Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 28 Ogos 2011

ADA DUA EKOR HSSAN ALI




UNTUK YANG BEBAL







nota:
sila perhatikan logo dikain rentang
untuk yang bebal dan tidak faham makna dan erti logo
warna hijau dan ada bulat puteh ditengah tengah
ialah lambang parti pas

sila ambil perhatian!


SURAT KEMARAHAN PEMBACA

i dedicated the above foto to dr che rosli and pemimpin pas yang bersikap terhegeh2 untuk bertindak dan masih nak simpan tong ug.
By hussin on HANYA JAWAB PERTANYAAN INI on 8/27/11

Dimanakah Che Rosli Sewaktu Trajedi Bukit Merah? TV3 suku menyiarkan kenyataan seorang MP PAS bernama Che Rosli yg mendakwa kilang yang bakal di bina di Kuantan itu selamat untuk semua orang. Merujuk kepada biodata Che Rosli di Facebook, tertera: AHLI JAWATANKUASA PERLINDUNGAN SINARAN. LEMBAGA PERLESENAN TENAGA ATOM, MALAYSIA, 1984-1999 Ini bererti Dr. Che Rosli adalah antara yang memberi khidmat kepada Lembaga Perlesenan Tenaga Atom(LPTA) sewaktu berlakunya trajedi keracunan radioaktif di Bukit Merah sekitar 1984 hingga sekarang.

Keracunan radioaktif (antara lain)akibat stor simpanan bahan buangan kilang nadir bumi milik Mitsubishi Chemicals, Tabung Haji serta beberapa syarikat bumiputra yang lain. Mengapa LPTA disebut? Ini adalah kerana sewaktu berlaku keracunan radioaktif ini, LPTA telah mengeluarkan lesen bagi kilang tersebut untuk beroperasi. Di dalam ombak protes dari penduduk2 tempatan, LPTA terus memberi lesen.

LPTA terus memberi lesen kerana mereka berkata kilang tersebut selamat dan tidak membahayakan kesihatan penduduk setempat. Dan dari biodata Dr. Che Rosli, beliau berkhidmat dengan LPTA sepanjang skandal/trajedi Bukit Merah yang meragut nyawa itu. Maka, Tulang Besi tidak boleh menerima jaminan Dr Che Rosli bahawa kilang Lynas itu bakal selamat.

Ini kerana LPTA juga telah memberi jaminan kepada penduduk Bukit Merah bahawa kilang nadir bumi Mitsubishi itu selamat. Malangnya, jaminan LPTA satu masa dahulu adalah pembohongan semata-mata dan 9 penduduk tempatan telah menghadapi penyakit leukemia, anak2 lahir cacat dsbnya. Dan oleh kerana Dr Che Rosli berkhidmat dengan LPTA sewaktu trajedi Bukit Merah berlaku, maka Tulang Besi beranggapan apa-apa jaminan yang datang dari alumni LPTA tidak boleh dipercayai angkara trajedi Bukit Merah.

Tulang Besi juga rasa, kalau benarlah dakwaan Che Rosli ni, Tulang Besi cadang kilang RARE EARTH ini dibina di sebelah rumah Che Rosli. Tulang Besi nak tengok berani atau tidak? Tidak hairanlah walaupun diberi jaminan berulang-ulang kali oleh LTAP dan beberapa pakar, penduduk Kuantan dan Gebeng tetap menolak kilang Lynas. Mereka belajar dari pengalaman rakyat Bukit Merah. Dari Blog Tulang Besi
By Monkey Shooter on SAEKOR LAGI HASAN ALI on 8/26/11

MAT BEBAL


nota:
perhatikan muka mat bebal ini betul betul
ada selera tak?
kalau tak ada selera bagus
puasa diteruskan
kah kah kah




14 ulasan:

Beruk Ketawa...kahkahkah berkata...

Nama Che Rusli konon. Ini nama sebelum jadi MP. Masa ni UMNO belum kenal siapa Che Rusli.

Bila dah jadi MP namanya bertukar jadi CHEQUE RUSLI, atas restu UMNO...kah kah kah..kah kah.

Cuba cek AKAUN BANK tengok. Jangan-jangan Cheque baru clear 3 hari lepas...kah kah kah..kah kah

IsamPurkyman berkata...

Jauuuh bawok bewok pemaing impot. dari tegganu pung ade. mendde bengong bangik ?

Khairi berkata...

setuju sangat bina saja disebelah rumah dia. Kalau nak bagus lagi, bina saja dlm rumah dia. Ini tandanya kita respect dgn kepakaran ilmu dia.

Tanpa Nama berkata...

tt,mana hang letak kebebasan bersuara dan kebebasan mengeluar pendapat berdasarkan fakta yang hang perjuang selama ini.

Tanpa Nama berkata...

selama ni aku perhatikan dr che rosli ni mmg anti-umno/bn gila2, korang suka la.. tp bila dia sekali je keluar statement bersifat saintifik & x selari pandangan parti korang.. terus kena label BEBAL.. pd aku mmg korang yg BEBAL sbnrnye..

Tanpa Nama berkata...

gua cadangkan bina tiga.
satu di sebelah rumah rosli.
ok bagus.
satu lagi di sebelah rumah mb adnan.
yang ketiga, di sebelah kediaman najib di putrajaya.
ada berani ke?
pasti tolak, punya.
bagi mereka, rakyat biar mampus.
asalkan mereka hidup senang lenang.

- bebal terpinggir.

Tanpa Nama berkata...

bukan 2 orang hassan ali...tapi ada lagi
perlahan2 dia akan merayap keluar....
akaun dah betambah....
nampak duit jadi pening...
dalam ada juga KANGKONG

kah...kah...kah

saypocek berkata...

setiap mereka yg x betoi ''bt ape nk sokong...orang suruh nk jd bodoh ''pgi ikut...biol punye best friend tegar che roslii

Tanpa Nama berkata...

che rusli ni bangangg..tak nak ikot dasar/pendirian parti PAS terhadap sesuatu isu..cakap main lepas nak tunjuk terer bila wartawan kol..lek lu cakap kt wartawan tu..refer tu kpd parti apa jawapan sebaiknya..kalo taktau jawab, jgn cakap apa2..khalas.skang padan muka dah bertentang dgn parti sendiri..parti tak rugi apa2 pon.leh ganti orang lain..kesian kat ko jerlaa..kena maki tujuh keturunan..haha

Tanpa Nama berkata...

puna kamu hishamudin... lantak le yb tu nak bagi pendapat... bila deme sokong kjaan, kome kata dapat duit... prejudice

Tanpa Nama berkata...

Bila nama dah tak tersenarai dlm pru13 sbb performance org tak nampak, harap duit pencen mp tak banyak mana, maka sosok bertuhan kapitalisma akan mencari tuhan baru demi perut yang perlu diisi. Pas hanya lambang, islam hanya dibibir namun yang penting kapitalisma diperut

Tanpa Nama berkata...

Bila nama dah tak tersenarai dlm pru13 sbb performance org tak nampak, harap duit pencen mp tak banyak mana, maka sosok bertuhan kapitalisma akan mencari tuhan baru demi perut yang perlu diisi. Pas hanya lambang, islam hanya dibibir namun yang penting kapitalisma diperut

Tanpa Nama berkata...

kita boleh anggap Dr. Che Rosli sebagai pakar nuklear...tapi dia bukannya pakar dalam process safety, engineering, environmental, waste management, occupational health, transport & distribution safety…. Ulasan yang menyatakan Loji Lynas adalah selamat hanya bedasarkan pertimbangan kadar pendedahan radioaktif yang minimum semata-mata adalah hujah yang dangkal…. Dr Che Rosli & Pak MSO harus ingat… lebih banyak “silent expert” dalam bidang dinyatakan diatas yang membantah loji tersebut dan banyak membantu BADAR dan YB Fauziah dalam memperjuangkan isu ini….. hasilnya sila Pak MSO baya betul-betul laporan IAEA, 11 cadangan penambahbaikan itu adalah sebahagian yang dituntut oleh kami yang membantah loji tersebut….Tahniah YB Fauziah. Salah satunya adalah kelemahan EIA & RIA report…. Cuba tanya Dr. Che Rosli siapa yang terlibat dalam penyediaan EIA & RIA report.

Kedudukan loji tersebut juga menjadi persoalan kerana terletak di “upstream of wind direction”, yang mana yang paling teruknya kalau berlaku “unwanted release of failure of vent scrubber”, yang keluar bukannya angin Pak MSO oiii…tapi gas beracun H2S, SO2, SO3 yang boleh menyebabkan hujan asid… yang paling bangang nya Kuarters dan Pengkalan APMM serta cluster industri sawit terletak di downstream of wind direction kira-kira 1km sahaja. Kalau nak ulas panjang lagi… tak termasuk HAZOP study, safety, protection & interlock system (SIL2 or SIL3)…

Saya cadangkan pihak BADAR buat jemputan kepada Dr. Che Rosli dan buat professional discussion di Masjid Balok Makmor atau pon Pusat Tarbiyyah Balok..

Bagi saya usahkan loji Lynas…. Malah kalau Loji Indah Water dibina disebelah rumah Dr Che Rosli atau Pak MSO, saya gerenti dia & Pak MSO akan bising…. Jangan perkecilkan Hak Kami.

Jangan pandang rendah & perbodohkan kami penduduk Balok dan Sungai Ular…. hanya dengan title Dr…di depan nama dan dianggap pakar. Kalau kita Dr. Sakit Puan, jangan cerita pasal penyakit Jantung… :) Oleh Mamat Ali untuk Blog MSO

Master Yoda berkata...

Kalau nampak kesan baik radioaktif tu tuk jangka msa panjang, kene ambil kira gak kesan buruknya...

Sekarang ni kene ingat, pengurusan teknologi bahan radioaktif ni atas kendalian makhluk yg bernama MANUSIA a.k.a homosapiens....

" U can't avoid yourslef form making error since u're human being" - Anonymous

Dan lagi satu, kerja2 pengurusan radioaktif ni tak semudah KOREK TAIK IDUNG, ni kerja serius malah berisiko tinggi utk pekerja2 (walaupun dibayar gaji yang tinggi)...

Sila ambil pengajaran dan teladan daripada tragedi Chernobyl, April 1986 dan Fukushima, Mac 2011