Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 8 Oktober 2011

MARI KITA TERSENYUM SAMA SAMA - SEBELUM BERHUTANG



INI ALONG MODEN



















NOTA:
mesti ramai yang suka hati
dengar dapat bonus
awas
jaga jaga
tak lama lagi semua brang naik

untuk menjimatkan belanja dapor
seorang pembaca tt
telah menghantar resepi AMPERA
sila cuba


terima kaseh atas resipi ini

AMPERA: anamah penderitaan rakyat


Bro TT, assalamualaikum

Bersama-sama ini ada gambar kangkong yang belum di masak dan gambar kangkong goreng belacan. Bro. boleh pakai gambar ini ikut suka hati, tak ada hak cipta sebab saya sendiri ambil gambar ini. Kalau nak cerita lagi psal Professor Kankong kaki bodek, dipersilakan pakai gambar ini!

Resepi Professor Kankong belcan;

1. 2 ekor Professor Kangkong
2. 1 ikat kangkong di basuh dan di kerat mengikut rasa.
3. setegah sudu camcha belachan.
4. 1 sudu Kicap
5. 1 sudu sos tiram
6 sedikit garam
7. satu sudu besar udang kering
8. 1 labu bawnag merah, 2 ulas bawang putih, 2 biji cili hidup dansedikit halia (semua bahan ini di tumbuk/blend)

Tumis sedikit bahan-bahan yang telah di tumbuk/blend dengan sedikit minyak sehingga naik bau. Masukan belacan, kicap, sos tiram dan udang kering dan kacau hingga sebati. Tambah sedikit air dan masukan kangkong. Masukan garam dan tumis dengan membalik-balikan kangkon.g

Last sekali masukan hidup-hidup Professor Kangkong!

Sekian. wassalam


NIKMATILAH AMPERA







4 ulasan:

Awan Fantasia berkata...

nampak najin cakap penuh ego..

[Klik Sini] Diana Amir Pakai Tudung

Tanpa Nama berkata...

Cantikkkk...kalau ayam daging kasi makan kenyang kenyang dahulu,sudah berisi dan gemuk tunggu masa nak sembelih.....tak caya tunggu lepas PRU 13 nanti kalau puak ni menang korang kan tahu...sejarah barang naik tak dak turun turun lagi..bagi 1 tarik 10, bagi sepuluh tarik 100,lu fikirlah sendiri..

cili api berkata...

sedap jugak makan prof kangkung digulai hidup hidup. hahaha

Tanpa Nama berkata...

nasib baik ampera. bukan cempera. kah kah kah,