Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 1 Oktober 2011

LAWAN TETAP LAWAN








BERSAMA MAT BRONSON DI SEREMBAN

Solidariti Anak Muda Malaysia memandang serius politik ganas yang dimainkan oleh Umno. Dalam isu serangan dan fitnah terhadap Hj Mohammad Sabu, Timbalan Presiden PAS, sudahlah beliau diserang menggunakan media arus perdana dan penyelewengan laporan oleh Utusan Malaysia sehingga memaksa beliau melakukan saman ke atas Utusan Malaysia, tidak cukup dengan itu Umno menyerang beliau secara fizikal juga.

Bermula dengan ugutan untuk yang dihantar kepada anak beliau, membawa kepada kejadian membaling bom botol ke rumahnya hinggalah seraangan ala gangster oleh Umno ke lokasi ceramah beliau di Seremban baru ini menyebabkan sekurang - kurangnya dua orang cedera dibaling batu oleh penyerang yang datang dengan lebih 100 orang.

Ini sememang taktik jahat mereka. Untuk rekod, sebelum ini rumah che'GuBard juga sebelum ini pernah dibaling dengan bom petrol selepas beliau melancarkan buku Disebalik Mesteri Pembunuhan Altantuya di Indonesia dalam satu majlis diskusi di universiti tempatan disana. Dan sehingga kini tiada tangkapan dilakukan.

Di atas ialah antara gambar yang dirakam di malam serangan gangster lebih 100 orang yang mengganas di malam ceramah Hj Mohammad Sabu di Seremban baru - baru ini. Dengan jelas dari gambar tersebut wajah-wajah Pemuda Umno dikenal pasti.


Apa pun bagus tindakan pemuda Umno ini ia menunjukkan sikap sebenar mereka dan menambah kebencian orang ramai terhadap mereka. Sikap politik Samseng ini makin melampau bila Perkasa NS dengan angkuh memberi amaran agar Hj Mohammad Sabu tidak masuk ke bumi N.Sembilan.

Parti Keadilan Rakyat Rembau memandang serius permbangan politik ganas yang amat membayahakan ini. Polis digesa bertindak secara profesional.

Dalam perkembangan lanjutan , Parti Keadilan rakyat Rembau berkerjasama dengan PAS Rembau akan mengadakan Ceramah Perdana Isu Semasa yang akan menampilkan Hj Mohammad Sabu, YB Taufek, che'GuBard, Dr. Rosli Yaakop dan Ust Norazman. Ceramah ini bertujuan memberi penerangan isu semasa yang dimana media perdana sedang mengelirukan rakyat.

Seluruh rakyat dijemput untuk hadir bersama dalam Majlis yang akan diadakan pada 6 Oktober 2011, jam 9.00 malam di Kg. Bintongan Rembau. (Sebarang pertanyaan sila hubungi 0123696474)


Kami percaya dan yakin dengan persiapan keselamatan dan sokongan kecekapan PDRM khususnya IPD Rembau sebarang kejadian tidak diingini akan dielakkan. Kami masih percaya Umno Rembau dibawah pimpinan Menteri Besar Negeri Sembilan masih berfikiran waras tidak seperti Umno Seremban yang bertindak diluar ketamadunan norma politik nilai.


Baik Umno atau mana - mana organisasi mewakili Umno seperti Perkasa dijemput untuk hadir dan duduk dengan baik dalam majlis ini. Jika ada perlu sebarang dialog atau pertanyaan untuk penjelasan ia boleh dilakukan dengan lebih bijaksana. Semua pihak media juga dijemput membuat liputan program tersebut nanti.


Norazizi A.Aziz
Setiausaha
PKR Rembau
1 Oktober 2011





KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH



woit..BUAT CERAMAH TAK ADA YANG DATANG... kah kah kah..

kah kah kah.... JANGAN LAH GANGGU PROGRAM ORANG...kah kah kah...

kah kah kah....SILA SELIDIK...INI MESTI EEEE PUNYA KERJA.... kah kah kah...



11 ulasan:

dukun melayu berkata...

T.T...

how dare u missed out tis thing!

https://occupywallst.org/

supersabu satu orang sahaja boley terbalik parlimen.ini penting,soladiriti menentang borjois kapitalis.

dukun melayu berkata...

http://1.bp.blogspot.com/_9-TGpM01RS0/TK_mAcllJZI/AAAAAAAAFxk/b9fqo-8qK5Y/s1600/Kampung+Baru.jpg

hahahahahahahaha

SELAMAT DITIPOO!!

Mr President berkata...

Ada berapa 'banyak' sarip dol & berapa 'ramai' kampung dusun kat malaysia ni?
Dulu kerajaan PR Perak runtuh, sutan perak larang Karpal Singh masuk negeri perak,
Sekarang sutan johor halang LGE masuk negeri johor,
terbaru .. Mat Sabu dilarang masuk negeri 9, LAWAK TAHAP BUDAK 5tahun.

Chua Jui Meng.. my new MB

Tanpa Nama berkata...

saja nak buat gempak..member dah panik...rakyat malaysia dah tak sokong gerombolan..yang sokong gerombolan bangla dengan indon jer...kah..kah..kah...

Tanpa Nama berkata...

Along MT (nama FB) tu eeee la.. sudah tentu eee punyer kerje.. dia kan pembodek kuat mat hassan..

Tanpa Nama berkata...

baling batu macam budak2 kecik ajelah....

Tanpa Nama berkata...

menyampah aku nengok video clip ni. puak-puak PAS ni tak abis-abis dgn bertakbir, aku tak perlekehkan takbir tp setakat takbir je tak kemana (Allah Maha Mengetahui anyway). cuba try test gasak sekali bebudak perkasa tu, kasi mampos sekor dua, itu baru real beb! aku bernani confirm takde sapa berani kacau lagi dah kalo sekor dua perkasa mampos. itu je cara nak hajor anak-anak gampang tu.

kalau setakat sembur air lari, kena kejar lari, baik tak payah berdemo lah, layan tv lagi baik.

Tanpa Nama berkata...

Utk "Tanpa Nama di 2 Oktober 5.18AM" : Tindakan pengikut PAS dalam video clip adalah sikap orang sabar dan bertakwa, mereka punya strategi, mereka tahu PERKASA ni budak upahan tuan nya, UMNO yang cuba buat kacau & kalau dilepuk,dibelasah mereka ni, akan diharamkan semua bentuk ceramah PR, n worst diisytiharkan dharurat dan Parlimen dibubarkan & negara ni dibawah pemerintahan polis/tentera yg sememangnya budak upahan UMNO/BN. LAWAN MEMANG KITA KENA LAWAN TAPI DENGAN berhemah sbb syaitan UMNO tu akan buat apa sahaja utk mempertahankan kuasa & kekayaan nya di bumi tercinta ini.walau apa pun kita doakan kita di pihak yang BENAR & Allah merahmati org2 Islam yg bertakwa. ALLAHU AKBAR!
~ATewang~

Tanpa Nama berkata...

Utk brother ATewang:

cakap ko tu ada betulnya, aku tak nafikan tp apa yg kita boleh belajar dari mesir & libya? kalau tak tumpah darah manakan dpt jatuhkan setan 2 ekor tu. tu je caranya skang. tp kena betul-betul bulatkan hati, betul-betul bangkit dan take action once and for all - confirm mampos umno.

kalau setakat sembur air lari, kena kejar lari, baik tak payah berdemo lah, layan tv lagi baik.

Tanpa Nama berkata...

Salam bros yg tanpa nama. Faham ape kau maksudkan. Kita ni sekrg spt rakan kita kat Libya & Syria memang sedang diduga. Allah duga kita berasaskan kepada kemampuan dan keupayaan kita menangani nya. org arab memang sifat nya brutal, keras hati dan kasar spt butiran pasir dan batu-batuan di padang pasir di negara nya dan dugaan nya lebih berbentuk fizikal spt yg dilakukan oleh pemimpin Libya: sampai mengebom dr udara rakyat nya, TAPI orang Melayu sifat nya lembut, lain dr org Arab, dugaan nya, semestinya lain, menjurus kepada sifat kejadian nya. Kesukaan pemimpin UMNO syaitan ialah membuat FITNAH, spt tindakan puak UMNO syaitan tu menfitnah DSAI, fitnah salah laku seks, mengaibkan, menipu,mengadu domba (memang itu lah kepakaran nya) supaya mereka terus kekal berkuasa dan merompak & mengikis hasil mahsul negara ini, OLEH ITU cara menangani nya mesti lah tidak sama dgn Libya & negara arab lain, : mesti d didik, diajar, dilatih, dwawarkan supaya menjatuhkan kerajaan TAGHUT UMNO dari trus MEMIMPIN negara ini & memalukan rakyat Malaysia.Perhimpunan BERSIH tu baru permulaan nya, ia berjaya menunjukkan kepada dunia dan juak2 UMNO tu, walau di ugut, ditangkap, disembur dgn pemedih, mrk menghadirkan diri bagi menunjukkan rasa X puas hati dgn demokrasi FEUDAL ala umno & usaha ini semesti nya di TERUSKAN disampING program ceramah . LAWAN TETAP LAWAN!!
~ATewang~

Tanpa Nama berkata...

Brother Atewang:

Bab-bab Melayu tu lembut, Arab tu keras, Omputih tu arrogant dah tak boleh pakai dah dlm dunia hari ni. Jgn jadikan bangsa sbg alasan untuk bentuk cara bertindak. Disbbkan melayu terlalu berlemah lembut lah yg menjadikan negara kita jadi mcm hari ini. Org melayu kena ubah paradigma, kena ubah mentaliti, kena berterus-terang, kena firm dlm buat tindakan, jgn separuh hati sbb bila separuh hati kena pujuk sikit dah cair. Seriously, saya buang sifat melayu saya sbb kalau maintain mcm tu jugak pemikiran saya takkan berubah. Alhamdulillah, apa yg saya dpt sehingga hari ini adalah berkat usaha gigih dan buang sifat melayu yg berusaha ala kadar. Tp apa-apa pun Allah jugak yg bagi tp saya berpegang kepada pepatah Arab 'man jadda wajad'.

kalau setakat sembur air lari, kena kejar lari, baik tak payah berdemo lah, layan tv lagi baik.