Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 28 Oktober 2011

SATU LAGI KESAH MELAYU KENA TIPU





MANA PERGINYA PEJUANG MELAYU INI?




nota:
bukan main kuat bersorak
tapi kampong tergadai
kah kah kah





KENNETH ESWARAN NADI STESEN TV KABEL TERBARU DIJANGKA OPERASI AWAL 2012
- minisder

KUALA LUMPUR, 28 Okt — Ahli perniagaan Datuk K.K. Eswaran, yang rapat dengan keluarga Najib Razak, merupakan individu di sebalik usaha terbaru perkhidmatan televisyen kabel kendalian Nilamas Corporation Sdn Bhd, yang dijangka memulakan operasi pada separuh pertama tahun depan, demikian menurut sumber-sumber industri.

The Malaysian Insider difahamkan bahawa syarikat itu, yang dijangka membelanjakan RM2 bilion akan mencabar Astro, penyedia perkhidmatan televisyen satelit, untuk mendapatkan bahagiannya dalam pasaran tempatan.

Syarikat itu akan dikenali sebagai Asian Broadcasting Network Sdn Bhd dan jenama baru ini bakal dilancarkan bulan depan.

“Datuk Kenneth Eswaran merupakan orang di belakang usaha ini dan hubungan beliau dengan keluarga pertama telah membolehkannya memperoleh kelulusan awal lesen yang diperlukan,” kata sumber industri kepada The Malaysian Insider.


PENIPU



KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...MULA MULA SUPPLY BOMOH..... kah kah kah...

kah kah kah...KEMUDIAN DAPAT TV...... kah kah kah...

woit...MAT RAHMAT ADA INDIA NAMA GANALINGAM..... kah kah kah...

kah kah kah.... MADEY ADA INDIA NAMA ANANDA..... kah kah kah...

kah kah kah..... NAJIB DAN ROSMAH ADA ESWARAN.... kah kah kah...

woit...APA JADI DENGAN KETUANAN MELAYU..... kah kah kah..

kah kah kah...INI SUDAH JADI KETUANAN INDIA?..... kah kah kah...

kah kah kah...UTUSAN MELAYU TAK ADA PEMBACA..... kah kah kah...

kah kah kah...KENAPA UTUSAN TAK DAPAT LESEN TV?.... kah kah kah..

kah kah kah...KENAPA PERKASA TAK DAPAT LERSEN TV?.... kah kah kah...

kah kah kah...MANA DIA PERJUANGAN GABIM?....... kah kah kah...

kah kah kah...MANA DIA PERJUANGAN DEWAN PERNIAGAAN MELAYU..... kah kah jkah...

kah kah kah...MANA DIA CIK GU AZMI.... kah kah kah..

kah kah kah...MANA DIA RAHIM TAMBI..... kah kah kah...

woit.... KALAU TV INDIA PUNYA..... kah kah kah...

kah kah kah....BERAPA BANYAK MELAYU AKAN MURTAD TENGOK FILEM BOMBAY....kah kah kah


5 ulasan:

Jebon berkata...

Bro Hisham

Kenapa tak buat ulasan kenaikan harga tiket bola?? Bro tak minat bola ker?? Apa sebab naik erk??

Tanpa Nama berkata...

ooo... patutlah baru 1-2minggu lepas aku ada tengok rancangan reality tv kat ntv7 ke apa entah, program nak dapatkan usahawan, pemenang boleh dapat geran untuk projek dia sehingga 500ribu... ada sorang peserta, pakcik melayu, projek dia buat decoder utk dapatkan beraneka rangkaian, macam decoder astro tu, tapi signal guna talian internet macam hypptv dalam unifi la, bukan guna signal dari satelit... tujuan pakcik tu utk beri keutamaan pada penduduk luarbandar atau berpendapatan rendah supaya ada pilihan dapat rangkaian tv lebih banyak/menarik pada harga yg lebih murah... banding astro yg naik harga la kan...

tapi pakcik tu kalah tak lepas pun ke pusingan seterusnya... alasan juri: mahal, sebijik decoder tu rm1ribu... mangkuk kang kung punye alasan... sebab pakcik tu dah terang2 bagitau, rm1ribu sebijik tu cuma harga prototype je, sebab buat sebijik je,memang la mahal, kalau dah buat mass production, jadi tak sampai setengah pun harga dia...

rupa2nya... pakcik tu takboleh diberi ruang yg bakal mengganggu tv ass-waran/najibabun ye...


-average joe-
klakka-la.blogspot: satu babak di tahun 2021

Jebat2 berkata...

Ketuanan melayu cuma gula ising kat kek aje. kalau betul umporn jaga melayu, dah senang-lenang melayu hari ni. Walhal umporn la yg jahanamkan melayu. Tapi takpe, berkat usaha umporn, melayu terus kekal menjadi:
1. raja rempit,
2. raja buang anak,
3. raja dadah,
4. raja makan free,
dan raja segala benda yg buruk, hodoh, bodoh dan haram.

Tanpa Nama berkata...

Mana dia Zul Bisul?Ketuanan Melayu dah jadi ketuanan anak haram jadah Umno.

Suka Keling yg panas berkata...

Baik panggil Ketuanan Keling yg direstui Shahrizat yg suka konek lembu feedlot dan mooideen yg tukang habiskan duit rakyat nak dapat kuih shahjilat kahkah...