Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 28 Ogos 2011

LAGU NEGARA KU ADALAH LAGU CIPLAK




DENGAR LAGU MEMULA MOON INI





nota:
lagu ini diciplak
bagimana lagi kebangsaan pun diciplak?


6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sebenarnya tt.
lagu kebangsaan kita dah dicipta oleh zubir said.
tapi, tunku tolak.
bendera, gua tak ada maklumat.
sama ada sudah dicipta atau belum.
atau terus tiru bendera amerika.
sekarang, apa sudah jadi.
singapura terus maju dengan lagu majulah singapura ciptaan zubir said.
kita pula terus undur ke belakang dan tanah pun tergadai,
dengan lagu ciplakan mamula moon
dan the stars and stripes.
tunggu mat sabu bantai.

- alif-min-tendang-wau.

Anas Bin Baharuddin berkata...

asal usul lagu negaraku memang dah jelas dah dimata rakyat...memang lagu ciplak

tapi bendera malaysia atau jalur gemilang dikatakan dicipta oleh Allahyarham Mohamed Hamzah, siapa dia ni? bagaimana design nya sama dgn bendera US? sengaja atau kebetulan?

sam berkata...

yg heran tu si TokSiti tu pun nyanyi lagu 'Negaraku' (dlm Melodi (Ahad 28 Ogos 2011)dah lari dari lagu asalnya. Ya TokSiti - ini lagu Kebangsaan bukan lagu untuk hiburan pop ka poprock ka paprik ka balada ka blablabla....TOKSAK DOK PANDAI2 DOK PINDA2 UBAHSUAI DIA PUNYA PITCHING nya ....ROSAK LAGU TU jadinya ...HARAP AMBIK MENGERTI la - harap fahamlah ttg camna nak bawak lagu2 yg tertentu dan harus bersesuaian ... ini bikin orang naik geligeleman la ... dan juga jadi bahan ketawa dan ejekan orang (dinyanyikan oleh seorang yg di GEMBAR-GEMBORKAN MEDIA ARUS PERDANA - PENYANYI NOMBOT SATU NEGARA --- konon kononnya - RUPA2nya HAMPEHHHH

alhusseyn berkata...

Hussein Onn anak Jaafar Onn?

BUKAN SAJA2 NAK KATA berkata...

alaa siti tu kira nak try nyanyi lagu2 orang aje - haram tak memberi hiburan langsung - hancusss - dan celah2 tu teringin gak nak melagukan lagu2 Allahyarham Sudirman - pun tak boleh - harap nganga saja tau - suara tak tera mana punnnnnn... menyakitkan telinga ada laaaa ....

Pesan saya - kalau dah tak mampu nak menyanyi lagu2 orang lain yg lebih handal dan lebih merdu serta lebih lunak lagi compared to suara awak tu - TAK PAYAH LA BERSUSAH PAYAH nak beriya2 nak cuba menyanyi lagu2 orang - lebih2 lagi lagu2 Sudirman. You just spoil the song only laaaa....

JUST FORGET IT LAAAAA - bikin jadi kutukan dan ejekan orang sajaaaa

Tanpa Nama berkata...

Kalau ye pun lagu ciplak, So WHAT isham! Apa masalah Kau sebenarnya?
Kau ni takes telur
Yang tabu hanya cari salah orang yang Kau tak suk a Dan hen tam kau2

Apasal tak kata kita ni negara haram sebab dapat merdeka tak perlu bunch membunuh?

Sun tzu ! Kalau is ham kenal pun kata kemenangan paling brmartabat adalah tanpa tumpah setitis darah Dan tanpa guna sebutir peluru pun, is ham bangang ni tau ke buat2 tak tau?

Aku tak peduli siapa memerintah tapi bulan Dari kaki hati busuk Dan hasut macam anuar Dan is ham.

Kau berani menghasut dalam blog je, kat k
Luar macam tikus.

Apa tak kata negara kita haram n raja2 pun haram sebab bersekongkol dengan British dulu2

Kita boleh tukar apa saja bulan setakat lagu Dan bender Dan rukunegara ikut sedap is ham tapi apa sebenarnya yang Kau nak capai ni?

Nak tulis semula sejarah bila Kau menang? Buatlah apa korang suka Dan boleh tabalkan chinpeng Dan kawan2 sebagai wirawan negara then bulbar ATM Adan polis sebab nak buat apa Jaga Kedak Aran negara kalau Ada manusia nak memimpin yg tak kayak memimpin mcm anuar n isham yg tak tahu apa itu rukunegara negara, rukunegara Islam tah tau tah idaknya.

Taubatlah isham, aku takut kau nanti silap2 jadi menteri yang tutup semua masjid sebab chin peng jadi penasihat agama negara.

Hancur lebur negaraku tercinta sebab Ada pembelit mcm Kau Dan anuar.

Kalau Kau anak jantan, siarkan Catatan ni, takut ke?