Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 12 Oktober 2010

SEBUAH LAGI LADANG KANG KONG DI BUKA





INDUSTI BESAR - TIGA BILION RINGGIT




nota:
tahun ini ada 3 bilion ringgit
semuanya untuk peniaga bumiputera
menipu orang melayu kah kah kah



TIMUR : TA TIUC TAWAR IJAZAH SARJANA ,PHD – berita hairan

TELOK KALONG: Kolej Universiti TATI (TATIUC) yang akan menjadi sebuah universiti penuh menjelang 2015, akan menawarkan pelbagai kursus peringkat ijazah sarjana (MA) dan doktor falsafah (PhD) tidak lama lagi.

Pengerusinya, Ahmad Razif Abd Rahman, berkata selaras dengan itu, TATIUC akan menghantar kakitangan akademiknya menyambung pengajian ke peringkat PhD di universiti dalam dan luar negara untuk memenuhi keperluan sebagai sebuah universiti penuh.

Kami dalam proses menghantar pensyarah menyambung pengajian dan membuat penyelidikan supaya mereka mempunyai kelulusan akademik bertaraf profesor atau profesor madya.

TATIUC mempunyai 120 pensyarah berkelulusan sekurang-kurangnya sarjana, tetapi belum ada pensyarah berjawatan profesor atau profesor madya,” katanya selepas Majlis Konvokesyen TATIUC Kali Keempat di Dewan Besar, Kampus ITC kolej univesiti itu, kelmarin.

Hadir sama, Canselor TATIUC, Tan Sri Datuk Ir Dr Wan Abdul Rahman Wan Yaacob dan Rektor TATIUC, Dr Mohd Rozailan Mamat@Ibrahim.

Seramai 369 graduan menamatkan pengajian pada peringkat diploma, diploma tinggi (HnD) dan sijil.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… SATU LAGI LADANG KANG KONG…. kah kah kah..

kah kah kah… APA BENDANYA TATIC NI…. kah kah kah..

kah kah kah… PERKATAAN TAKTIK SEMUA ORANG TAHU….kah kah kah…

kah kah kah…. INI MESTILAH TAKTIK NAK BUAT DUIT…. kah kah ka…


INI UNIVERSITY KE SEKOLAH MENENGAH - ADA PASOKAN PENGAKAP !!!




nota:
Lawatan Y.B. Ahmad Razif Abd Rahman ke TATiUC

Pengerusi Jawatankuasa Pelajaran, Pengajian Tinggi, Sains & Teknologi dan Sumber Manusia Negeri, Y.B Ahmad Razif bin Abd Rahman telah melawat Kolej Universiti TATI (TATiUC) pada 19 Mei 2009


nota:
apa yang berlaku sekarang ialah satu penipuan berlesen

universiti dan kolej dibuka dengan diberi lesen menipu

sebuah rumah kedai dengan tiga bilik
bangunan ini di kaji oleh satu badan penyelia akademik LAN
satelah dikaji banguan ini diberi watikah sebagai sebuah gedung ilmu.

surat watikah dari LAN penting bukan dari segi ilmu
tapi dari segi nak buat iklan bila nak jemput pelajar
datang melamar. watikah ini bisa di atur kah kah kah

kemudian diiklankan

iklan mmacam mana?


ada malaon yang jual semua alamat
para pelajar yang ambil spm pada kolej kolej ini
belum pun keputusan keluar – kolej dan universiti
ini telah menghantar surat ucapan TAHNIAH kepada
pelajar ini – emak ayah bukan main suka kerana
telah ditawarkan tempat di univeisti dan kolej !

keputusan peperekasaan tak kira
yang penting pelajar ini melamar masuk.

lamar saja jamin dapat masuk
lamar saja jamin di terima

kenapa macam ini ?

kerana ada skim bantuan pinjaman PTPTN
dengan ada watikah LAN maka pelajar ini boleh memimjam wang
duit pinjaman ini boleh bayar yuran untuk kolej dan univesiti ini

tuan punya kolej dan univeristi cukup gembira
sesiapa sahaja boleh masuk universiti kecuali lokman adam
kerana sudah dua kali tak lulus kah kah kah

kolej akan mengurus pinjaman PTPTN wang untuk bayar yuran

ini projek bumiputera
ini projek nak bantu peniaga bumiputera
ini projek tipu melayu

tiga tahun kemudian
hutang telah ada 25 – 40 ribu ringgit
ilmu entah dimana
belajar entah apa apa

cari kerja tak dapat
lalu marahkan syarikat china
tak ambil pelajar bumiputera
sendiri bodoh tak sedar diri
sendiri kena tipu tak sedar lagi

ini lah namanya penipuan berlesen kah kah kah



nota:

ada sesiapa tahu
dimana universiti pelik ini
adakah universiti ini
ada mengajar ilmu tangap hantu kah kah kah


37 ulasan:

yb berkata...

Ada pemegang PHD yang keluar peluh jantan, menggigil-gigil dan tergagap-gagap masa bersalaman dengan Menteri.

Punyalah hebat keyakinan diri. Punyalah hebat kekuasaan yang dimiliki.

dIleMpaNg PuNk x DiLempang PUn PuNk berkata...

Rite on!!

nahuk berkata...

tjhis thing is happening in ALL ALLIED MEDICAL COLLEGES...

Modern Talking berkata...

setuju...pastu ijazah / diploma yg di keluarkan dr institusi tersebut x laku.. x payah pinjam PTPTN lah... ramai2 jumpa isteri PM mintak biasiswa..saiful kantoi universiti pun bleh mohon biasiswa

mosabit berkata...

ini LAN dan TATI...itu bermaksud LANTAK gi matilah..
janji masyuuuukkkk....

ini PTPTN bunyi macam PANTAT jer...
budak budak ni kalau nak masuk belajar disuruh memantat jer...ingat free...rupanya kena bayar balik.....

ini LAN... bukan LAN Pet Pet tu ker?

kah kah kah kah kah kah ....

ha ha ha berkata...

Ha ha ha..

Kadang-kadang Kepala Hotak ko ni kira Begetah juga..ha ha ha.. Bebih Batu..ha ha ha.

TATI ni satu Kolej kat Kemamang Terengganu..

Teringat aku dulu kalau nak buat MBA (Managing By Accident) sikit punya susah..sekarang budak yang tak ade pengalaman Managment pun boleh buat tapi bila dapat MBA buat kerja tak pandai pun ....ha ha ha..janji Fulusssss.

Bigfish berkata...

Pendidikan dah jadi bisnes yang boleh wat duit banyak2 terutama buat kroni2 UMNO-BN.

Aku suka kalau pendidikan untuk bagi lebih ramai rakyat cerdik dan celik IT pah tu masa pilihanraya undi Pakatan, kahkahkah

dun26bangi berkata...

kah..kah..kah
cian tul si lokman adam tu ye
2 kali gagal pinjaman ptpn camane?
mcm saifol tu juga ke?
kira settle tak yah bayar.
Yg betul-betuk kesian ialah budak-budak u sekarang belum keje lagi dah disenarai sebagai pemimjam. Tang bila nak bayar balik tak tahu. Nak kena bayar duit ansuran kereta duit nak kawin. Cukup ke duit gaji hangpa tu. Jangan ambil duit rasuah utk cover pinjaman udah le.

Kamben berkata...

KAH KAH KAH.. APA YG KO CAKAP TU SANGAT BANGAT BETOI...
RESULT BELUM KUA DAH ADA MELAMAR MASUK NGAJI... KAH KAH KAH

TATIUC NI DOK BAWAH NAUNGAN KERAJAN MAT SAID DI KEMAMANG NUN

DULU TATIUC NI KHAS UTK ANAK2 YG DILAHIRKAN DI GANNUNG JER.. SKANG DIBUKE KEPADE ORANG LUA DAH KOT..
NK DAPAT UNTUNG LEBIH LA TU WARGKAKKAAA...

cicit ngah layor berkata...

UNIVERSITI 'TITANIC'- Belum belayor dah tenggelam....keh keh keh.Cari ler namer lain....

Tanpa Nama berkata...

Hau hau hau hau....unibersiti atas kedai moto datang lagi....bila waktu kuliah, mat moto ram enjin F5E....nanti kuar doktor ayam!

shahmetal berkata...

yeah.. antara artikel ko yg aku sokong 100%!!!~

Tanpa Nama berkata...

Lenggang-lenggang Kongkang
Kongkang otaknye lembap
Mase kecik makang otak ikang
Bile besor menjadi pengakap

Lenggang-lenggang Kongkang
Kongkang badannye melengkung
Natang TATIUC ni kat Kemamang
Tak lame nok ade Prof Kangkung

Tanpa Nama berkata...

Bijak...bijak...

Sivakumar berkata...

Dan sebuah lagi rekod terpanjang terjauh tertinggi yang dibuat demi mengukir nama kat buku rekod... seorang yang bernama Rajagopal kononnya mau pecah rekod pandu kereta dalam gear reverse dari JB ke Alor Setar (http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/rajagopal-to-create-world-record-for-reverse-driving/)

Kenapa semua 'Rajagopal' di Malaysia ni merepek dan tak boleh pakai punya?!

Mau capai sesuatu betulkan la negara wei!

Tanpa Nama berkata...

bukan kroni melayu je mempergunakan PTPTN nih.Kolej2 kroni India pun sama..konon ditubuhkan nak tolong pelajar kampong tapi sapu duit gomen/duit rakyat.Sijil entah apa-apa.Menteri yang ada bukan ilmuan tapi ahli niaga.Kalau kepala busuk, semua mesti busuk.

Tanpa Nama berkata...

TOLONG TUKAR NAMA BLOG SAUDARA KEPADA...TUKAR SARAF....COZ..MINDA BUKANNYA PECAH TAPI DAH ROSAK SARAF...INILAH...MANUSIA TAK PERNAH BERSYUKUR...DAH BERAPA RAMAI GENG KELANTAN..MAKAN DUIT PTPTN...ALLAH MAHA MENGETAHUI...BARU AKU TAU ...BEGINI BUSUKNYA MINDA GOLONGAN PAS...

Tanpa Nama berkata...

aku suke bace blog TT kalo bab IPT2 nie.

aku dah lame berhenti belajar kat u, sekerat jalan je. Dah la yuran mahal, makanan pon mahal nak mampos.

Tp kebetulan aku jadi usahawan dan nampak lebih menyakinkan masa depan aku kalau aku terus jadi usahawan.

Tanpa Nama berkata...

Bagaimana keluarga Tukar Tiub nak Maju.Ada bangsa melayu nak melangkah jauh sikit dah dikutuk.
Kamu tu dulu belajar pakai daun getah ke nak bayar yuran....
BAHALOL tak Habis2 sampai sekarang.Semua orang tak betul.....
BUSUKKkkkkkkkkkkkkkkkkkk

din kaki lutu dreba berkata...

apa punya lancau sahmental hari nih. Nampak macam baik pulak
buang tebiat nak mampos kot

biasanya sahmental macam cibai

Tanpa Nama berkata...

Babi UMNO !

Tanpa Nama berkata...

Kah3.Bukan PHD tapi Ph.D. Okeylah...Dahulu masa era 1960-an,1070-an apabila ramai guru Melayu menyambung pengajian ijazah secara luar kampus dengan universiti swasta yang bernama Universitas Nasional lndonesia,Jakarta(UNAS)ramai individu di Malaysia mencebik bibir termasuk para akademis universiti tempatan di malaysia dan para pegawai KPM.Namun hingga sekarang UNAS masih wujud dan berwibawa di Jakarta.Begitu juga jika mana-mana universiti yang tidak ada kampus tetap akan dianggap universiti lndia.Rupa-rupanya apabila aku melanjutkan pelajaran di University of London,London kampusnya bersepah-sepah termasuk ada yang terletak di celahan deretan kedai di kota London.Sekarang ramai peguam Malaysia; (termasuk Lim Kit Siang?)yang dapat ijazah LLB(external) Univ.of London di deretan bangunan kedai di Brickfeld,Kuala lumpur.Kah9.Okeylah itu cerita lama. Tetapi kes Melayu tipu Melayu menerusi penubuhan banyak kolej universiti swasta ini amat mendukacitakan dan memalukan! Bahkan cuba anda selidiki apa sudah terjadi dengan Kolej Anjung Selatan di Salak Tinggi,Selangor, Uniti di Port Dickson,NS,Kolej Risda, dan ratusan lagi? Anak-anak Melayu yang sepatutnya berhak mendapat biasiswa dan pendidikan percuma (Perlembagaan Perkara 153) tetapi telah ditipu dan dibelit kehidupan mereka dengan hutang-piutang!!! Ayam di kepuk mati kelaparan,Melayu di tanah air sendiri merana kebuluran!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Nama pun macam Titanic.
Tenggelamlah jawabnya.
Mampos anak bangsa.
Kecik-kecik dah kena tipu.
Kalau BN menang di Galas.
Salahkan rakyat.
Jangan salahkan BN.
Kalau PR menang di Galas.
Salahkan BN.
Jangan salahkan rakyat.

UMNO Bongok berkata...

ek elle.. idup lagi ko shahmetal yer.. kalo bodoh tu, pegi hantuk kepala kat dinding..ajak azit jembal sama yerk.. jangan berlagak tunjuk pandai konon2 sudah dapat hidayah Allah Taala kat sini lagi.. sini blog bukan untuk ko dan pejuang jemapoh..

Johan 23.01.84 berkata...

Nurseri kangkong ni kat Chukai,Kemaman..

Tanpa Nama berkata...

sah budak-budak u ni kurang akai.... main pengakap lagi? Bila nak pi main pondok-pondok n masak-masak?

Tanpa Nama berkata...

20:34 dan 21:06
Mungkin anda mangkok yang sama ,tahu apa yang TT kata benar tetapi kerana daki umno dah penuh dibadan,apa yang sepatut nampak,dibuat tak nampak.
Isue utama TT:Kolej dan Universiti Swasta diujudkan hanya untuk keuntungan pengurusan(yang pasti ada hubungan dengan UMNO).
Butakah mata,tak nampakkah dah berapa puluh kolej swasta yang diujudkan,digalakkan pinjam(bukan biasiswa)PTPTN akhirnya mampus(dimampuskan)setelah duit pelajar di kebas.
Ini tentu kamu juga jadi broker,sebab tu marah sangat

haluankiri berkata...

Jika dulu negara miskin .. rakyat nak terima pendidikan diberi biasiswa .. belajar dan belajar ... lah anak2 melayu ... pandai .. bila dah pandai .. utk generasi sekarang belajar pulak .. PINJAMAN dikenakan .. utk KAYAKAN negara . katanya .. betapa BODOHnya MELAYU utk terus2an diperbodohkan ...

Tanpa Nama berkata...

Askum TATIUC sebuah kolej yang telah ditubuhkan 14 tahun lepas...menjalankan kursus kemahiran, mnkin ada yang tak tau milik kerajaan negeri masa BN merintah jadi milik BN masa PAS Dulu jadi milik PAS la....mngkin ada yang tak tau ...bukan baru dibuka

shahmetal berkata...

@din kaki lutu dreba:

ape beze aku dengan kau:

bukan baik @ jahat.
tapi otak utk menapis informasi yg ditelan.

ada faham? tak paham pergi sambung blajar kat tatiuc.

takut kene kritik pergi tunjuk gedebe kat kedai kopi.

kahkahkah

shahmetal berkata...

@UMNO Bongok:

ooops ni pon sama sorang lagi minda terjajah. kalau aku sokong pndapat TT, aku budak baik la ye.

lepas ni aku nak rogol mak ngan akak kau. pastu aku setuju semua artikel TT. konpem aku ttp jadik budak baik...

kahkahkah pemikiran gila kampung ko ni!

bukak minda sikit la pakcik! pemikiran sempit! ni namanya berfikir dan menilai, bodoh! bukan telan bulat2. kalau setakat telan bulat2 semua info ko dapt, pergi bungkus la dengan reformasi hangat2 taik ayam korang tu! baik sume2 undi BN dok diam2 je! xpayah berangan tukar kerajaan kalau melayu kekal bodoh!

Tanpa Nama berkata...

yg aku tau dia bukan mcm limkokwing, segi, sunway ..geng ni mmg cari untung....TT kena check kolej mahsa...yuran smpai 60k ape ke jadah

UMNO Bongok berkata...

@ SHAHMETAL.. ko tu dahlah bodoh... jangan tunjuk2 kononnya berintelektual lagi kat sini... tak payahlah susah2 nak bagitau yang ko sudah dapeh hidayah kat sini..pergi main jauh2... idea ko tu sengal.. lemau... ada faham?

jangan lupa ajak azit jembal sama yerk...

ayamtido berkata...

buat kali pertama... aku terpaksa setuju dengan apa yang shahmetal tulis(selama ni mau tarah je kepala dia).. kebanyakan orang kat sini dah jadi macam pak turut TT.. seolah-olah buta-buta ikut atau memang buta tuli ikut pon taktau daa..

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama 22:22..

Kah3.Bukan 1070-an tapi 1970an.

Tanpa Nama berkata...

TATI..nie wujud kat Telok Kalung..1km dari rumah MB...awal penubuhan untuk support tenaga mahir oil&gas kat KSB..kemaman ler...tapi hampeeh..company aku buat keje oil & gas.. juga. kat telok kalung...tapi kite tak ambik lepasan TATI sebab tak de kerje nak offer kat budak lepasan TATI..tak de kualiti..sangat..rasa tak perlu buang duit rakyat Ganu nak pi hantar pensyarah buat PHD atau Master..sebab pensyarah pon kan kong semacam...MAT KEPOK LEKOR

Tanpa Nama berkata...

mu ni bodo setan....
burit...
xda kerja wat ada kerja...
baik mu g rogol mak mu dari wat g ni...
nyesal mak mu lahir kan mu...
orng macam mu ni memang sesuai masuk neraka je...neraka pun xtahu nak terima orng macam mu x...
bodo...