Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 25 November 2010

SALUT UNTUK MEREKA YANG BERANI




BERGERAK UNTUK BERTEMPUR




HINDRAF MOGOK LAPAR RAIKAN ULANGTAHUN KE-3
-mkini

Pertubuhan Barisan Bertindak Hak Hindu (Hindraf) akan menyambut ulangtahun ketiga demontasi besar-besaran mereka esok dengan melancarkan mogok lapar dan menyerahkan 18 tuntutan kepada kerajaan.

Anggota kumpulan itu dijadualkan berhimpun di KLCC pada jam 9 pagi esok, sebagai acara memperingati dakwaan bahawa komuniti India dipinggirkan secara sistematik di negara ini.

Peserta akan 'berpuasa' bermula jam 9 malam ini dan akan berbuka pada jam 3 petang esok. Berpuasa 18 jam itu merupakan simbol kepada 18 tuntutan mereka.

Pengasas Hindraf P Uthayakumar berkata seramai 50 peserta akan terlibat dalam acara tersebut yang mana ia diadakan kali kedua tahun ini.

"KLCC merupakan simbol kemajuan untuk Malaysia, tetapi 18 tuntutan kami yang menceritakan kedudukan sebenar komuniti India, sebahagian besarnya miskin dan dipinggir dalam negeri," katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

nota:
kita lihat dan nanti
apa reaksi isteri rosmah

masyarakat india dalam malaysia
adalah yang paling tertindas
jangan terperanjat jika ada orang india
jenerasi ke empat duduk dalam negara ini
tapi tidak ada kad pengenalan

jangan terperanjat jika orang india
secara nisbah adalah yang terbanyak duduk dalam
penjara walau pun mereka hanya 10% dari 27 juta warga

orang india ini sama macam orang melayu
selalu kena ikat kemudian di bungkus untuk dijual
yang jual india orang india sendiri
yang jual melayu adalah melayu sendiri kah kah kah…



10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

org melayu jual org melayu. Lagi tak paham paham !Diperbodohkan je.

org melayu hilang kuasa lah. Tp yang dok ada ... bangsa lain yg untong.

Tanpa Nama berkata...

BRADER HISHAM,


SATU LAGI PSA [PUBLIC SERVICE ANNOUNCEMENT UNTUK PEMBACA BLOG TUAN
------------------------------------------------------------------

HARAP BERI LALUAN




pagi semalam dalam jam 230 pagi , 2 trak bomba dan 4/6 jeep

yang ai bomba ke taman tempat aku tinggal. mereka tercari cari rumah

no 14 c dan kebakaran yang kononnya berlaku. sebagai busy body aku

tanyalah si pemandu trak apa jalan yang dia cari selepas mendapati trak

berpusing pusing tanpa menemui kebakaran. Setelah memberi tahu pemandu yang jalan

yang dicari itu hanyalah sekitar 200 metre panjangnya anggota pun berjalanlah

ke rumah kedai yang kononnya terbakar. Sekumpulan orang india yang beerdiri

di rumah kedai itu malu nak jumpa bomba kerana api yang kononnya berlaku telah

padam dengan sendirinya. Saya tanya mereka -pasal apa panggil bomba. Seorang

dari mereka menjawab- oh tadi api ada keluar dari itu suisbod. Di dalam


penglihatan saya apanya mungkin satu flashover dari cable tnb yang agak usang

dan tidak ada tanda api yang mengotorkan tempat itu.


Exaggeration adalah satu karakter orang india.

bayangkan api yang kecil , bila dilaporkan olih si india mungkin bebunyi-


BIG FIRE BIG FIRE - COME COME



FAKTOR EXAGGERATION MUNGKIN 100X



Ingat tak dulu ada yb dari Perak

yang bercakap- kalau jumpa mambu [ULAR] dan india- pukul itu india dulu.

Saya biasa bercerita dengan pemandu ambulan yang ada menerima call dari kaum india

untuk kes kecemasan. dan apabila mereka sampai ke tempat panggilan mereka dapati si

'pesakit' bolih berjalan dan mereka tidak menerima kes sedemikian sebagai layak untuk

menerima khidmat ambulan.


Bila penyamun india di tembak mati, si geng india akan kata si mati itu

good boy- angela kind of boy.

Baru baru ini pdrm telah tembak 3 [?] remaja melayu mati di glemarie. tak de

pun yb, umno atau pkr buat bising- tak adillh/ boys itu angela boys ke apa.



KoNKLUSI
--------------


gomen mana pun umngok atau pr mesti beri diskaun faktor [ 1/100 ] atas

cerita atau komplen dari kaum india



KHONG KHEK KHUAT

Tanpa Nama berkata...

isham,
*tanpa niat rasis atas ulasan ini.
aku melihat orang cerdik sedang memperbodoh orang bodoh

aku melihat orang bandar mempermainkan orang estate.

inilah tapak untuk di lihat rosmah bagi di angkat sebagai pemimpin.

inilah susuk yang mahu memberitahu Anwar kami ada kuasa tawar menawar.

pengikut berpuasa,pengikut mabuk,pemimpin diam diam berangkat ke kota london atas alasan menahan perinsip takut ditangkap.

podahhhh-inilah balaci balaci bn yang ditugaskan memporak peranda pakatan setelah apa yang diidam daripada pakatan tidak dilayan.

Tanpa Nama berkata...

tt,hang bolih tengok dan nilai sendiri apakah sokongan hang pada pengacau dalam pkr ni betul atau salah.
hang juga bolih nilai,depa ni tin kosong yang tembak saja kuat tapi peluru angin.
aku yang tak pernah mis dengan laman tukar tiup ini lihat sambutan @ ulasan dah sampai tahab macam sambutan pada ceramah umno,kerusi mengalahkan orang.

Hellioz berkata...

takde kah kah kah ke?

that laugh keep this blog alive
i haz sad nao...

Tanpa Nama berkata...

TT,

Den dah tengok dan cito duo alam. torimo kaseh la doktor rozmey, abes jo cito duo alam ni, den toruih boli 85 kotak jusmate5... tando sokongan la katokan.. memang boto.. torkoncing2 den maso nonton filem ni.. abes menggigil2 satu badan.. pastu, den mulo raso polik.. dongar bunyik rotak2... uumakaiihh.. screen bosar dah nak tumbang.. pocah panggung la katokan.. gilo eyhhh..

TT,

tonton la duo alam. memang borkosan dan sonang cakap, gompak gilo !!!

ireneTEH berkata...

Orang India Raja Di Malaysia.

Sudin berkata...

Gua hentam lu pasai itu Bersih 2.0
Lu tak keluarkan komen gua,tak tahu pasai apa.
n3 tu pun dah basi.

Ingat Isham,
sejarah NATRAH.......???
Ini bukan hal perkauman,tapi sejarah berulang-ulang.....

Thalhah berkata...

memorandum HINDRAF kepada British?
memorandum HINDRAF kepada British?
memorandum HINDRAF kepada British?
memorandum HINDRAF kepada British?
memorandum HINDRAF kepada British?
memorandum HINDRAF kepada British?
memorandum HINDRAF kepada British?
memorandum HINDRAF kepada British?
memorandum HINDRAF kepada British?

MdoubleH berkata...

kap lam ya nga ni mmg cam tu... glamour mau lebih... cakap berbelit2, letih aku... nampak gah tapi hampeh... klu org penang cakap kaliamput!!! x boleh pakai!!! masa "raya cahaya" hari tu, satu jln besar siap kena block; bagi org diaorg meniaga!! aku perati dlm 10 minit!! lebih ramai peniaga dari pembeli... yg ramai makan jem?? bukan bersikap rasis!! biasalah dlm setandan pisang bukan semuanya busuk. yg jenis "putih" sikit pun menyampah dgn golongan dia sendiri, so banyak makan pengat sendiri mau ingat la.... bg aku depa ni x kira islam (jenis eee) atau bukan islam tetap sama. payah nak buat kawan dan lagi payah nak percaya?? dan lagi satu cuba nengok diaorg ni yg jadi mat rempit. bunyi kalah jet fighter, pegi???? lu pun tau brader..... lagi satu sbb apa diaorg ni suka pakaian yg terang2..... kahh.. kahh.. LEBEH beb LEBEH...... kahh.. kahh.. so, bro TT sendiri mau ingat beb..... nak tolong diaorg ni senang je bro.... kena tolong org kita dulu beb... pastu pasti dia org akan ikut....