Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 15 Julai 2011

KEMPEN JADIKAN SATU JUTA



KEMPEN KITA JADIKAN SATU JUTA







nota:
anak anak muda
sila jadikan laman
anti najib ini satu juta
sebelum kita masuk bulan puasa
kita jadikan 500 ribu

dipagi raya
kita jadikan satu juta
kah kah kah


SOKONGAN FACEBOOK TIDAK WAKILI MAJORITI: MUSA - meloya

KOTA KINABALU 14 Julai - Angka besar kononnya lebih 100,000 rakyat negara ini menerusi laman sosial Facebook, telah mendesak Najib Razak meletakkan jawatan, bukanlah mewakili majoriti penduduk negara ini.

Musa Aman yakin ia tidak akan memberi kesan besar kepada negara kerana rakyat telah bijak menilai dan mendapat maklumat lengkap mengenai sumbangan berterusan kerajaan kepada mereka.

"Saya minta rakyat supaya jangan membuang masa dengan mendengar cakap-cakap kosong, sebaliknya kena fikir masa depan anak-anak cucu kita. Apa akan terjadi jika pembangkang memerintah," katanya.

Laman 100,000 People Request Najib Razak Resignation (100,000 rakyat tuntut Najib Razak berundur) ditubuhkan Sabtu lalu, iaitu hari sama diadakan perhimpunan haram Bersih.

Menurut laporan AFP, laman itu berjaya menarik sekitar 300 orang setiap minit yang menekan butang like (suka) dengan sasaran mendapatkan 100,000 penyokong tercapai pada Isnin lalu.

"Jadi saya minta kepada ahli-ahli UMNO ini termasuk yang baru dan lama supaya segera mendaftar sebagai pemilih bagi membolehkan mereka mengundi pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) yang bakal diadakan pada bila-bila masa.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…MAT BANGANG INI TAK FAHAM….. kah ah kah….

kah kah kah….INI SENTIMEN ANAK MUDA…. kah kah kah..

kah kah kah…FACEBOOK MAINAN ANAK MUDA…. kah kah kah..

kah kah kah…NAPA TAK BUAT FACEBOOK SENDIRI…. kah kah kah..

kah kah kah…BUAT FACEBOOK: SELAMATKAN NAJIB DARI ROSMAH…kah kah kah..

kah kah kah…ATAU SELAMATKAN NAJIB DARI ANAK BADAK…. kah kah kah…

nota:
kalau tak ada kesan apa apa
kenapa bising
kah kah kah


nota:
ini mesti sedang tunggu bujet
nak buat facebook untuyk selamatkan najib
kah kah kah


GERAM JADIKAN SATU JUTA



17 ulasan:

cicitHJHASSANu berkata...

salam TT,

ini musa betui2 tarak aman o...kahkahkah

Jebat2 berkata...

Apehal sabahan ni masuk sini? Dah abis tanah sabah bagi kat Phillipino? Org lain gadai reta pun dpt gak beberapa sen, ni bagi free camtu jer... ingat sabah reta pusaka makbapak dia.

Bulan Purnama berkata...

jom pakat2 like .. haha

Syuhadah Azri berkata...

Dah like page tu! Haha Tapi skrg deactivated acc jap. Hehehe

Lawak lah buat page selamatkan najib daripada rosmah, kahkahkahkahkah!

1Crony berkata...

"Saya minta rakyat supaya jangan membuang masa dengan mendengar cakap-cakap kosong, sebaliknya kena fikir masa depan anak-anak cucu kita. Apa akan terjadi jika pembangkang memerintah," katanya.

Cuba fikirkan pula kalau beri UMNO/BN terus memerintah untuk 5 tahun lagi? Sebaik-baik Jin adalah sejahat-jahat manusia martabatnya. Samalah juga sebaik-baik Mat Monggol adalah sejahat-jahat Dolah ZZZZZZ.... Fikirkanlah Musa..., jadikanlah Sabahan tu sebagai negeri anak beranak kamu, sebatlah apa jua yang ada sebelum rakyat Sabahan menjadi lebih cerdik sedikit di PRU13 akan datang (tapi kalau Pati yg mengundi, tak jadi masalah...100 tahun lagi pun BN akan menongkat langit di Sabahan).

Tanpa Nama berkata...

TT...ko tolong tgok sikit cm na Kerajaan Haprak UMNO BN ni memang takut dgn kebangkitan anak Muda.

Kat Mesir ni..dia dah
1. Mintak satu pusat pengajian buang pelajar Msia dr Kursus Pengajian.
Setakat yg aku tahu..Tempat Kursus itu dah buang pelajar tu sebab katanya itu arahan dr pihak Kerajaan Msia.

2. Jabatan Penuntut dah keluar statement pelajar yg berhimpun tak dibenar lagi buat urusan dgn depa.
(Bangang sungguh,tak bg buat urusan tu..sama mcm buang kerakyatan la..sebab itu hak semua student..mana ada negara dalam dunia buang kerakyatan pembangkang. Bodoh!)

3. Yang terbaru...dia nak buang student dari Asrama.

Nanti ada apa2 aku update lagi.
Kerajaan BN memang takut gila skg ni. Ini yg aku tau.

Tanpa Nama berkata...

Masa depan anak cucu...puiii!,kerja engkau membodohkn rakyat sabah,tgok harta engkau,habis hasil bumi sabah ngko kerjakn ngan kroni2 ngko...saya anak sabah,saya taulah siapa ngko Musa...ngko apa peduli ngan rakyat sabah,ngko kerjakn sehabis2nya rakyat sabah atas kebodohan mereka.Rakyat sabah ni mc byk kurang pendidikan dn senang ngko perbodohkn,ktawalah ngko.Knapa negeri sabah yg kaya hasil bumi blh jd negeri paling mundur,sebab kekayaan sabah dah ngko baham masukkn dlm poket ngan kroni ngko.Wakulu Musa...'harta ini musa Aman yg punya'.Wahai rakyat sabah yg bangang2,palui2 n bodoh2 cukup2lah kamu diperbodohkn.Apa yg kamu dpt dgn undi UMNO.

Tanpa Nama berkata...

Masa depan anak cucu...puiii!,kerja engkau membodohkn rakyat sabah,tgok harta engkau,habis hasil bumi sabah ngko kerjakn ngan kroni2 ngko...saya anak sabah,saya taulah siapa ngko Musa...ngko apa peduli ngan rakyat sabah,ngko kerjakn sehabis2nya rakyat sabah atas kebodohan mereka.Rakyat sabah ni mc byk kurang pendidikan dn senang ngko perbodohkn,ktawalah ngko.Knapa negeri sabah yg kaya hasil bumi blh jd negeri paling mundur,sebab kekayaan sabah dah ngko baham masukkn dlm poket ngan kroni ngko.Wakulu Musa...'harta ini musa Aman yg punya'.Wahai rakyat sabah yg bangang2,palui2 n bodoh2 cukup2lah kamu diperbodohkn.Apa yg kamu dpt dgn undi UMNO.

Tanpa Nama berkata...

Masa depan anak cucu...puiii!,kerja engkau membodohkn rakyat sabah,tgok harta engkau,habis hasil bumi sabah ngko kerjakn ngan kroni2 ngko...saya anak sabah,saya taulah siapa ngko Musa...ngko apa peduli ngan rakyat sabah,ngko kerjakn sehabis2nya rakyat sabah atas kebodohan mereka.Rakyat sabah ni mc byk kurang pendidikan dn senang ngko perbodohkn,ktawalah ngko.Knapa negeri sabah yg kaya hasil bumi blh jd negeri paling mundur,sebab kekayaan sabah dah ngko baham masukkn dlm poket ngan kroni ngko.Wakulu Musa...'harta ini musa Aman yg punya'.Wahai rakyat sabah yg bangang2,palui2 n bodoh2 cukup2lah kamu diperbodohkn.Apa yg kamu dpt dgn undi UMNO.

cicit ngah layor berkata...

"kena fikir masa depan anak cucu kita" - Musang.

kahkahkah ......
Dulu,opah dgn tok kiter kener gelembong dan makan gelembong.Cuber tengok anak cucu demer haghi ni,mcm maner ghopernyer......Ader yg tanah kener lelong,ader yg jadi setinggan sampai wafat,ader yg duduk bwh jambatan sampai haghi ni,ader yg tak lekang ketayap ataih kepaler tapi tak gheti bacer Fatihah.

Sekaghang org muder udah celik.Musang tak pyh ndak ngacom demer.Demer tak makan acom mcm tok opah demer dulu.Biorkan demer dgn fikiran demer sbb demer yg akan menjadi pemimpin maser depan.

kahkahkah.....musang kalau dibuat sup,campor akor kayu.....memang sedap......buat ubat tenager tok batin lagi.jager baik2 ler musang.Jgn ngelewor sampai tengah2 malam mencaghi ayam....takot ditembak dek oghang.kahkahkah.

Tanpa Nama berkata...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2014676/English-Channel-struck-biggest-quake-300-years.html

Bro.. sapa datang lawat Uk ni?? bergegar..

IbnAbdHalim berkata...

"Saya minta rakyat supaya jangan membuang masa dengan mendengar cakap-cakap kosong, sebaliknya kena fikir masa depan anak-anak cucu kita. Apa akan terjadi jika pembangkang memerintah," katanya.

====================================
Memang bukan buang masa dengar cakap kosong. Memang memikirkan masa depan anak-anak kita. Sebab itulah Bersih membuat tuntutan supa pilihanraya lebih adil, telus dan bersih.

Kalau siapapun yang perintah asalkan tidak membelakangkan rakyat kami sokong tapi UMNO/BN dah lama menipu dan membelakangkan rakyat. Apa punya tuur punya pemerintah yang membantai rakyat sendiri. Siapa perintah polis membantai rakyat kalau bukan ketua kerajaan? Memang patut Najib berundur sebab tak pandai perintah. Dia cuma pandai kumpul harta peribadi saja. Cincin Rosmah dari mana datang duitnya?

Edry Ahmad berkata...

apakata kita buat virtual pilihanraya dalam FB? wujudkan parlimen, dan senarai pemilih.... kita tunjuk kuasa sebenar, baru beeend sedar....

Edry Ahmad berkata...

kita wujudkan vitrual pilihanraya dalam Facebook... apa mcm? ikut senarai pemilih spr... confirm takda pengundi hantu... BERSIH belaka...

Saiful berkata...

aloo geng 2 mudo..jajgan lupa pi mendaftar..

UMproNO berkata...

gua bangga sebab dah klik LIKE...hahahaha..

Biar suami badak & laki badak tak lena tido....hahahaha..

serenity9260 berkata...

ni kalau buat lagi facebook juta2 memang nak kena maki abes2 ni

1.Tengkorak Kristal(Foto)
2.3 Anak Kucing Bermain Turntable(Video)
3.Pelangi Di Bulan