Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 10 Oktober 2011

LAGI SATU PROJEK REMBAT DUIT ORANG RAMAI




SIAPA JANTAN INI?




ELAUAN AHLI PARLIMEN DIJANGKA NAIK DUA KALI GANDA - minisder

Ahli-ahli Parlimen dijangka akan menikmati kenaikan elaun mereka dua kali ganda di bawah struktur baru yang dicadangkan termasuk aspek berkaitan dengan hak dan keistimewaan wakil rakyat peringkat persekutuan itu.

The Malaysian Insider difahamkan jawatankuasa kajian semula yang dibentuk tahun lalu telah mengesyorkan agar saraan wakil rakyat dinaikkan antara RM30,000 dan RM35,000 termasuk elaun. Kini kadar diterima mereka dianggarkan sekitar RM12,000 sebulan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


NOTA:
eeee mak tak sangka banyak duit jadi ahli parlimen
kelas betul very de very jadi yb ni...
dapat duit
ada elaun
dapat ap beli kereta impot

yang kepala bana tak datang ke parliemn itu apa hal
hingga tergadai kampong baru?

makan gaji buta?

ni nak naik gaji
lagi nak tidoo
lagi nak cari bini bini baru
lagi nak cari amoi baru
kah kah kah


SIAPA TAHU?
dalam dunia ini
hanya seorang saja
yang berhati suci yang
pernah datang ke parlemen 500 tahun dahulu

siapa tahu nama sosok ini?


17 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

en. guy fawkes kot - the only man ever to enter Parliament with honest intentions (wikipedia)

Tanpa Nama berkata...

viva guy fawkes!!!!

KLExpress berkata...

Marilah kita berlawan di alam maya. Kalau berani silakan.

komunis berkata...

yeah!

guy fawkes

remember the 5th november

Tanpa Nama berkata...

kalu aku nak bom parlimen aku akan rujuk mr guy fawkes utk cari ilham, series ni

eijitono berkata...

yeah..guy fawkes!!

eijitono berkata...

yeah..guy fawkes!!

Tanpa Nama berkata...

abah rais kot.masuk sambil pegang gelas wine.

Tanpa Nama berkata...

rasa-rasa elaun ni naik, sempat ke org yg berhutang tu bayar balik hutang masa pilihanraya dulu

Sylarius berkata...

Siapa lagi kalau bukan si Guy Fawkes.

Remember remember the fifth of November.
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason.
Should ever be forgot...

Ikanbilis berkata...

Guy Fawkes!!!!!!!!

"What was he like? We are told to remember the idea, not the man, because a man can fail. He can be caught, he can be killed and forgotten, but 400 years later, an idea can still change the world. I've witnessed first hand the power of ideas, I've seen people kill in the name of them, and die defending them... but you cannot kiss an idea, cannot touch it, or hold it... ideas do not bleed, they do not feel pain, they do not love... And it is not an idea that I miss, it is a man... A man that made me remember the Fifth of November. A man that I will never forget. "

-v for vendetta

Tanpa Nama berkata...

remember remember the Fifth of November
V in V for vendetta

Tanpa Nama berkata...

yg tido dlm parlimen termaktub jgk ke naik elaun?yg kaki ponteng tu apa cerita?barua belakanya.mengabiskan duit rakyat je utk byr elaun kpd muka2 haramjadah ni.mkn duit haram,patutla perangai mcm haramjadah

Tanpa Nama berkata...

guy fawkes!!!

serius kene ade org mcm die kt malaysia ni, kalau x, sampai kiamat la juak2 umngok dan kapitalis bermaharajalela kt malaysia ni.

-anak muda felda-

Tanpa Nama berkata...

cari amoi? macam perli anwar ibrahim jer.

Tanpa Nama berkata...

Janganlah sebok dgn Guy Fawkes saja. Yang penting PENYANGAK, PENGKORUP di Parliamen nak naik gaji. Duit KORUPSI mungkin tak cuk up kot. Jadi PERAHLAH lagi selagi BN berkuasa. Dah kalah nanti MELEPAS!! Jangan UNDI BN lagi!!!!!

Tanpa Nama berkata...

V for vendetta..pelem cult wa..org buta politik wajib tgk pelem ni