Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 7 Januari 2011

ROGOL BERTERUSAN



BESAR MANA LUBANGNYA?



nota:
lubangnya tak besar sangat
sampai lohe den kojo kan
sampai kaki den pun boleh masuk
kah kah kah




DAKWAAN AMAH DI ROGOL: MANA SKMM, TANYA ROCKY - mikini

Penulis blog, Datuk Ahirudin Atan mempersoalkan mengapa Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) lambat bertindak berhubung dakwaan terhadap menterinya, Rais Yatim berkaitan kes rogol membabitkan seorang amah Indonesia.

Sedangkan, katanya, SKMM tangkas bertindak ke atasnya apabila menteri yang bertanggjungjawab ke atas suruhanjaya itu membuat laporan polis ke atasnya sebelum ini.
"Dakwaan yang dibuat dalam blog itu di dalam bidang kuasa SKMM, jadi mereka mesti siasat," kata Ahiruddiin ketika dihubungi Malaysiakini hari ini.
Tambahnya, SKMM perlu menjalankan siasatan memandangkan Rais ketika menafikan dakwaan tersebut semalam mendakwa, ia antaranya dicetuskan oleh "penulis liar blog di Internet."

Katanya, SKMM perlu segera menyiasat dakwaan berkenaan, sepertimana yang dilakukan suruhanjaya itu ke atasnya berhubung satu tulisannya pada Oktober tahun lalu di laman Rocky's Bru.

"Jika tidak, ia akan menunjukkan double standard kerana dakwaan itu melibatkan menteri yang bertanggungjawab ke atas SKMM," kata Ahirudin yang juga penasihat editorial kumpulan akhbar The Malay Mail, The Malaysian Reserve dan juga stesen Bernama TV.


PAS SETUJU TUDUHAN MENTERI ROGOL AMAH DISIASAT
– harakah daily

PAS menyambut baik cadangan Rais Yatim yang mahu isu dakwaan seorang menteri merogol pembatu rumah Indonesia, diselesaikan mengikut lunas undang-undang.

Sambil mengalukan penafian keterlibatan yang dibuat Rais semalam, Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar mahu isu itu disiasat dengan segera kerana ianya membabitkan nama baik negara dan mampu menjejaskan hubungan serantau Malaysia-Indonesia.

Di Indonesia, NGO yang mendedahkan isu ini, Migrant Care akan membuat satu sidang media khas sebagai menjawab isu ini selepas laporan mereka didedahkan oleh WikiLeaks dan kemudiannya media khasnya laman web dan blog di Malaysia.

"Kita setuju bahawa isu ini perlu disiasat. Kita minta polis menyiasat dakwaan dalam blog-blog yang telah mendedahkan perkara ini.

"Kita tidak mahu nama baik Malaysia terjejas dan juga menjatuhkan imej Rais Yatim," kata Mahfuz ketika mengulas kenyataan Rais.

Semalam, Rais yang juga Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan membuat penafian berhubung dakwaan bahawa beliau terlibat mrogol pembantu rumah warga Indonesia.

Penafian itu dibuat selepas banyak pihak mendesak beliau tampil membersihkan nama ekoran beberapa blog melaporkan penglibatannya dalam kes itu.

Beliau mendakwa ianya tuduhan yang dicetuskan penulis liar blog dan parti politik pembangkang.

Sehubungan itu beliau pihak yang terlibat membuat tuduhan tersebut disiasat mengikut lunas undang-undang.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… KESIAN AYAH DINO …. kah kah kah..

kah kah kah… GELABAH...LALU TUDUH BLOOGER PEMBANGKANG…. kah kah kah…

woit.. YANG PECAH BERITA INI BLOGGER GEROMBOLAN SENDIRI… kah kah kah…

kah kah kah… YANG PECAH CERITA INI GEROMBOLAN JELEBU SENDIRI…. kah kah kah..

kah kah kah…. TAK PERCAYA … TANYA AHLI GEROMBOLAN DI JELEBU… kah kah kah…

kah kah kah… MEREKALAH YANG PERCAH CERITA…. kah kah kah..

woit… MEREKA DAH BOSAN NAK JATUHKAN MALAON INI… kah kah kah..

kah kah kah… INI SEMUA PUNCA GEROMBOLAN JELEBU… GADUH SAMA SENDIRI… kah kah kah…

woit… PEMBANGKANG AMBIL KESEMPATAN… TIBAI SAMA…. kah kah kah....

kah kah kah... MALAON INI TAK SEDAR... YANG PECAH BERITA.. ORANG DALAM RUMAH SENDIRI... style="font-sty kah kah kah

nota:
budak uitm dari kelantan itu what story?
kah kah kah


15 ulasan:

azila berkata...

agak2 sape yg curik keta, pecah masuk rumah si rocky tu.. dia sendiri ke.. tetiba pulak kena rampok. atau nanti dia nak kata laptop dia dah kena curik bila kena dakwa.
cuba analisa.. apa semua ni??

Tanpa Nama berkata...

selamat tinggal UMNO Jelebu!!!!!
poo daahh..caeekkkk

Tanpa Nama berkata...

lubang yg mano no. 1 kotat eh?? bini?? amah?? UITM?? atau dll??

Tanpa Nama berkata...

SKMM memang sial daripada dulu lagi...terutama orang yang bernama Ahmad Syukri Jamaludin tu, memang penjilat jubo kerajaan.

Tanpa Nama berkata...

nama ja parti Islam. tapi perangai buruk mengalahkan orang bukan Islam. tang orang depa sokong yang betul-betul pun kata fitnah. tang orang depa tak suka tak betul pun dipusing supaya jadi betul. tang depa sakit doktor betui. tang orang depa sokong kena keterangan doktor tak leh pakai pulak. tapi bila sakit cari doktor jugak. tang nak demo sipa lawan dan kutuk polis. bila rumah kena pecah cari polis pulak. inilah munafik akhir zaman yang disebut Rasullullah ribuan tahun dulu. rupanya macam ni.

Nama berkata...

sape nak amik alih jawatan aku ni ek?

AMIN berkata...

saya rasa amahtu rogol diri sendiri..........Malaysia boleh ......

Tanpa Nama berkata...

Bro Isham,

Yunus rahmat mesti nak pogang Jolobu balik..kakakakka...asyik Rais je dok atas sambil menjilap mengipeh tiap2 PM...

Baguih tu...mau telungkup Jolobu kali ni poie kek PR...selamat tinggal Umno...sayonara to Chennah, Klawang n Pertang...kesian bg Sg Lui jer..tu pun kalo geng Felda Sg Lui masih 'bertuhankan' ketuanan malayu!

NeoNodeGuy berkata...

pak isham,
i rasa i sudah jatuh cinta dengan penulisan you.
lawak tapi bermakna..
sedih tapi masih boleh ketawa..
kah kah kah

May the Cosmic Mother bless you and family alway for the great deeds you are doing to save our nation...

Kucing Parsi berkata...

alaaaaaaaaaa.......
terlepas la rais yatim
yang kena rogol tak nak lapor,
KBRI nafi terima laporan
macam mana ni TT.

mosabit berkata...

si bangang nak mampos 22:12 ni...

pandai pulak petik kata rasul...

rasul mana tu???...rasul melayu ker..???

oooo...lupa ...semua ahli gerombolan adalah penganut islam hadari....yg guna undang undang HUDUH islam hadari...????

napa terperanjat ker???...
lupa ker selama ni menganut islam hadari...
atau lu (22:11) dah murtad dari islam hadari ..pasal imam hadari dah kena tendang dengan abutuya..bapak sedara tiri angkat abuya ....???

TAK PERASAN KER???....
LU LAH..MUNAFIK SEPANJANG ZAMAN....

kah kah kah kah kah kah ....

mosabit berkata...

ini anak yatim ..payah nak didakwa lah bro TT...

pasal dah lama sangat ....
amah tu tak dapat nak simpan air mani anak yatim tu lama lama dlm cipap... sebagaimana yg dilakukan oleh sifool tuuu....

kah kah kah kah kah kah ....

Non-Governmental Individual berkata...

BUKAN SOAL SAMA ADA KBRI ADA TERIMA ATAU TIDAK, KES TU BERLAKU DI MALAYSIA,

PENGUAKUASA DI MALAYSIA KENA BUAT SIASATAN. TAK PERLU LAPOR KE KBRI. BUKAN KERJA KBRI SIASAT RAIS YATIM

KENA ADA SIASATAN, PENAFIAN AJA TAK CUKUP.

Tanpa Nama berkata...

Kepada Tanpa Nama 2011 Januari 7 22:12,

Bila pulak PAS fitnah? PAS hanya suruh polis siasat, atau Rais saman pihak yg membuat dakwaan, supaya namanya boleh dibersihkan kalau betul-betul dia tak bersalah.
Sama macam kes bunuh Altantuya, PAS suruh Najib saman akhbar-akhbar yg menyatakan kaitannya dgn pembunuhan tu, supaya kalau dia tak bersalah namanya boleh dibersihkan (lihat rakaman sidang akhbar Mahfuz slps dia menang kes saman terhadap Utusan Malaysia).
Tapi Rais dan Najib tak berani saman pihak yg berkenaan. Ko rasa kenapa?
Saudara, tolong la jgn salah guna nama Islam utk mempertahankan perogol/pembunuh/penindas. Ni la perangai munafik yg sebenar.

Tanpa Nama berkata...

kepada TANPA NAMA Januari 7 22:12,

Tanpa nama Bodoh ooooiiii, Polis dah tugas mereka untuk mencari penjenayah dan mereka bukan tak boleh dikritik.. UMNO adalah munafik paling besar buktinya Islam Hadhari tapi kaki rasuah (politik Wang)dan tak boleh selesaikan rasuah dalam parti sendiri.