jurang ekonomi yg dicipta oleh org yg pentingkan diri sendiri.. Haaaaahaaaaaa!!!!!

Tanpa Nama berkata...

pertandingan MELANCAP SEDUNIA tak nak anjurkan ke.main bola macam paria estet ada ati nak buat piala dunia.ni mesti projek nak kaut duit sedunia.zaman ni bukan macam zaman mokhtar dahari,soh cin aun,arumugam,abdullah ali,hasan sani,james wong,khalid ali dan ramai lagi star2 yang handal taun 70'an,80;an...nak buat piala dunia buang karan je.esok kok berbuih mulut nak menjawap.elok duit tu buat projek tanam tebu 1malaysia,buat gula.ade gak paedahnya,rega pun tak naik melantun-lantun

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama Julai 16 18:38
baguih hang tulih lagu tu
tapi puak depa ni tempurung kepala hotak depa semua tebai2 sama tebai dengan bangkai gajah yg depa dok nak tutup dengan nyiru tu,
tu pasai sampai la ni kita semua ni dok lagu ni jugak takdak apa2 perubahan pun - kecuali masing2 dah ada tokok 1 kerja sampingan, part-time, maklum la semua baghang dok naik harga la ni, kena la tambah pendapatan no, macam hang cakap la jugak, kerja part-time jadi tukang komplen! itu ja!

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)

rorre berkata...

Mr. Paul, sotong kelahiran Germany, meramalkan malaysia akan masuk masuk ke World Cup pada 2090....kah kah kah....

Tanpa Nama berkata...

jangan terkejut semasa final belanda-spain ada 3-4 org melayu beraksi utk belanda.

antaranya van bronchorst, van de viel, johnny heitiga keturunan melayu maluku indonesia & robin van persie keturunan jawa

xpercaya org melayu dah main FINAL..??? sila tanya PAK GOOGLE sekali lagi..

Tanpa Nama berkata...

otak mung waras lagi ko sabery???

jangan jadi otak katun, wat malu negeri kemamang jer...

anak cukai..