Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 16 Julai 2011

SIAPA DIA SASGERAWAN NEGARA?



SAMAD SAID BOIKOT SEMUA JEMPUTAN
- mkini

Sasterawan Negara Samad Said berkata beliau "tidak akan melayan" sebarang jemputan rasmi kerajaan termasuk membaca puisi dalam majlis anjuran mereka.

"Sebolehnya sekarang, saya tidak menerima jemputan daripada kerajaan," katanya ketika ditanya reaksi kawan-kawannya dalam kerajaan selepas menyertai perhimpunan BERSIH 2.0.

"Saya tidak fikir, (saya) dipulaukan. Tetapi kalau dijemput sementara ini, saya tidak akan layan. Kalau oposisi menang, saya layan."

A Samad sebelum ini banyak dijemput dalam majlis anjuran Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) serta Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... TAMAT LAAA ZAMAN PAK SAMAD JADI SEGERAWAN UPACARA...kah kah kah..

kah kah kah... DI MALAYSIA INI BUKAN ADA PUN YANG BACA KERJA SENI SEGRAWAN..kah kah kah..

kah kah kah... NOVEL MACAM INTELOK...KALAU TAK JADI BUKU TEKS... HANYA TERJUAL 7 BUAH...kah kah kah..

kah kah kah...TAK ADA SAPA PUYN AMABIL POT SEGERAWAN MELAYU... kah kah kah..

kah kah kah... TERUTAMA YANG BERPENA PENA DAN BER GA PENA PENA ... kah kah kah...

nota:

sila tanya anak muda melayu/china/india/iban/dayak
siapa di kemala?
siapa dia muhamad haji saleh?
jamin tak tahu
nama pun tak tahu
buku lagi tak tahu
kah kah kah

7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ala tt, dio org la mentor kangkong! blog mcm u ni bagi dio org hampeh al-haprak tapi jgn lupa apa gapena pesan suatu hari nanti milayoo akan jadi red indian. kalau nak tau kita ni la red indian sekarang! tapi ape muleh buat, sasgerawan sikalang sudah maca tasauf, takut mengumpat nanti masuk neraka,... dah jadi alien maa.. di dewan petaka ada ayat bunyinya harakiri bagi yg berani tapi apa yg dia org harakirikan ialah banzai bodek first degree! memang mereka ada taring tapi buat sedut lendir china doll whose proud silence mengalahakan syaitan bisu. u bagi dia org video porno anwar atau polis brutality mana dia org pilih? angkat la itu pena cikit, conteng kita punya muka pun takpe. lagi lama dia org kasi mat sondol wakil media lagi hampeh nilai sastera dan budaya kita. geng gue sudah cakap lu mesti salute pak janggut. kasi dia pakai mcm che guevera... pinjam topi raja petra ade mintang punya lo. tok nik pun sudah pakai boot hitler (?)..nak harapkan sasgerawan kentut pun tak bunyi. alo, badang, ante ada baca ini blog ke? mane teater elite yg tendang-tendang meja bile bengis? lu tengok tt tendang lagi bisa walau dlm loghat keparat. bagi gue sasterawan negara ialah penulis shit. berani, sensitif, pakar carut the highest order! madey ngadu kat milayoo shanon panggil dia puki mak. lalu melalak teresak-esak sebab dia tu kutty suci..kah kah kah

serenity9260 berkata...

ini memang legend punya org ni.xde pun kwn2 aku kata nak jadi mcm jk rowling ke novelis2 luar negara ke,sume sebot pak samad bile diorg mask sastera

1.Tengkorak Kristal(Foto)
2.3 Anak Kucing Bermain Turntable(Video)
3.Pelangi Di Bulan

Tanpa Nama berkata...

apa tak cabar ee mintak buang sn, buang rakyat, buang negeri? kimma pun apa kureng dia punya sastera.. urdu mari punya, tulisan lagi cantik mcm ekor lumbu. lu tarik balik sn sejuta undi utk pr! pak, jadilah john lennon yg tak layak dpt mbe namun dia lebih manusia drp kita yg berdatuk-datuk berdatin-datin.great men have no title baik gandhi, eliot, marx, bill gate, ghazali malah nabi sw sendiri. biar la kankong dgn kangkongnya. puisi pak gondrong is the crown of all titles!

sasterawan internet berkata...

ekonomi berpendapatan tinggi tk de nilai sastera la wei...hakhakhak... budak2 lepasan sains sosial mane la leh dapt koje sngt..paling kurang pun penjawat awam..paling tinggi pun jadi tpm.....apa2 pun..somanya kerna rezeki...

Tanpa Nama berkata...

Lps ni pak samad ikut tour daerah tanpa tie je...heheh (jgn majuk ye)

Tanpa Nama berkata...

Lps ni pak samad ikut tour daerah tanpa tie je...heheh (jgn majuk ye)

Tanpa Nama berkata...

aku suka dengar pak samad sebut perkataan KUASAWAN!!!