Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 20 November 2010

HARAM ! HARAM ! HARAM !




BERMIMPILAH KAMU




nota:
bermimpilah kamu sebelum mimpi diharamkan

di saudi arabia ada al- masjidil haram
di malaysia ada al-semua haram kah kah kah








BATAL MAJLIS MAKAN MALAM DAP TIADA KAITAN POLITIK – berita hairan

KUCHING: Penganjuran tiga majlis serentak di kawasan yang sempit di pekan lama Batu Kawa, di sini memaksa polis membatalkan permit majlis makan malam anjuran DAP, yang dijadualkan jam 6.30 petang ini.

Parti politik itu merancang mengadakan majlis makan malam di dua restoran berasingan yang dijangka dihadiri kira-kira 800 ahlinya.

Pada masa sama, Persatuan Chung Hua Batu Kawa juga memohon permit untuk mengadakan majlis makan malam di sebuah dewan berhampiran restoran itu dan dijangka dihadiri 500 ahli.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit… NAK TERBIT SURAT KHABAR…. KENA LESEN… kah kah kah..

kah kah kah… NAK KETAWA DENGAN KOMIK…. KENA LESEN… kah kah kah…

kah kah kah…. NAK KETAWA SENDIRI …. DI HARAMKAN…. kah kah kah..

kah kah kah…. NAK PAKAI BAJU HITAM…. HARAM…. kah kah kah..

kah kah kah…. NAK MINUM KOPI DAN MAKAN KUEH … HARAM… kah kah kah..

woit…. INI TERBARU… NAK ADA JAMUAN MAKAN MALAM PUN…. BATAL…. kah kah kah…

woit… HARAM….HARAM.. HARAM... TAK JUMPA PULAK AYAT DALAM KITAB SUCI YANG HARAMKAM MAKAN MALAM…. kah kah kah..

nota:
tak lama lagi
berfikir dan bermimpi pun
kena dapat lesen dari gerombolan kah kah kah


nota:
kalau mimpi diharamkan
manusia yang paling susah sekali
ialah bik mama kerana selalu
mimpi nak jadi anak dara
yang slim cun kah kah kah


13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

MAJLIS MAKAN MALAM TAK BOLEH

MAJLIS 'TELAN' BOLEH...kah kah kah kah

harris berkata...

Kah kah kah!!!Setuju ar bro!Terbaekkk!!!Nti kalo nak mimpi2 kna ada bukak port mcm mat2 gian.Siap ada jaga air lagi.Kah kah kah!!!Apekehei malaysia tanahairku skg??Mcm cibai!!!

mosabit berkata...

majlis makan malam tu tak patriotik...

orang malaysia makan nasi...bukan makan malam...

kah kah kah kah kah kah ...

northerner berkata...

nak ajar agama pun x bleh... haram jika tak ada tauliah..

Tanpa Nama berkata...

diharamkan sebab bik mama tak dapek kontrek katering di majlis tersebut.

Pengkritik Cover Malaya berkata...

Kalaulah pachucheng pun perlu lesen, sah gua org pertama yg kena tangkap! Kah!kah!kah!

Tanpa Nama berkata...

Bro,nak PACUCING kena ada lesen tak..

Lesen kena ambik kat BUKIT AMAN ke..
Lesen ni boleh kautim tak.
Under table or open table

MACAM MUSIBAT...

Agak2 kalau dah ada lesen ni boleh kena ISA tak.

Tanpa Nama berkata...

kita aja kena pakai lesen
diaorang tak ada lesen pun tak apa

nak buat macam mana
korang yang undi diaorang

Tanpa Nama berkata...

TT,

Tak lama lagi berfikir pun 'haram'.

Ingat kat istilah 'thoughtcrime' dari novel '1984' (George Owell).

(Dengan izin - dari wikipedia) - In the book, the government attempts to control not only the speech and actions, but also the thoughts of its subjects, labelling disapproved thought as thoughtcrime or, in Newspeak, "crimethink". The Thought Police (thinkpol in Newspeak) are the secret police of the novel Nineteen Eighty-Four whose job it is to uncover and punish thoughtcrime. The Thought Police use psychology surveillance to find and eliminate members of society who are capable of the mere thought of challenging ruling authority.

Akan tiba kah keadaan sebegini di negara kita nanti? Atau mungkin dah ada dah!

Tanpa Nama berkata...

memang haram jadah

Tanpa Nama berkata...

tak lama lagi, nak kongkek bini sendiri pun kena amik permit dulu... kah kah

Tanpa Nama berkata...

apa pulak bik mama susah hati? ..

kalo gerombolan buat apa saja, semuanya boleh dan halal dan semuanya Allah Taala suka sebab gerombolan sajalah yang Allah Taala paling suka sekali. Kalo makhluk lain buat, semuanya salah dan tak pernah2 betul belaka.. sebab mereka adalah paling dibenci Allah dan menjadi ahli nuraka selama2nya.. gambateh..

semperit berkata...

ntah apa apa

beberapa hari lepas di Restoran Sham di jalan berek 12, kota bharu ada 4 majlis makan malam serentak, dinner smk kubang bemban, dinner mcoba kelantan, dan dua lagi majlis makan malam.

tiada kecoh pun.
beginilah kalau polis sudah jadi umno punya lapdog.