Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 25 Ogos 2011

APA AKAN TERJADI PADA 7 SEPTEMBER NANTI?




KITA TUNGGU 14 HARI




nota:

kita sabar dan tunngu
hari ini 24 ogos
kaklau 14 hari lagi
maka hari itu ialah

7 september

apa yang akan berlaku
pada 7 september nanti?
sama sama kita tunggu


PAS: DAFTAR PEMILIH KOTOR UNTUK TUMBANGKAMN SELANGOR - malaysiakini

Dewan Pemuda PAS Pusat mendakwa pihaknya mempunyai "daftar pemilih kotor" yang didakwa boleh menumbangkan kerajaan negeri Selangor pada pilihan raya umum akan datang.

Timbalan Pengerusi Lajnah Pemulihan Demokrasi dan Mobilisasi Mohd Adram Musa berkata pihaknya mempunyai data seramai "puluhan ribu" yang didakwa "pengundi klon".

"Apa yang kami ada, daftar pemilih kotor yang sudah cukup untuk menjatuhkan kerajaan negeri Selangor.

"Adakah ini kerja-kerja seperti mana yang disebut oleh perdana menteri yang berkata melakukan apa sahaja untuk mengambil balik Selangor?

"Apa yang kami ada, sudah cukup (untuk) menjatuhkan kerajaan Selangor," katanya.

Menurutnya lagi, berdasarkan analisis pihaknya jumlah pengundi klon itu, membolehkan BN merampas sekurang-kurang sepuluh kerusi DUN di negeri itu.

Sehubungan itu, beliau mendesak Suruhanjaya Pilihan Raya dan Jabatan Pendaftaran Negera menjelaskan jumlah pengundi dari daftar pemilih yang telah digugurkan dan yang akan digugurkan.

Pihaknya memberi masa 14 hari kepada kedua-dua pihak tersebut untuk membuat penjelasan.

NOTA:
semua sudah jelas
semua telah dibuktikan

undi pos undi tipu
mat indon
mat bangla
dijadikan pengundi

beri 14 hari?

lepas 14 hari berlalu apa jadi

orang ramai sudah bosan
dulu ada amaran:
ada 7 hari
ada 9 hari
ada 3 hari

tapi hari berlalu tak ada apa apa
satu habuk taraak
tolong jangan tipu rakyat

tolong jangan jadi nato
nato: no action talk only

nota:
di libya nato tak cakap banyak
dia bom gadaffi

nota:
tolong jangan keraskan
tapi tak pancut pancut
kah kah kah

6 ulasan:

Jebat2 berkata...

Andai hidup tak punya cinta,
pada bangsa atau wanita,
jiwa kosong tak berharga,
dunia...bukan sorga..ooooo,
NAJIB NI LA YG DISEBUT2 DLM LAGU MALAYSIA BARU.
Allahyarham Ahmad Daud lebih dulu kenal sapa abg jib..kah..kah..kah..
Org umPORN jer buta mata, buta hati & kulop (kote buta)

C++ berkata...

Bhai TT...

7 September tue tarikh ulangtahun kelahiran gua la... hahaha... Nak buat camana...

Tanpa Nama berkata...

aku pun fed up jugak dgn org-org politik yg dok bagi amaran hari hari ni, amaran je lebih action takdak, ini belum memerintah nak glamer je lebih, kalo bagi memerintah mau lupa dunia :(

apa kata TT taruk satu banner at the top of the page, buat countdown sampai last day hari amaran, along the line bukak comment board bagi org comment, put pressure to both parties, once amaran dah expire kita tengok ramai-ramai apa yg tukang bagi amaran akan buat, kalo tukang bagi amaran buat dunno je, kita basuh tukang bagi amaran tu cukup-cukup. tukang amaran ni kena ada accountability jugak, sikap bertanggungjawab, bagi amaran sbb mmg betul-betul prihatin, bukan setakat nak cari glamer je, nak tunjuk still relevant dlm parti, tunjuk power kat org bawah etc. maklum je lah politician will be always politician.

tengok skit mcm mana shadow ministers kat UK buat kerja, berpeluh ketiak beb!! kalo setakat melalak je lebih action takdak sampai kiamat malaysia mcm tu jugak. 2X5 6X4

2 pence.

Tanpa Nama berkata...

Kita turun ke jalanraya sekali lagi.Mari-mari.Kita goncang telo mat monggol.Kasi tekan sama dia.Kah..Kah..Kah.Mesti turun punya kali ini,sebab mat monggol sudah main kotor macam Mahataik.

Lang berkata...

itu countdown sbb roket nak lancar ke?.... amaran bagi org politik ni akan berakhir dgn tunggu dan lihat... patu wat donno je... dah terjangkit penyakit perkasam agaknye...

Revolusi_Malaysia berkata...

kalau gua tulis mesti puak2 fanatik PAS cakap gua orang UMNO ni...

ni skang camner? Orang nak tolong puak PAS tapi korang sendiri yang tah hapa-hapa...

amaran dan seterusnya amaran. tak caya, tengoklah lagi, mesti ade... kengdian, bile orang lain nak buat demo, tetiba melompat jadi hero ye???

bile nak tangkap, mesti depan press, kalau tak pun mesti jalan depan press... sebab, nanti akan tetiba je melompat-lompat melawan sedangkan tadi senyap menikus... (pelajari lah dari sardin aljubi)

MANA AMARAN 7 HARI ITU HARI OLEH SARDIN ALJUBI? cakap je lebih mamat sardin tu... skang? abis semue orang PAS jadi sardin...

gua bukak puasa sardin je ini hari...

p/s: zaman fanatik pemimpin/parti sudah abis... ini zaman, zaman kalo pemimpin cibai, akan dijadikan cabai.