.

Khamis, 25 Ogos 2011

MINTA BANTUAN DARI PEMBACA
SAFIAN MENUNGGU RAWATAN

MEMINTA BANTUAN PEMBACA

Adik Safiah Mardhiah, 5 tahun akan menjalani pembedahan 'open heart surgery' bagi menutup lubang pada jantungnya. Dia merupakan anak kepada salah seorang aktivis Anwar Ibrahim Club (AIC) dan anggota Angkatan Muda KeADILan, Mohd Zulfadzli Abdul Halim atau lebih dikenali sebagai Zul Bumilangit.

Ini adalah pembedahan kedua setelah prosedur pertama pada disember 2010 menggunakan tiub TEE gagal kerana diameter lubang yang terlalu besar. Pembedahan kedua ini lebih berisiko kerana melibatkan tulang dadanya dibelah untuk mengeluarkan jantung.

Untuk pengetahuan, semua kos perubatan dan pembedahan ini tidak ditanggung oleh pihak insuran kerana ia dikira kecacatan sejak lahir. Dalam pembedahan kali kedua ini akan dijalankan di Institut Jantung Negara pada hari raya ke 10 (10 September 2011) dan dijangka menelan kos sebanyak RM25,000 yang mana sebahagian daripadanya ditanggung pihak Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Selain itu, isteri beliau terpaksa berhenti kerja untuk penjagaan pos surgeri yang mengambil masa sekitar 2 - 3 bulan sebelum Safiah boleh ke sekolah semula.

Harapnya, disebalik kemeriahan kita menyambut hari raya, ada yang sudi menghulurkan bantuan dan sumbangan bagi meringankan beban, apatah lagi pada bulan Ramadhan ni.

Sumbangan boleh disambungkan terus kepada Mohd Zulfadzli (Maybank) 162209905368

atau hubungi beliau di 0192717548 atau melalui emel di

mohdzulfadzli.abdulhalim@malaysiaairlines.com atau jonbuobage@yahoo.com

Kes adik Safiah Mardhiah boleh dirujuk di IJN melalui no MRN: 215319

7 ulasan:

Aie berkata...

insya Allah sy cuba sedaya mampu

Tanpa Nama berkata...

Mana hospital dari wang zakat...mana pusat cuci darah dari wang zakat...mana institut kemahiran basmi kemiskinan dari wang zakat...selama Malaysia dikkusai oleh UMNOXXX ...sampai kiamat, zakat dipersempitkan.....asnaf jadi pembeku fikiran.....bangun la ummah

Tanpa Nama berkata...

Salam..
Kpd sahabat2 semua..
Semoga kita sama2 dpt membantu anak kecil ini. Lihat anak kecil ini, lihat anak kita. Bayangkan jika si anak kecil ni anak kita sendiri.....

-kiung-

Tanpa Nama berkata...

INILAH JADIKAN BILA WUJUD HOSPITAL KAUT DUIT....HARAP PR AMBIL ALIH MENJAGA KESIHATAN SECARA PERCUMA KEPADA RAKYAT BARU JADI RAKYAT DIDAHULUKAN

Tanpa Nama berkata...

Kalau rakyat selangor atau telah bermastautin di Selangor lebih 3 thn boleh mohon bantuan gharimin di LZS

Sayang Kinabalu berkata...

saya akan bantu sedaya yang mampu.

ya Allah selamatkan adik ini..tabahkan hati ibubapanya...murahkan rezeki mereka...berkati mereka yang membantu..AMIN

Tanpa Nama berkata...

Zulfadzli ni pekerja MAS, tiap2 bulan company potong rm1 melalui gaji sbg tabung pekerja,MAS mempunyai jumlah staff seramai 20K ++ org di seluruh dunia tp xtau ape dorg buat dgn tabung pekerja ni..tu belum cerita setiap bulan potong rm8 utk tabung kesatuan pekerja lg..ahaha company buat duit,jumlah penumpang meningkat tp umum rugi..lepas tu swapt share lg..abis tunggang terbalik..akibatnye pekerja yg tanggung..

-remaja cool-