Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 22 Ogos 2011

MALAPETAKA 31 OGOS




NOTA:


31 ogos ini bukan hari merdeka
31 ogos ialah hari malapetaka

pada 15 mei ialah NAKBA untuk rakyat palestine
pada 15 mei 1948 israel diwujudkan

pada 31 ogos ialah MALAPETAKA untuk tanah melayu
pada 31 ogos 1957 gerombolan naik tahtha








KALAU TAK PERCAYA - TENGOK






nota:
kalau tidak percaya sila lihat bendera amerika
kalau tidak percaya sila dengar lalu terang bulan
kalau tidak percaya sila dengar lagu memula moon

kau tak sedar juga
hantukkan kepala ke pintu jamban
kah kah kah


14 ulasan:

Amuraria berkata...

TEPAT SEKALI ! NEGARA KUTTY :D

adnan berkata...

tahun ni 31 ogos jatuh pada hari raya..oleh itu dataran merdeka akan dipenuhi oleh warganegara yang baru haha

Pakteh berkata...

Assalamualaikum,

Kali ini pakteh ulas tulisan anda di blog pakteh http://www.betoika.blogspot.com

T. Kasih

Copy-Paste King berkata...

KAh kAh kAh ... lawak la Blok Ni (ketawa guling2) Kah Kah Kah..

Tanpa Nama berkata...

Bendera Amerika tu gemilang ke tak gemilang?

Lawoks jugak. Lamanya melayu kena buli & di bodoh2kan.

KESIANYA ANAK cucu aku.

Non-Governmental Individual berkata...

Rukun Negara pun tiru idea Pancasila indonesia yg diilhamkan soekarno

Non-Governmental Individual berkata...

video versi yg baru ade tak?? yg taun ni punya? yg dah tgk byk kali...!

Tanpa Nama berkata...

kat putrajaya pun tak meriah....

Lang berkata...

tanda kawan dengan amerika dan belanda.... kongsi mendera dan lagu...

tanda kawan dengan british... kongsi perlembagaan...

tanda takde identiti... semua pakat kongsi la... lu kongsi lu langsi ma...

Tanpa Nama berkata...

Bila PR amik alih nanti tukarlah bendera serta lagu negara..itu bendera dan lagu umporno tapi janganlah ciplak bendera Indon plak nanti bising boyan boyan indon...boyok betul

Tanpa Nama berkata...

orang malaysia mana ada akal tinggi2 sangat..cgpa 1.2 pun, buleh dapat biasiswa.. dapat jumpa TPM lagik.. abih, apalagi nak dibangga? semua mau tiru la.. tak ada idea2 cabuk pun, teringin jadi trendsetter.. trend mindsetting dia ialah kantoi-mantoi meniru.. sama jugak negara2 asia yang lain.. kiblatnya ialah meniru.. apa yang mat saleh buat, orang bukan asia lain buat, sumer nak kene tiru... apa bodoh sangatkah orang asia dan dunia ketiga ini? orang malaysia? orang indonesia? orang singapura? orang vietnam? orang thailand? ya, ramai mereka2 ini menyangka saja mereka pandai... tapi 98% dari mereka adalah golongan malas membaca, malas befikir dan membuat penyelidikan secara kritikal... sampai ramai yang amik phd pun dan macam2 string kelulusan yang mereka ada, tak tahu apa kepala apa ekor tesis yang dibuatnya.. cerdik pandai pun hanya cerdik meniru.. jika ada yang mencipta apa2, semuanya akan ditekan dan dilupuskan.. supaya masyarakat terus berbangga menjadi bodoh meniru dan pengguna dungu..

teringat kawan gue buat thesis kat UM pasal fuzzy logic.. tajuk hebat.. taip buku pun, tebal gila babi.. tapi apa fuzzy logic pun dia tak paham.. kendian pakai C++ buat programming dia, presentation hancho.... kesian aku tengok, nak tolong pun, mamat tu subjek kebarangkalian pun menonggeng nak paham.. hajat hati punyerlah besar, nak buat helikopter dan roket.. akhirnya dapat jadi engineer jugak.. patut la kompeni2 malaysia tak bayar gaji tinggi kat engineer2 dia.. itu belum lagi kita check engineer india dan engineer cina lagik.. haha.. cakap english memang berabuk la.. kerja kalu.. macam sial jerk.. standard asia.. haha

Revolusi_Malaysia berkata...

pendapat saya:

1. Bendera tak payah tukar. Nanti abiskan duit rakyat lagi. Silap2 nanti, kaki kelepet dalam PR plak yg buat duit juta-juta... ni mau makan ratus2 juta-juta kalo kene puak UMNO... jadi, janganlah bagi idea untuk abiskan duit rakyat lagi!

Kenapa tak komplen bendera belgium/german/france/italy/hollandlebih kurang sama je?

negara yg line ada 2 lagi la melambak-lambak...

Jadi tak payah lah tukar... benda dah jadi.

2. Lagu mamula moon/terang bulan yang dijadikan negaraku... eloklah tukar.

Tanpa Nama berkata...

cakap macam bagus ja

Lord_kiakultuzs berkata...

MAKHLUK RABUN JE XDPT NK TGK BEZA BENDERA MALAYSIA N AMERIKA. PERHATIKAN WARNA GARISAN PERTAMA DAN TERAKHIR ANTARA KEDUA2 BENDERA. BENDERA INDON CIPLAK XDA PLAK ORG KECOH. LAGU LEDKA LEDKA JG INDON RAYA XDA PLAK NK KECOH.