Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 24 Oktober 2010

PILIHANRAYA ATAU PILIHAN JALAN RAYA




KING PA CHU CHENG




nota:
pa chu cheng kuat sangat
sampai buntang mata kah kah ka







NAJIB MACAM YAKIN AKAN BERLAKU PERALIHAN KUASA
– harakah daily

Najib Razak bahawa akan pertahan Putrajaya walau terpaksa hilang nyawa seolah-olah yakin akan berlaku rampasan kuasa secara keganasan

Biarpun Najib tidak menyebut mahu mempertahankan Putrajaya dari dirampas pihak mana, namun dipercayai ditujukan kepada Pakatan Rakyat.

Ini kerana Pakatan Rakyat sejak tsunami politik 2008, telah meletakkan sasaran mahu menguasai Putrajaya menggantikan kerajaan BN.

Menurut Pengarah Pilihan Raya Dewan Pemuda PAS Pusat, Mohd Firdaus Jaafar, kenyataan Perdana Menteri itu juga seolah-olah tidak faham amalan demokrasi di negara ini.

"Najib masih tak faham demokrasi, PR nak kuasai Putrajaya bukan dengan rampasan kuasa. Kita guna saluran pilihan raya, dengan rakyat yang tentukan.

"Mungkin juga dia lupa, yang merampas kuasa secara ganas ni Umno BN. Merekalah yang merampas Perak dari Pakatan Rakyat," katanya kepada Harakahdaily.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
kalau pilihnaraya boleh mengubah apa apa
telah lama ianya di haramkan.

tak caya ?

kenapa persatuan mahasiswa di haramkan?
kerana boleh mengubah sesuatu

kenapa akhbar perlu lesen dan selalu di haramkan
kerana boleh mengubah sesuatu

kenapa parti komunis di haramkan?
kerana boleh mengubah negara


12 ulasan:

Bik mama monopos berkata...

jantan takubin dah pesan awal2 suh semua ameno peringkat negeri wat persiapan dia n mohyeden nak turun padang wat gerak gempur menghadapai PRU13

dia pesan balik perhimpunan agung ni smua kena kerja keras

pahtu mohyeden dah bilang nak rombak mcm2 sistempendidikan :

sejarah wajib lulus utk dapat sijil SPM by 2013

PMR mansuh by 2014

tu tanda depa yakin depa akan menang lagi...

depa make sure depa akan menang

*kasi guling sama najib dan bik mama

Tanpa Nama berkata...

Hembusan nafas dari najib yang menggertak kan rakyat adalah tanda yang menunjukkan najib sudah dalam keadaan tenat!!!.."desperate situation needs desperate action".

najib sudah sedar bahawa kuasa gerombolan sudah sedikit demi sedikit keluar dari genggaman nya.

Perkasa telah didaftarkan dengan tujuan menggertak kan rakyat..tetapi keuanya Pak Katak Berahing pun sudah tenat..God Bless him to recover fast from his recent operation..Tun Dr Mahathir sekarang berbanting tulang untuk menggertak kan rakyat melalui Perkasa.

God is great because HE will protect the innocents..the majority of the rakyat, who love a good clean Government and hanya PR sahaja yang mempunyai kelayakan untuk memgang tampuk pemerintahan demi keharmonian dan kesejahteraan Negara Malaysia dan rakyatnya.

Allahuakhbar Allahuakhbar.

Tanpa Nama berkata...

Bro! dah sampai 10 juta hits! tak de bestday ke? hoi! kah kah kah...

matstimketum berkata...

kah,kah,kah....tengok mata pok jib juling kerna lebih main dengan panglima lima beradik. bik mama uzur kot? bik mama belum paus lagi ker? pening juga memikirkan hal negara ni yer.

Bigfish berkata...

Tak sabar dah wei nak tengok macam mana muka penyamun tarbus bila pakatan rakyat memerintah negara nanti dan juga ereksi....ooooopss....reaksi isteri bik mama dilantik ketua pembangkang.

Tanpa Nama berkata...

Jangan buat gambar camtu Bro TT..
Tak Baik...
Kahkahkah...

mosabit berkata...

juling matanya kamu nampak.....?

tapi kecut koneknya kamu tak nampak...?

kah kah kah kah kah kah ...

Tanpa Nama berkata...

kalau ubn kalah tapi tak nak berambus jugak....
kita turun kat jalan raya ler

Tanpa Nama berkata...

that yiddiot PM

Tanpa Nama berkata...

TT dan kawan2 diblog ni,

apa boleh kita buat bila UMNO/BN tak nak keluar dari Putrajaya bila kalah di PRU 13?

aku rasa gerombolan akan kalah masa tu.

Tentu gerombolan akan jadi ganas.

camna kita?

orangkampung

Tanpa Nama berkata...

buntang mata nampak ape?
nampak hantu atlantuya?

Tanpa Nama berkata...

Setuju cadangan TT,bila Najib umumkan pilihanraya mengejut,4 buah negeri Pakatan Rakyat tak perlu ikut sebab ada hampir 3 tahun lagi.Untuk parlimen boleh ikut tapi untuk DUN tak perlu.Pembubaran DUN adalah atas kuasa pihak yang memerintah.Tak perlu nak layan Najib.Kena ajar sikit SPR ni,jangan ingat depa berkuasa penuh dan boleh buat ikut sesuka hati.