Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 4 Julai 2011

BIK MAMA MULA BERFATWA




SENAMAN GEMOKAN BADAN







AMALKAN GAYA HIDUP SIHAT : ROSMAH


Rosmah Mansor, hari ini meminta semua lapisan masyarakat supaya mengamalkan cara hidup sihat dan aktif bagi meningkatkan kualiti hidup.

Katanya, kekukuhan dan kemajuan sesebuah negara banyak bergantung kepada kualiti sumber manusia, sehubungan itu masyarakat sihat dan cergas amat diperlukan dan untuk mencapainya empat amalan hidup perlu diberi perhatian.

"Makan secara sihat, lakukan aktiviti sihat, pupuk minda sihat dan tidak merokok.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... DENGAR BIK MAMA PUNYA NASEHAT.....kah kah kah

kah kah kah...DENGAR BAIK BAIK...kah kah kah..

kah kah kah...JANGAN ISAP ROKOK...ah kah kah..

kah kah kah... ISAP APA HA?....kah kah kah

nota:
sila tanya rahim tambi
sila tanya anwar musa
isap apa yang best kah kah kah
atau siapa isap yang best kah kah kah


NOTA:
bolehkah nasehat ini
digunakan untuk slim kan badan
kah kah kah

9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Saya cadangkan semua pusat senaman aerobik, slimming centre & yang sewaktu dengan nya supaya meletakkan gambar BIK MAMA di hadapan kedai mereka supaya menimbulkan kegerunan kepada para wanita bagaimana seorang wanita elit & kaya raya boleh berupa seperti BIK MAMA. KEGERUNAN ini untuk kelihatan spt BIK MAMA akan menyebabkan ramai wanita join slimming club atau aktiviti beriadah supaya tak hodoh macam perempuan perasan ni...~MARIA~

Tanpa Nama berkata...

nasihat kan la diri tu dulu, cermin kan la diri dulu, buat kan la pada diri dulu sebelum keluarkan fatwa bodoh.

rakyat yang matang tau akan semua ni, tak payah susah susah nak buat baik hati keluarkan ni.

rakyat kebanyakan semuanya slim slim sihat sihat belaka, hanya satu aja diatas langit tu yang bik mama tak tahu malu.

Tanpa Nama berkata...

kah..kah..kah,... pagi2 masuk opis mcm celanat la lu broo.. woi, BIK MAMA.lu nasehat org pandai, lu tu pemakanan hape yg smpai jd mcmtu..?? isap okok pon xleh? bik mama isap kotey pandy carpet boleh plak.. kah..kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

Shut up lah you bik!

Jebat2 berkata...

1funny malasya, org obese ckp psl cara hidup sihat, menteri xde moral ckp psl budibahasa, Eeeeeeeeee ckp psl melayau, UMporNO buat demo utk bantah demo. Sedar2lah, dunia sedang ketawakan kita.

Tanpa Nama berkata...

TT & semua.

Aku diberitahu oleh satu sumber yg bagus, pompuan tidak kurus ni setiap hari akan tukar baju, barang kemas, kasut dll.

Namun, satu benda dia tidak pernah tukar dan pakai tiap-tiap hari.
Cuba tengok gambar di. Benda tu ialah jade hijau di tangan dia. Apa pasal dia pakai tak tanggal? Ini tangkal kah, azimat kah?

Cuba sesiapa rajin tarik buang itu jade, apa jadi? Jeng…jeng…jeng

f.e.d sg bulog

Tanpa Nama berkata...

Bagi pengikut UMPORNO, Bik Mama lebih mulia daripada PR kerana PR adalah anggota Freemason. Sekian. Kah kah kah.

Master Yoda berkata...

Nice observation Tanpa Nama 10:14 AM...Hang macam dah jadi stalker Bik Mama dah gayanye...Kah kah kah

ana berkata...

weii hudoh laa bini najib ni tergolek dok, buat aksi biasa-biasa dah la, kalau slim takpa gak